Waarom meer bewegen beter is dan meer sporten


Bewegen

Niet sporten heeft het beste effect op je lichaam, maar juist ‘normaal’ bewegen. gezondNU geeft je een simpel stappenplan voor … meer stappen!

Voldoende beweging kan veertig procent van alle chronische aandoeningen helpen voorkomen. Toch haalt vier op de tien Nederlanders de beweegnorm niet. Nederlanders brengen dagelijks gemiddeld bijna negen uur zittend door.


Jongeren scoren het hoogst met gemiddeld 10 uur per dag. Veel zitten kan leiden tot overgewicht en diabetes type 2. Sporten compenseert ons vele zitten niet! Het beste effect voor je lichaam bereik je door een optelsom van kleine, alledaagse bewegingen.


Eerst lui, dan actie

In het weekend is het verleidelijk lekker lui te doen. Doe dat vooral! Maar ga voor of na die lekkere, lange film ook iets actiefs doen.


Pak een dweil

Het is een open deur, maar we zeggen het toch even; tuinieren, dweilen en flink stofzuigen is qua lichaamsbeweging net zo goed als sporten.


De lift is niet sneller

Meer bewegen doe je door simpele dagelijkse dingen. De afstandsbediening en de lift; het zijn fijne tools. Maar ze maken ons eerder luier dan sneller. Neem de trap en kom in de benen om de radio zachter te zetten.


Laat de auto staan

Eerlijk: hoe vaak gebruik je de auto voor afstanden die je kunt fietsen of lopen? Breng de kinderen lopend of op de fiets naar school en de sportclubs en doe de boodschappen op de fiets.


Werken is niet zitten

Op een werkdag zitten we veel. Maar dat hoeft niet. Mail die collega niet, maar loop ernaar toe. Begin een vergadering wandelend en bel lopend.


Tijd over

Soms heb je even tijd over. Gebruik die momenten voor een korte wandeling (na het ontbijt, voor het avondeten, of als je te vroeg bent voor een afspraak). Ga na het avondeten naar buiten om te voetballen, basketballen of te wandelen.

Lees meer over een gezonde leefstijl op www.gezondnu.nl

blog_afbeeldingen_gn_6ed6e4bf.jpg
Lees ook:

Bewegen is gezond! Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je geestelijke balans. Even lekker uitwaaien door een wandeling op het strand of een uurtje sporten na je werk. Lees meer

Klopt het dat vetten ongezond zijn? Bestaan er vetten die goed voor je zijn? En in welke producten zitten die dan? De redactie van gezondNU zet het voor je op een rij. Lees meer

Slijtage en virussen is iets dat we accepteren maar probeer virussen juist te voorkomen. Waarom? Lees de uitleg van topatleet Gert-Jan Liefers. Lees meer

Geef een reactie op: Waarom meer bewegen beter is dan meer sporten

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.