Aandacht voor de huid!

huid.jpg

We worden bijna dagelijks verleid met reclame voor smeersels en crèmes die een jeugdig uiterlijk beloven. Begin echter bij het begin. Zorg voor een voeding boordevol vitaminen en mineralen die van binnenuit helpen je huid gezond te houden. Koop dus niet alleen gezichtscrèmes maar eet vooral de juiste vitaminen!

Grootste orgaan

De huid beslaat een enorm oppervlak. Wist je dat de huid het grootste orgaan van het menselijk lichaam is? Volwassenen hebben een huidoppervlakte van wel 1,5 tot 2 vierkante meter. Het gewicht van de huid bedraagt (inclusief het onderhuids vetweefsel) zelfs 15 tot 20 kilo! Zo’n groot oppervlak vraagt veel aandacht.

Vitaminen en mineralen voor de huid

Van een aantal vitaminen en mineralen is de gunstige invloed op de huid wetenschappelijk aangetoond. Hieronder vind je de belangrijkste.

Vitamine C
Vitamine C is niet alleen goed voor de weerstand maar is ook nodig voor de aanmaak van collageen, een eiwit dat je huid elastisch en stevig maakt. Na je 25e wordt de aanmaak van collageen beetje bij beetje minder waardoor je huid veroudert. De huid wordt slapper en rimpels verschijnen. Dagelijks voldoende vitamine C verzorgt je huid van binnenuit.

Deze antioxidant beschermt je huid bovendien tegen schadelijke invloeden van buitenaf en is daarom niet te missen in ons dagelijks voedingspatroon. Vitamine C vind je veel in groente en fruit zoals kiwi’s, aardbeien en broccoli, paprika en aardappelen.

Vitamine A
Vitamine A heeft een gunstige invloed op de epitheelcellen en speelt daarom een rol in het behoud van een mooie huid. De epitheelcellen zijn de cellen op de bovenste laag van de huid (opperhuid). Vitamine A zit vooral in lever, margarine en groenten en fruit. Een tekort aan vitamine A kan bijvoorbeeld leiden tot een schilferige huid. Naast een gezonde huid speelt vitamine A ook een rol bij het immuunsysteem, weerstand en gezichtsvermogen.

Zink
Zink helpt bij de opbouw van eiwitten en speelt zo een rol in de groei en vernieuwing van weefsel. Ook helpt zink mee om huid, haar en nagels gezond te houden. Zink komt veel voor in vlees en vis zoals haring maar ook in bruinbrood, rijst en peulvruchten.

Vitamine B complex
Het vitamine B-complex bestaat uit alle 8 B-vitaminen en speelt onder andere een rol in de energievoorziening, stofwisseling en de vorming van rode bloedcellen. Daarnaast is een aantal B-vitaminen belangrijk voor de gezondheid van je huid en haren, zoals vitamine B2 en B8. Deze vitaminen vind je veel in zuivel, groenten, vlees en vis.

Drink voldoende

Naast het eten van voldoende vitaminen en mineralen is het van belang dat je voldoende drinkt. Dat is niet alleen belangrijk voor je huid, maar ook voor de rest van je lichaam. Als je te weinig vocht binnenkrijgt kan je huid er dof uitgaan zien. Voldoende vocht zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft en gaat stralen.

Pas op met de zon

Een heerlijk zonnetje is goed voor het humeur, maar een hele dag bakken is niet goed voor de huid. Smeer je daarom altijd in en ga ook een tijdje onder een parasol zitten, ook al lijkt de zon niet zo hard te schijnen. Ook door bewolking kunnen UV stralen zich namelijk heen dringen en de huid beschadigen.

Wil je een supplement waarin alle vitaminen en mineralen zitten om je niet alleen je huid gezond te houden, maar dat tegelijkertijd ook een gunstige invloed heeft op je haren en nagels? Kies dan voor Flinndal Huid, Haar & Nagels. De extracten van groene thee en walnoot helpen je huid bovendien te beschermen tegen UV-stralen (het is wel belangrijk om ook een goede zonnebrand te blijven smeren!).

Inge voedingsdeskundige Flinndal

Wie ben ik?

Mijn naam is Inge Hendriks. Ik ben sinds 2007 werkzaam voor Flinndal. Voeding is mijn passie. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op dit gebied. Naast mijn werk voor Flinndal heb ik mijn eigen website (www.leeffit.nl), voor online advies over gezonde voeding en leefstijl.Lees ook:

Je hebt geen dure crèmes nodig om er goed uit te zien. Door de juiste voedingsmiddelen te eten help je de lichaamscellen gezond te blijven en te beschermen tegen de oxidatieve schade die kan ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld luchtvervuiling of UV-straling. Lees meer

Flinndal heeft speciaal voor de huid, haren en nagels een nieuw product ontwikkeld: Flinndal Huid, Haar & Nagels. Dit product bevat alle vitaminen en mineralen die nodig zijn om jouw buitenkant van binnenuit gezond te houden. Lees meer

Er zijn diverse vitaminen die helpen je huid gezond te houden. Koop dus niet alleen gezichtscrème maar eet ook de juiste vitaminen. Lees meer

Geef een reactie op: Aandacht voor de huid!

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.