Ontdek Nederland op de fiets met deze 4 mooie fietsroutes


Prostaat

Nederland is een fietsland, dat valt niet te ontkennen. In ons landje zijn, als enige land in de wereld, meer fietsen dan inwoners. En gezamenlijk wordt er met al die fietsen ongeveer 15 miljard kilometers per jaar gereden.

Logisch, ons land is mooi, elke provincie is anders en op de fiets is dit perfect te ontdekken. Van plan om deze zomer erop uit te trekken met de fiets? Bekijk dan onze selectie mooiste fietsroutes van Nederland.


Overijssel: Denekamp (45.29 km)

Een route vol met historie, schoonheid van het boerenland en de natuur. De route gaat door de heide en dennenbossen. Ook fiets je een stukje door Duitsland waar je door de vogelrijke en vochtige graslanden gaat. Verder kom je tijdens deze fietstocht langs een kerk uit de 13e eeuw, een aantal molens uit de 19e eeuw en geniet je van de Twentse gemoedelijkheid.

Naar de route.


Zeeland: Veere (42.02 km)

Geniet tijdens deze fietstocht van landschap en water. Je ziet namelijk de Noordzee, de Westerschelde en het Veerse Meer liggen. Veere biedt net als Denekamp historie. Zo fiets je langs kasteel Westhove en een molen uit 1909 die nog altijd werkzaam is. Vanuit het historische Veere fiets je door naar Middelburg waar je 2 molens kunt bekijken: De Koning en De Hoop.

Naar route.


Zuid-Holland: Noordwijk: (37.19 km)

Noordwijk staat bekend als een badplaats met een kuststrook van 13 kilometer lang. Deze tocht is dan ook een afwisseling van strand, duin en weilanden. En in de lente en zomer kun je genieten van de vele bollenvelden en bijbehorende kleurenpracht. Deze fietstocht gaat langs Lisse, waar je de Keukenhof kunt bezoeken. Een aanrader voor iedereen die hier nog niet is geweest en waar je kunt genieten van de vele bloemen die je kunt bekijken tijdens een mooie wandeling.

Naar de route.


Brabant: Hilvarenbeek (43.77 km)

Het opstappunt van deze fietsroute ligt in het centrum van Hilvarenbeek. Hier vind je het natuurgebied Annanina’s Rust, een gebied van 155 hectare vol met loof- en naaldbossen. Verder op de route fiets je door de Oisterwijkse Bossen. Je waant je dan echt in de natuur zodat je helemaal tot rust kunt komen. Heb je tijdens de route zin gekregen in een kopje koffie of iets te eten? Dan kun je stoppen bij Boshuis Venkraai. Ook kun je aan het einde van de route een hapje eten bij bijvoorbeeld Grand Cafe De Zwaan in Hilvarenbeek.

Naar de route.

Voor meer fietstochten en om een fietsroute te plannen kun je kijken op www.route.nl


Fit op pad met Flinndal

Als je veel beweegt, is het belangrijk om gezond te eten en zo voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Deze helpen je energiek en fit op pad te gaan. Zoals vitamine C, dat mede voor een goede weerstand zorgt. B-vitaminen houden het energieniveau in je lichaam goed op peil. En voedingsstoffen als magnesium, calcium en vitamine D zijn bewezen effectief voor de botten en een goede spierwerking. Een aanvulling met een van de bovenstaande genoemde supplementen zijn dan ook aan te raden om fit op pad te gaan.

*Bron fietsroutes: Route.nlLees ook:

Van alle mooie fietsroutes die er in Nederland zijn geven wij de top 5. Deze routes moet je een keer gefietst hebben. Goed voor je gezondheid en lekker sportief. Lees meer

Bewegen is gezond! Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je geestelijke balans. Even lekker uitwaaien door een wandeling op het strand of een uurtje sporten na je werk. Lees meer

Wanneer je beweegt, gebruik je onder andere je gewrichten, spieren en botten. Wij hebben vier belangrijke voedingsstoffen voor gewrichten, spieren en botten op een rijtje gezet, zodat jij de volgende wandel- of fietstocht goed van start kunt gaan! Lees meer

Geef een reactie op: Ontdek Nederland op de fiets met deze 4 mooie fietsroutes

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.