3 stappen voor een stralende huid


Huid, Haar & Nagels

Natuurlijk willen we allemaal een stralende huid, maar dat is niet zo vanzelfsprekend. Dagelijks krijgt onze huid, en dan vooral het gezicht, het hard te verduren: schadelijke zonnestralen, stof en uitlaatgassen die in de lucht hangen, make-up, … Daarnaast zijn er tal van factoren die van binnenuit onze huid negatief beïnvloeden, zoals roken, overmatig gebruik van alcohol of slechte voeding.


In dit blog leggen we in drie stappen uit hoe je goed voor je huid kan zorgen, van binnenuit en buitenaf.


Stap 1. Beschermen

Allereerst is het belangrijk om je huid te beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Een goede dagcrème zorgt naast het voeden van de huid ook voor een beschermingslaagje tegen schadelijke stoffen. Ook zonnestralen zijn schadelijk, zij zorgen er namelijk voor dat de huid sneller veroudert. Daarom is het van belang om regelmatig een zonnebrandcrème te smeren, ook in de winter. Kies daarom voor een dagcrème die ook beschermt tegen UV-stralen. Naast smeren doe je er goed aan om niet onbeschermd in de zon te zitten en ook een bezoek aan de zonnebank vermijd je liever.

Ook door minder make-up te gebruiken kan je de huid beschermen. Dat klinkt misschien gek, omdat je deze juist gebruikt om je huid te doen stralen, maar niks is minder waar. Heel wat beautyproducten bevatten chemicaliën, die de huid zeker niet ten goede komen. Daarnaast zorgt een foundation ervoor dat de poriën sneller verstopt raken. Dit zorgt voor meer puistjes en oneffenheden in je gezicht, die je vervolgens weer wil verstoppen met een laag foundation en zo begin je weer van vooraf aan. Ga daarom voor de naturel look.

Vermijd daarnaast schadelijke stoffen zoals sigaretten en alcohol. Roken en overmatig drinken zorgen ervoor dat de bloedvaten vernauwen, waardoor er minder zuurstof vervoerd kan worden naar alle organen en dus ook naar de huid. Dit heeft tot gevolg dat de huid er grauw gaat uitzien. Daarnaast veroudert de huid hier erg van, met diepere rimpels tot gevolg.


Stap 2. Reinigen

Ondanks het beschermen van onze huid, blijft er toch heel wat vuil en stof uit de lucht op je gezicht plakken. Daarom is het belangrijk om je huid dagelijks goed te reinigen, dit doe je bij voorkeur twee keer per dag. ’s Avonds zorg je ervoor dat al het vuil en stof verwijderd wordt van je gezicht en daarnaast verwijder je zo ook de laatste make-up resten. Door ’s ochtends je gezicht te reinigen, verwijder je dode huidcellen die ’s nachts zijn vernieuwd.

Reinigen kan je het beste doen met een reinigingslotion of -tonic, of met een reinigingsproduct op basis van olie. Olie is vaak zachter voor de huid, wat vooral in de winter handig kan zijn omdat je huid zo minder uitdroogt. Je kan het reinigingsproduct met een wattenschijfje op je gezicht aanbrengen en daarna afspoelen met (lauw) water. Vermijd heet water, want ook dit zorgt ervoor dat je huid uitdroogt.

Reinigen kan je ook van binnenuit doen, bijvoorbeeld door een ontgiftingskuur te volgen of te ‘detoxen’. De lever en de nieren helpen afval- en gifstoffen af te voeren uit ons lichaam. Ook de huid wordt ingezet wanneer er teveel gifstoffen aanwezig zijn in het lichaam. Dit resulteert in puistjes of een vette huid. Daarom kan het handig zijn om de lever en de nieren wat extra te ondersteunen door een detox-kuur te volgen. Kies in dit geval wel voor een verantwoorde manier van detoxen.


Stap 3. Voeden

Behalve beschermen en reinigen, dien je de huid ook te voeden. Het spreekt voor zich dat gezonde voeding daarbij het belangrijkste is. Door gezond te eten krijgt je lichaam de nodige voedingsstoffen binnen, waaronder ook bouwstoffen voor de huidcellen. Voor een stevige huid is het van belang om voldoende vitamine C binnen te krijgen en ook vitamines A, B2 en B8 dragen hun steentje bij. Daarnaast is zink van belang bij het vernieuwen van de cellen, ook die in de huid. Eet daarom voldoende groenten en fruit en dagelijks een handvol noten. Noten bevatten namelijk gezonde vetten die de huid hard nodig heeft. Ook voldoende water drinken is essentieel, zo blijft de huid voldoende gehydrateerd en kan je lichaam makkelijker afvalstoffen afvoeren.

Naast gezond eten en voldoende drinken, kan je de huid ook van buitenaf voeden. Denk daarbij aan een voedende dag- of nachtcrème, aangepast aan je huidtype. Heb je snel last van acne of puistjes? Dan kies je het beste voor een crème aangepast aan een vette huid. Heb je eerder droge plekken op je gezicht of voelt je huid vaak trekkerig aan, dan kies je beter voor een crème speciaal voor een droge huid.


Huid, Haar & Nagels

Flinndal Huid, Haar & Nagels

Flinndal Huid, Haar & Nagels bevat vitamine C wat van belang is voor de vorming van collageen en de stevigheid van de huid. De natuurlijke extracten van groene thee en walnoten helpen de huidcellen beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Ook bevat een tablet de vitaminen en mineralen die de huid van binnenuit voeden en verzorgen, zoals vitamine A, B2, B8 en zink. Selenium en zink dragen, net als vitamine B8, bij aan sterk, glanzend haar en zijn ook goed voor de nagels.


Bekijk dit product »
Lees ook:

Flinndal introduceert 3 Superfood Shakemixen; Energy, Beauty en Detox. Deze zijn niet alleen heel lekker, maar zitten ook tjokvol gezonde superfoods van biologische afkomst. Kies jouw shakemix en voeg deze toe aan je dagelijkse routine. Lees meer

Het nieuwe jaar is een goed moment om stil te staan bij wat je aankomend jaar anders wilt gaan doen. Los van het standaard rijtje zoals stoppen met roken, afvallen, meer bewegen en gezonder eten, kun je ook persoonlijke doelen stellen. Hoe kunt u dit het beste aanpakken? Lees meer

Veel vrouwen (maar ook mannen) hebben last van een droge huid in de winter. Wij geven je daarom 5 tips voor een goede huidverzorging in de winter. Lees meer

Geef een reactie op: 3 stappen voor een stralende huid

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring