Zo haal je meer uit je work-out


Workout

De kortere dagen en het koude weer nodigen niet echt uit om buiten te sporten of richting de sportschool te gaan. Toch is het belangrijk om ook in de winter te blijven sporten om je conditie op peil te houden en fit te blijven. Hoe haal je meer uit je work-out met Flinndal Sport & Spieren?


Het nut van Flinndal Sport & Spieren

De ingrediënten in Flinndal Sport & Spieren zijn een unieke combinatie die de energievoorziening in de spieren ondersteunen en helpen spieren op te bouwen. Ook ondersteunen ze de hartfunctie. Om dit meer toe te lichten hebben we hieronder kort uitgelegd hoe dit werkt.


Het hart

Je hart is een bijzonder orgaan. Het werkt nauw samen met bloedvaten die ervoor zorgen dat alle organen worden voorzien van zuurstof en belangrijke voedingsstoffen. Bij inspanning hebben je spieren extra zuurstof en voedingsstoffen nodig. Door harder te gaan kloppen, zorgt het hart ervoor dat de spieren voldoende zuurstof en voedingsstoffen krijgen.

De omega 3 vetzuren EPA en DHA in Flinndal Sport & Spieren ondersteunen je hart. Vanaf 250 mg per dag leveren deze vetzuren een positieve bijdrage aan de normale werking van het hart, wat de sportprestaties ten goede komt.

Twee capsules Flinndal Sport & Spieren per dag hebben een gunstige invloed op het hart.

De spieren

Naast het hart, werken ook de spieren hard tijdens het sporten. Om spieren te helpen bij het herstel na een training zijn aminozuren belangrijk. Amonizuren zijn de bouwstenen van eiwitten (die belangrijk zijn voor onder andere spieren, organen, botten en het zenuwstelsel) en helpen bij het herstel na het sporten. Hoe werkt dit?

Tijdens het sporten komen afvalstoffen vrij zoals ammoniak en melkzuur (verantwoordelijk voor spierpijn). Deze afvalstoffen worden door de lever opgeruimd om na een training goed te kunnen herstellen. Het amonizuur L-arginine ondersteunt samen met het amonizuur L-ornithine de lever bij de verwerking van deze afvalstoffen. Zo vertraagt het de verzuring in je spieren en herstel je sneller na een training. Beide amonizuren dragen ook bij aan de ontwikkeling van spieren.

Ook foliumzuur is belangrijk voor het herstel na een training. Foliumzuur speelt een rol bij de aanmaak van aminozuren (vanaf 30 mcg per dag) en helpt vermoeidheid te verminderen. Daarom hebben we ook 25 mcg foliumzuur toegevoegd aan Flinndal Sport & Spieren, zodat je samen met je voeding voldoende foliumzuur binnenkrijgt om te profiteren van de gunstige invloed.


Voor wie?

Flinndal Sport & Spieren is geschikt voor volwassenen vanaf 16 jaar die graag een extra ondersteuning willen bij het sporten. Je kunt het gebruiken als verzorging voor de spieren, waardoor het uithoudingsvermogen en de algehele fysieke prestatie vergroot kunnen worden. Omdat de verzorging van de spieren het beste werkt in toestand van rust, adviseren wij dit product voor het slapen gaan in te nemen. Ben je een fanatieke sporter? Neem er dan ook eentje voor de training.


Vragen?

Heb je vragen over Flinndal Sport & Spieren? Onze voedingsdeskundigen zitten klaar om je vragen te beantwoorden. Mail je vraag naar voedingsdeskundige@flinndal.nl
Lees ook:

Bewegen is gezond! Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je geestelijke balans. Even lekker uitwaaien door een wandeling op het strand of een uurtje sporten na je werk. Lees meer

Lees de negen redenen waarom sporten goed voor je is. Lees meer

Tijdens een goede training daag je je lichaam uit en verbrand je veel energie. Een juiste voeding voor en na het sporten is daarom erg belangrijk. Wat kun je het beste eten voor en na het sporten? Lees meer

Geef een reactie op: Zo haal je meer uit je work-out

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.