Top 5 weerstandsvitaminen

blog_aardappel.jpg


De herfst is begonnen. Het wordt eerder donker buiten, de temperatuur daalt en de zon verstopt zich wat vaker achter de wolken. Kortom, de R zit weer in de maand. Een goed moment om extra aandacht te besteden aan je weerstand. Wij hebben daarom een top 5 weerstandsvitaminen voor je samengesteld.


Weerstand opbouwen

Virussen overleven en vermenigvuldigen zich beter bij lagere temperaturen. Hierdoor hebben we in de herfst en winter sneller een verkoudheid of griep te pakken. Een goede weerstand bouw je op door gezond en gevarieerd te eten en minimaal 30 minuten per dag te bewegen. Toch kun je niet voorkomen dat je je soms wat minder lekker voelt. Dat hoort nu eenmaal bij deze periode.


Top 5 weerstandsvitaminen

Voor een goede weerstand is het belangrijk dat ons immuunsysteem gezond is. Er zijn 5 vitaminen die hier een grote rol bij spelen:


1. Vitamine C

Vitamine C staat bekend als dé weerstandsvitamine. Dat is niet zo gek, want vitamine C speelt een belangrijke rol voor je weerstand. Deze antioxidant beïnvloedt namelijk de vorming van antilichamen, die van belang zijn voor het in stand houden van een gezond immuunsysteem.

2. Vitamine D

Eén van de weerstandsvitaminen is vitamine D, omdat het ons immuunsysteem ondersteunt. Deze vitamine wordt aangemaakt via de huid onder invloed van zonlicht. Van oktober tot april is de zonkracht laag en trekken we extra kleding aan zoals jassen, mutsen, sjaals en handschoenen. Zo heeft onze huid weinig kans om voldoende vitamine D op te nemen. Een aanvulling is dan zinvol. Er zijn bepaalde groepen mensen die het hele jaar door extra vitamine D nodig hebben: kinderen tot vier jaar, zwangere vrouwen, vrouwen vanaf 50 jaar en mannen vanaf 70 jaar.

3. Vitamine A

Vitamine A zorgt voor de aanmaak van witte bloedcellen. Deze bloedcellen zijn een belangrijk onderdeel van ons immuunsysteem en spelen zo een rol bij de weerstand.

4. Vitamine B6

Ook vitamine B6 zorgt voor een de aanmaak van witte bloedcellen die nodig zijn voor ons immuunsysteem.

5. Vitamine E

Vitamine E is net als vitamine C een antioxidant en helpt je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen.


Multi

Ondersteuning voor de weerstand?

Naast deze 5 vitaminen dragen ook de mineralen selenium (anti-oxidant) en zink bij aan het immuunysteem. Voor een goede weerstand is het belangrijk het hele jaar gezond en gevarieerd te eten. Wil je graag extra ondersteuning voor de weerstand? Dan kun je kiezen voor een complete multivitamine met alle belangrijke vitaminen en mineralen. Wist je dat je bij Flinndal de keuze hebt tussen multivitaminen voor kinderen, volwassenen en 50 plussers? Ook kun je kiezen voor Flinndal Vitamine C, Vitamine D en Vitamine B-complex.
Download het gratis e-book over vitamine D

Wil je meer lezen over vitamine D? Download dan ons gratis e-book over vitamine D waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt. Ook wordt wetenschappelijke informatie op een begrijpelijke manier uitgelegd. Ideaal als je meer inhoudelijke en wetenschappelijke informatie wilt lezen over vitamine D.


Lees ook:

Honing is lekker bij geitenkaas, in een kop thee of een glas warme melk of in een smoothie. Dit gouden goedje is niet alleen lekker vanwege de zoete smaak, maar is ook een goede suikervervanger. Bovendien wordt gezegd dat honing goed is voor de weerstand. Is dit waar? Lees meer

Is vitamine C nog steeds dé weerstandsvitamine en zijn er nog andere vitaminen of mineralen belangrijk? Wij geven uitleg en tips zodat jij dit nieuwe jaar goed kan beginnen. Lees meer

Vitamine D is onmisbaar voor het lichaam. Sommige mensen hebben extra vitamine D nodig om een te kort vitamine D te voorkomen. Lees meer

Geef een reactie op: Top 5 weerstandsvitaminen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.