Houd je cholesterol op peil met Flinndal Rode Gist Rijst


Rode Gist Rijst

Op zoek naar een product wat kan helpen om je cholesterolgehalte op peil te houden? Sinds een aantal weken hebben wij Flinndal Rode Gist Rijst in ons assortiment. Dit product bevat 10 mg monacoline K dat de aanmaak van het LDL en het totale cholesterol remt. Hieronder vind je meer informatie over cholesterol en leggen we uit hoe dit product jou kan helpen om je cholesterol op peil te houden.


Cholesterol

Cholesterol wordt meestal gezien als een bedreiging voor de gezondheid en komt daarmee vaak onterecht in een kwaad daglicht te staan. Maar wist je dat je lichaam niet zonder cholesterol kan? Het is een bouwstof voor je cellen en hormonen, van belang voor de aanmaak van vitamine D en voor de functie van de celmembranen in het lichaam. Het wordt vooral door de lever aangemaakt en een klein deel krijgen we via voeding binnen, bijvoorbeeld uit lever, eieren en schelpdieren zoals oesters. Cholesterol is dus een heel nuttig stofje, maar als we teveel cholesterol aanmaken of binnenkrijgen uit voeding heeft dit een ongunstige invloed op de gezondheid.


Rode rijst

In Flinndal Rode Gist Rijst vind je, zoals de naam al zegt, rode rijst. Deze rode rijst is gefermenteerd met de gist ‘monascus purpureus’. Tijdens dit proces ontstaan gezonde bioactieve stoffen, die purperachtig van kleur zijn. Deze kleur zie je ook terug in de capsules. De werkzame stof in rode rijst is monacoline K. Deze stof helpt het cholesterolgehalte op peil te houden, door het LDL cholesterol en het totaalcholesterol te remmen. Monacoline K zorgt er namelijk voor dat de lever, die normaalgesproken cholesterol aanmaakt, geen seintje krijgt om dit te doen. Hierdoor wordt er dus minder cholesterol aangemaakt dan normaal.


Omega 3 vetzuren

We hebben aan Flinndal Rode Gist Rijst ook de gezonde omega 3 vetzuren EPA en DHA toegevoegd. Deze zijn vanaf 250 mg per dag gunstig voor de functie van het hart. Flinndal Rode Gist Rijst is hierdoor een complete formule om je cholesterolgehalte en je hart gezond te houden.


Rode Gist Rijst

Wat is het verschil tussen Flinndal Cholesterol en Flinndal Rode Gist Rijst?

Flinndal Cholesterol en Flinndal Rode Gist Rijst zijn beide producten die het cholesterolgehalte op peil kunnen houden. Het verschil zit hem in de samenstelling en in de vorm. Flinndal Cholesterol is een tablet met 800 mg plantensterolen, die de opname van het slechte cholesterol (LDL) tegen gaan. Flinndal Rode Gist Rijst is een capsule en bevat 10 mg van de werkzame stof monacoline K, die de aanmaak van cholesterol remt. Ook bevat Flinndal Rode Gist Rijst omega 3 vetzuren. 


Vragen

Heb je vragen over Flinndal Rode Gist Rijst, Flinndal Cholesterol of onze andere producten? Onze voedingsdeskundigen zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Mail je vraag naar voedingsdeskundige@flinndal.nl.


Lees ook:

Mensen die te maken hebben met een te hoog cholesterolgehalte hebben er vast wel eens van gehoord; rode gist rijst. Dit supplement is de laatste jaren aan een opmars begonnen in Nederland, omdat het kan helpen om het cholesterolgehalte op peil te houden. Lees meer

Naar het effect van omega 3 op de werking van het hart, werd onlangs een interessant onderzoek uitgevoerd in opdracht van Food Supplements Europe (FSE). Wij hebben de resultaten voor je samengevat. Lees meer

Sinds 9 november heeft Flinndal drie omega 3 producten met visolie in haar assortiment. Flinndal Omega-3 Forte, Flinndal Omega-3 Extra Forte en Flinndal Omega-3 Oog. Welke sluit aan bij jouw situatie? Lees meer

Geef een reactie op: Houd je cholesterol op peil met Flinndal Rode Gist Rijst

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.