Magnesium, waarom heb je het nodig?

groot_magnesium.jpg

Magnesium, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wist je dat magnesium een heel belangrijk mineraal is?

Wat doet magnesium
Mineralen zijn stofjes die we binnenkrijgen door onze voeding. Magnesium zorgt voor de botopbouw, opbouw van lichaamseiwitten, energieproductie en overdracht van prikkels in spieren. Best een belangrijk mineraal dus.

Tekort aan magnesium
In bijna alles wat we eten zit magnesium. Volgens de Gezondheidsraad hebben vrouwen ongeveer 250-300 mg en mannen 300-350 mg magnesium nodig. Magnesium vind je veel in sojabonen en volkorenproducten maar ook in groene groenten en noten. De grootste oorzaak van magnesium tekort komt door slecht eten en stress. Bij stress verbruik je veel magnesium. Een tekort aan magnesium kun je vaak herkennen aan gespannen of verstijfde spieren en koude handen en voeten.

Te veel magnesium
Het symptoom bij een overschot aan magnesium is diarree.

Calcium en magnesium
Calcium en magnesium vullen elkaar aan. Samen zorgen ze voor gezonde botten, zenuwen en spieren. Je hebt magnesium nodig om calcium op te nemen. Calcium vind je veel in zuivelproducten. Het verschil tussen calcium en magnesium is dat magnesium zorgt voor het ontspannen van de spieren en calcium voor het samentrekken van spieren.

Flinndal Calcium Magnesium+
Flinndal Calcium Magnesium+ bevat per tablet 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan calcium en 40% van de ADH aan magnesium. Dagelijks één à twee tabletten zorgt voor een verantwoorde aanvulling op je voeding. Het zorgt ervoor dat je niet te veel van deze mineralen binnenkrijgt.


Lees ook:

Tijdens een goede training daag je je lichaam uit en verbrand je veel energie. Een juiste voeding voor en na het sporten is daarom erg belangrijk. Wat kun je het beste eten voor en na het sporten? Lees meer

Alles gaat net wat moeizamer dan normaal. Je voelt je moe en verdoofd. Ken je dat gevoel? Met onze tips voel jij je in een mum van tijd weer energiek. Lees meer

Flinndal Magnesium bevat 200 mg magnesiumcitraat. Magnesium is betrokken bij veel processen in het lichaam. De belangrijkste functies zetten we voor je op een rij. Lees meer

Geef een reactie op: Magnesium, waarom heb je het nodig?

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

01 juli 2016 door: Arthur
Soms heb ik een soort van kramp in mijn kuit en dit gaat gepaard met enige pijn.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.