Magnesium, waarom heb je het nodig?

groot_magnesium.jpg

Magnesium, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wist je dat magnesium een heel belangrijk mineraal is?

Wat doet magnesium
Mineralen zijn stofjes die we binnenkrijgen door onze voeding. Magnesium zorgt voor de botopbouw, opbouw van lichaamseiwitten, energieproductie en overdracht van prikkels in spieren. Best een belangrijk mineraal dus.

Tekort aan magnesium
In bijna alles wat we eten zit magnesium. Volgens de Gezondheidsraad hebben vrouwen ongeveer 250-300 mg en mannen 300-350 mg magnesium nodig. Magnesium vind je veel in sojabonen en volkorenproducten maar ook in groene groenten en noten. De grootste oorzaak van magnesium tekort komt door slecht eten en stress. Bij stress verbruik je veel magnesium. Een tekort aan magnesium kun je vaak herkennen aan gespannen of verstijfde spieren en koude handen en voeten.

Te veel magnesium
Het symptoom bij een overschot aan magnesium is diarree.

Calcium en magnesium
Calcium en magnesium vullen elkaar aan. Samen zorgen ze voor gezonde botten, zenuwen en spieren. Je hebt magnesium nodig om calcium op te nemen. Calcium vind je veel in zuivelproducten. Het verschil tussen calcium en magnesium is dat magnesium zorgt voor het ontspannen van de spieren en calcium voor het samentrekken van spieren.

Flinndal Calcium Magnesium+
Flinndal Calcium Magnesium+ bevat per tablet 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan calcium en 40% van de ADH aan magnesium. Dagelijks één à twee tabletten zorgt voor een verantwoorde aanvulling op je voeding. Het zorgt ervoor dat je niet te veel van deze mineralen binnenkrijgt.


Lees ook:

Wat doet calcium precies? Naast de bouwstof voor sterke botten is calcium ook van belang voor de bloedstolling en helpt het bij het aanspannen van spieren en het doorgeven van zenuwprikkels. Lees meer

Gevarieerd eten is belangrijk. Op die manier kom je aan voldoende voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. De schijf van vijf is daarbij een handig hulpmiddel. We leggen in het kort uit waar je op moet letten als je gezond wilt eten. Lees meer

Op het etiket moeten bepaalde gegevens staan over het product, zoals de fabrikant, houdbaarheidsdatum en de voedingswaarde. Wat is belangrijke informatie? Lees meer

Geef een reactie op: Magnesium, waarom heb je het nodig?

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

01 juli 2016 door: Arthur
Soms heb ik een soort van kramp in mijn kuit en dit gaat gepaard met enige pijn.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.