Een kerst zonder stress. Wij geven tips

Een kerst zonder stress. Wij geven tips

Flinndal
17-11-2016
0 Reacties

Kerst zonder stress

Je hebt het vast ook al opgemerkt: hier en daar duiken de eerste kerstbomen op en hangt de kerstverlichting al in de straat. Binnenkort is het weer kersttijd! Voor velen een tijd vol warmte en gezelligheid, met vrienden en familie. Maar vaak is het ook een erg drukke periode en dat zorgt bij heel wat mensen voor onnodig veel stress: cadeautjes uitzoeken, een lekker diner voorbereiden, familiale verplichtingen, noem maar op. We geven tips om de kerstdrukte goed door te komen en kerststress te vermijden.


Visite

Vaak heb je met Kerst verschillende familiale verplichtingen: of het nu de schoonfamilie of (klein)kinderen zijn, er is altijd wel iemand die erop rekent dat je aanwezig bent bij het kerstdiner. Als je op meerdere plaatsen wordt verwacht, is dit natuurlijk lastig. Hoe maak je een keuze? En hoe zeg je nee tegen een uitnodiging? 

Probeer bij je keuze vooral rekening met jezelf te houden: waar wil jij het liefste zijn met Kerst? Het kerstfeest dient in de eerste plaats gezellig en liefdevol te zijn, en hoe kan dit beter dan met de mensen die je het meest lief hebt. Als je een uitnodiging moet afwijzen, benadruk dan hoe blij je met de uitnodiging bent, maar dat je al andere plannen hebt gemaakt. Je kan bijvoorbeeld een latere datum voorstellen waarop je afspreekt.


Een heerlijk feestmaal op tafel

Het kerstdiner zelf kan ook voor heel wat stress zorgen. Als het kerstfeest bij jou thuis doorgaat, wil je natuurlijk een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Onze tip? Houd het simpel. Laat ingewikkelde recepten achterwege en kies voor een recept waar je vertrouwd mee bent en waarbij de kans op mislukken klein is. Of zoek een recept uit waarbij je een groot deel van de voorbereidingen op voorhand kan doen, zoals een ovenschotel. Zo kan je op het feest zelf gezellig met je visite borrelen, terwijl de schotel in de oven staat. Ook kan het leuk zijn om de taken te verdelen: misschien wil iemand van de visite wel voor een lekker voorgerechtje of het toetje zorgen.


Cadeaus uitzoeken

Dan zijn er ook nog cadeautjes die moeten worden uitgezocht. Het is natuurlijk leuk als je voor iedereen met het perfecte cadeau aan kunt komen zetten, maar dat is niet altijd zo vanzelfsprekend. Om stress te vermijden kan het helpen om een verlanglijstje op te stellen. Pols nu al bij familie en vrienden wat ze graag zouden willen, of schrijf het meteen op wanneer je al iets leuks bedacht hebt. Verder is het verstandig om je aankopen niet tot de laatste week uit te stellen. Koop alvast dat ene cadeau dat je al had bedacht, of plan een ochtend in je agenda, speciaal om op cadeautjesjacht te gaan.


Financiële stress

Behalve de stress die het uitzoeken van cadeautjes met zich meebrengt, komt daar vaak ook nog financiële stress bij kijken. Want al die cadeaus kosten natuurlijk best wat geld. Door nu alvast wat aankopen te doen, spreid je de kosten natuurlijk ook. 

Of wat denk je ervan om dit jaar eens niet voor iedereen een cadeau te kopen, maar bijvoorbeeld eens ‘secret Santa’ te organiseren of lootjes te trekken? Alle aanwezigen trekken een naam en zorgen (in het geheim) voor een speciaal cadeau voor deze ene persoon. Behalve dat het een stuk goedkoper is als je slechts voor één iemand een cadeau hoeft uit te kiezen, kan je hier ook veel meer zorg en aandacht aan besteden. En het is natuurlijk extra spannend als je niet weet wie het cadeau voor jou heeft uitgezocht! Tegenwoordig kan je lootjes trekken ook gewoon online doen. Je stuurt alle genodigden een e-mail en zodra iedereen de uitnodiging geaccepteerd heeft, krijg je per e-mail een naam toegewezen.


Kerstkaarten

Tot slot wil je misschien wel kerstkaarten sturen dit jaar? Om tijd te besparen, kan je kiezen voor een kaartje met een voorgedrukte wens daarin. Zo hoef je de kaartjes enkel te ondertekenen. Wil je het toch persoonlijker? Er bestaan website waarbij je een foto kunt uploaden en zo kunt omtoveren tot een schitterende kerstkaart. Bij het maken van de kaart kan je ook je tekst al bijvoegen. Zo heb je een persoonlijke kerstkaart, en kost het je toch weinig tijd om voor iedereen een persoonlijke boodschap te schrijven!


Antistress

Flinndal Antistress

Kan je, ondanks al onze tips, toch wat extra gebruiken om de kerstdagen zonder veel stress door te komen? Probeer dan onze Flinndal Antistress. Dit tablet, op basis van natuurlijke ingedriënten zoals valeriaan, citroenmelisse en rhodiola, helpt je om rustig om te gaan met de extra stress die de feestdagen met zich meebrengt.Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{product.name}}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Invloed van stress op de spijsvertering

Je hebt vast wel eens last gehad van een slechte eetlust door bijvoorbeeld zenuwen. Of de neiging naar chocola of snacks als je een baaldag hebt. Maar ook stress kan invloed hebben op je eetlust en spijsvertering. Hoe komt dit?

Lees meer > Lees meer >

Nieuw: Flinndal Antistress

Als spanning te lang aanhoudt is het niet gezond meer. Je lichaam heeft dan meer tijd nodig om te herstellen. Hoe kunnen de natuurlijke ingrediënten in Flinndal Antistress helpen en wat kun je zelf doen om te ontspannen?

Lees meer > Lees meer >

Beatrix in haar vrije tijd

Koningin Beatrix heeft tijdens haar taak als koningin een druk bestaan gehad. Hoog tijd dus voor vrije tijd. Want vrije tijd is voor iedereen belangrijk en gezond. Het zijn momenten voor jezelf die helpen je hoofd leeg te maken en te ontstressen.

Lees meer > Lees meer >

Geef je reactie op:

Een kerst zonder stress. Wij geven tips
E-mailadres wordt niet getoond bij de review
Je krijg uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

{{name}}

{{unique_selling_point}}

Jouw instellingen

Wij staan voor je klaar

Wij staan u graag te woord via de onderstaande kanalen.

Onze openingstijden zijn van 09:00 tot 19:00 op werkdagen en van 10:00 tot 16:00 op zaterdag.

Mijn Flinndal

Regel zelf zaken zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens of Flinndal Herhaalgemak zendingen.

Naar Mijn Flinndal omgeving

Bel ons (gratis)

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

Wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

WhatsApp ons

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

Wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

E-mail

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag
Neem contact op via het contactformulier

Wachttijd: 1 werkdag
Ga naar het contactformulier

Facebook Messenger

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
Stuur ons een bericht via Facebook Messenger

Wachttijd: < 25 minuten
Ga naar Facebook Messenger

Product toegevoegd

Product toegevoegd

Naar winkelwagen »

Andere klanten kochten ook:

{% for product in products %}
{{product.name}}

{{product.unique_selling_point}}

€ {{product.price | money_eu}}
{% endfor %}