Het belang van beweging

Het belang van beweging

Beweeg een half uur per dag! Dat dit belangrijk is weten we heus wel, maar lang niet iedereen doet het.
Dit overheidsadvies sluimert bij veel mensen in het achterhoofd, maar we komen er simpelweg niet altijd aan toe.

Toch is het niet zonder reden dat we worden gestimuleerd om dagelijks te bewegen. Gebrek aan beweging kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Beweging is namelijk goed voor zowel je lichaam als geest. Lees hieronder wat beweging allemaal voor je doet.

Beweging geeft meer lucht
Door te bewegen krijg je letterlijk meer lucht. Je conditie verbetert en daarmee ook je longinhoud. Zo raak je minder snel buiten adem en heb je ook meer energie.

Beweging ontstresst
Even lekker uitwaaien door een wandeling op het strand of een uurtje sporten na je werk; het zorgt ervoor dat je je hoofd leegmaakt en je ook na het sporten nog een ontspannen gevoel ervaart, zowel geestelijk als lichamelijk. Juist als je het druk hebt is het daarom goed om regelmatig te bewegen of te sporten.

Beweging maakt gelukkig
Als je matig intensief beweegt dan komen er na ongeveer 20 minuten stoffen vrij in het lichaam met een positieve invloed op de gemoedstoestand. Zoals dopamine, wat een gelukkig gevoel geeft en ervoor zorgt dat je langer door kunt sporten.

hardloop_fiets_7c3dde22.jpgGezelligheid
Samen met een vriend of vriendin sporten is erg gezellig. Sociale contacten maken zelfs gelukkig, dus zo sla je twee vliegen in één klap. Door lid te worden van een sportschool of een sportvereniging kun je bovendien weer nieuwe sociale contacten opdoen.

Beweging geeft je kracht en verhoogt de stofwisseling
Door te bewegen bouw je meer spierweefsel en botcellen op. Hierdoor krijg je meer (spier)kracht en het verhoogt ook nog eens de stofwisseling in je lichaam. Zo val je ook sneller af.

Laat je dus inspireren door alle mooie sportevenementen van deze zomer, stap op de fiets, trap een balletje met de kids, of neem een frisse duik in het zwembad.


Lees ook:

Vind je schaatsen op natuurijs leuk? Lees hier de tips zodat je goed voorbereid op de schaats stapt. Lees meer

Koffie als positieve invloed op sportprestaties. Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt. Lees hier meer over de positieve invloed van koffie. Lees meer

Kinderen stimuleren we vaak om lekker buiten te zijn, want dat is zo gezond. Maar dat geldt net zo goed voor volwassenen! Lees meer

Geef een reactie op: Het belang van beweging

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.