Eén op de drie kinderen heeft vitamine D tekort

vitamine_d.jpg

Het is dit voorjaar volop in het nieuws en het staat in alle kranten: één op de drie kinderen in Nederland heeft een tekort aan vitamine D. Ongezond eten en minder buiten spelen zouden hiervoor de oorzaak zijn.

Vitamine D is een voedingsstof die te vinden in vette vis, halvarine en margarine. Maar de belangrijkste bron van vitamine D is de zon, omdat onze huid zonlicht omzet in vitamine D. Daarom is het zo belangrijk om minimaal een half uur per dag naar buiten te gaan wanneer de zon schijnt.


Voor sterke botten en tanden

Vitamine D is van belang voor sterke botten en tanden. Vitamine D speelt ook een rol bij de opname van calcium, de spierfunctie, de weerstand en celdeling en differentiatie. Omdat kinderen volop in de groei zijn, geldt daarom al jaren het advies om kinderen tot vier jaar extra vitamine D te geven. 

Ook voor donkergekleurde mensen, vrouwen die zwanger zijn en ouderen is het belangrijk om aan de benodigde hoeveelheid vitamine D te komen.


Download het gratis e-book over gezond opgroeien. Wat hebben kinderen nodig?

Wil je meer lezen over gezonde voeding en kinderen? Download dan ons gratis e-book over gezond opgroeien waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt. Ook wordt wetenschappelijke informatie op een begrijpelijke manier uitgelegd. Ideaal als je meer inhoudelijke en wetenschappelijke informatie wilt lezen over gezond opgroeien.


Lees ook:

De eerste zonnestralen laten zich weer zien! De zomer komt eraan. Veel mensen trekken er dan ook op uit om van de zon te genieten. Ook al zijn de zonnestralen lekker warm, ze brengen ook de kans op verbranding met zich mee. Lees meer

In de donkerste maanden van het jaar onderzoekt het magazine gezondNU wat licht voor je gezondheid betekent. Wat doet bijvoorbeeld gebrek aan licht met je en bestaat er ongezond licht? Lees meer

Vitamine D wordt door de huid aangemaakt met behulp van zonnestralen. Maar werkt dat nog wel als je zonnebrandcrème smeert? Wij geven antwoord. Lees meer

Geef een reactie op: Eén op de drie kinderen heeft vitamine D tekort

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring