Eén op de drie kinderen heeft vitamine D tekort

vitamine_d.jpg

Het is dit voorjaar volop in het nieuws en het staat in alle kranten: één op de drie kinderen in Nederland heeft een tekort aan vitamine D. Ongezond eten en minder buiten spelen zouden hiervoor de oorzaak zijn.

Vitamine D is een voedingsstof die te vinden in vette vis, halvarine en margarine. Maar de belangrijkste bron van vitamine D is de zon, omdat onze huid zonlicht omzet in vitamine D. Daarom is het zo belangrijk om minimaal een half uur per dag naar buiten te gaan wanneer de zon schijnt.

Voor sterke botten en tanden

Vitamine D is van belang voor sterke botten en tanden. Vitamine D speelt ook een rol bij de opname van calcium, de spierfunctie, de weerstand en celdeling en differentiatie. Omdat kinderen volop in de groei zijn, geldt daarom al jaren het advies om kinderen tot vier jaar extra vitamine D te geven. 

Ook voor donkergekleurde mensen, vrouwen die zwanger zijn en ouderen is het belangrijk om aan de benodigde hoeveelheid vitamine D te komen.


Lees ook:

De eerste zonnestralen laten zich weer zien! De zomer komt eraan. Veel mensen trekken er dan ook op uit om van de zon te genieten. Ook al zijn de zonnestralen lekker warm, ze brengen ook de kans op verbranding met zich mee. Lees meer

De meeste kinderen zijn dol op snoep. Lekker zoet en vol suikers. Hoe vaak geef jij je kind een snoepje? En wanneer zeg je nee? Lees meer

Kinderen eten meer groente en fruit als je als gezin samen eet. Onderzoek toont aan dat kinderen van ouders die het goede voorbeeld geven meer groente eten. Lees meer

Geef een reactie op: Eén op de drie kinderen heeft vitamine D tekort

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.