Recept: Wok met pompoen
Pompoen is echt een herfstgroente. Het zit vol antioxidanten en is rijk aan verschillende vitaminen zoals vitamine B11, C, E en provitamine A. Je kunt pompoen eten als soep, in een stamppot, uit de oven, maar het is ook erg geschikt om te wokken. Probeer dit wokgerecht eens uit! Erg lekker en binnen 30 minuten staat het gerecht op tafel.
Ingrediënten voor 1 tot 2 personen:
- ½ zoete aardappel, grof gesneden
- 150 gram pompoen, in stukken gesneden
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- ½ zoete paprika, in stukken gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel currypoeder
- 1 theelepel groentebouillon
- ½ bolletje buffelmozarella, in plakken gesneden
- ½ glas water
- Handje peterselie
- 1 theelepel zeezout
- Beetje zwarte peper
Zo maak je het:
Wok de ringen rode ui samen met de knoflook ongeveer een minuutje. Voeg dan de grof gesneden zoete aardappel, stukken pompoen en paprika toe. Wok nog een drietal minuten. Los de groentebouillon op in een half glas water en voeg dit toe aan de wok. Breng op smaak met currypoeder, snufje zout en peper en laat 4 tot 6 minuten afgedekt sudderen.
Roer net voor het serveren de stukjes tomaat, de mozzarella en peterselie door het mengsel.
Aanbevolen producten
Lees ook
Alles over Omega-3
Wist je dat er verschillende soorten omega-3 zijn? En heeft een omega-3-supplement zin? Wij beantwoorden in deze blog 5 veelgestelde vragen over omega-3.
Lees meer Lees meerOvernight oats met banaan
Op zoek naar een snel en gezond ontbijt? Probeer dan eens overnight oats! Wij delen ons favoriete recept en waarom het zo gezond is.
Lees meer Lees meer5 vragen over koffie
In deze blog beantwoorden we de 5 meest gestelde vragen over ons geliefde bakkie troost.
Lees meer Lees meer