Recept: Wok met pompoen
Pompoen is echt een herfstgroente. Het zit vol antioxidanten en is rijk aan verschillende vitaminen zoals vitamine B11, C, E en provitamine A. Je kunt pompoen eten als soep, in een stamppot, uit de oven, maar het is ook erg geschikt om te wokken. Probeer dit wokgerecht eens uit! Erg lekker en binnen 30 minuten staat het gerecht op tafel.
Ingrediënten voor 1 tot 2 personen:
- ½ zoete aardappel, grof gesneden
- 150 gram pompoen, in stukken gesneden
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- ½ zoete paprika, in stukken gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel currypoeder
- 1 theelepel groentebouillon
- ½ bolletje buffelmozarella, in plakken gesneden
- ½ glas water
- Handje peterselie
- 1 theelepel zeezout
- Beetje zwarte peper
Zo maak je het:
Wok de ringen rode ui samen met de knoflook ongeveer een minuutje. Voeg dan de grof gesneden zoete aardappel, stukken pompoen en paprika toe. Wok nog een drietal minuten. Los de groentebouillon op in een half glas water en voeg dit toe aan de wok. Breng op smaak met currypoeder, snufje zout en peper en laat 4 tot 6 minuten afgedekt sudderen.
Roer net voor het serveren de stukjes tomaat, de mozzarella en peterselie door het mengsel.
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
De overgang: wat je moet weten en tips
In deze blog bespreken we wat de overgang precies inhoudt, welke symptomen je kunt verwachten en geven we je tips om deze fase zo soepel mogelijk te doorlopen.
Lees meer Lees meerHoe zit het nou echt met koolhydraten?
Hoe zit het nou precies: zijn alle koolhydraten ongezond? En wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam als je koolhydraten eet?
Lees meer Lees meerEerste hulp bij zomerperikelen
De zomer is voor veel mensen het favoriete seizoen. Maar als het erg warm is, kunnen typische zomerperikelen opspelen. Lees onze tips en hou ze buiten de deur!
Lees meer Lees meer