Recept: Wok met pompoen

Pompoen is echt een herfstgroente. Het zit vol antioxidanten en is rijk aan verschillende vitaminen zoals vitamine B11, C, E en provitamine A. Je kunt pompoen eten als soep, in een stamppot, uit de oven, maar het is ook erg geschikt om te wokken. Probeer dit wokgerecht eens uit! Erg lekker en binnen 30 minuten staat het gerecht op tafel.
Ingrediënten voor 1 tot 2 personen:
- ½ zoete aardappel, grof gesneden
- 150 gram pompoen, in stukken gesneden
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- ½ zoete paprika, in stukken gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel currypoeder
- 1 theelepel groentebouillon
- ½ bolletje buffelmozarella, in plakken gesneden
- ½ glas water
- Handje peterselie
- 1 theelepel zeezout
- Beetje zwarte peper
Zo maak je het:
Wok de ringen rode ui samen met de knoflook ongeveer een minuutje. Voeg dan de grof gesneden zoete aardappel, stukken pompoen en paprika toe. Wok nog een drietal minuten. Los de groentebouillon op in een half glas water en voeg dit toe aan de wok. Breng op smaak met currypoeder, snufje zout en peper en laat 4 tot 6 minuten afgedekt sudderen.
Roer net voor het serveren de stukjes tomaat, de mozzarella en peterselie door het mengsel.
Aanbevolen producten
Lees ook

Minder microplastics
Zeer klein en niet of slecht afbreekbaar; dat zijn microplastics. Niet goed voor het milieu en je gezondheid. Maar hoe kun je ze het best vermijden?
Lees meer Lees meer
Hoe zit het nou echt met eiwitten?
Eiwitten zijn niet weg te denken uit een gezond voedingspatroon. Het zijn namelijk belangrijke bouwstoffen voor je lichaam. Maar hoeveel eiwitten heb je nodig, waarom zijn ze zo belangrijk en is er verschil tussen plantaardig en dierlijk eiwit? In deze blog leggen we het uit.
Lees meer Lees meer
5 vragen over brandend maagzuur
Wat veroorzaakt brandend maagzuur en wat kun je eraan doen? In deze blog beantwoorden we 5 vragen over brandend maagzuur en delen we tips over hoe je het kan verminderen.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reactie
Reactie van Johanna Nijhof, geplaatst op 10-11-2020
Gisteren heb ik het gemaakt. Ik heb er qua kruiden nog tijm aan toegevoegd, heerlijk.Dat past er goed bij. De buffelmozzarella zorgt voor verbinding in een wat waterig aandoend gerecht. Voor het opdienen het ik er nog vegetarische spekjes bij gebakken wat erg lekker en knapperig is. Zo vind ik het een heerlijk recept.Lees ook


