Recept: Wok met pompoen

Pompoen is echt een herfstgroente. Het zit vol antioxidanten en is rijk aan verschillende vitaminen zoals vitamine B11, C, E en provitamine A. Je kunt pompoen eten als soep, in een stamppot, uit de oven, maar het is ook erg geschikt om te wokken. Probeer dit wokgerecht eens uit! Erg lekker en binnen 30 minuten staat het gerecht op tafel.
Ingrediënten voor 1 tot 2 personen:
- ½ zoete aardappel, grof gesneden
- 150 gram pompoen, in stukken gesneden
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- ½ zoete paprika, in stukken gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel currypoeder
- 1 theelepel groentebouillon
- ½ bolletje buffelmozarella, in plakken gesneden
- ½ glas water
- Handje peterselie
- 1 theelepel zeezout
- Beetje zwarte peper
Zo maak je het:
Wok de ringen rode ui samen met de knoflook ongeveer een minuutje. Voeg dan de grof gesneden zoete aardappel, stukken pompoen en paprika toe. Wok nog een drietal minuten. Los de groentebouillon op in een half glas water en voeg dit toe aan de wok. Breng op smaak met currypoeder, snufje zout en peper en laat 4 tot 6 minuten afgedekt sudderen.
Roer net voor het serveren de stukjes tomaat, de mozzarella en peterselie door het mengsel.
Aanbevolen producten
Lees ook

Verborgen suikers in voedingsmiddelen
Dat er suikers zitten in frisdrank, snoep en koek is duidelijk. Maar de voedingsmiddelenindustrie stopt suikers ook in producten waarin je het niet verwacht. Hoe herken je deze suikers en hoe vermijd je ze?
Lees meer Lees meer
Homemade granola
In no time heb je een lekkere voorraad in huis. Heerlijk met yoghurt of kwark en vers zomerfruit. Zoals aardbeien!
Lees meer Lees meer_62321c61.png?w=200&h=200&mode=crop)
Is hardlopen wat voor jou?
Twijfel je of hardlopen wat voor jou is? Dit moet je allemaal weten voordat je gaat beginnen.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reactie
Reactie van Johanna Nijhof, geplaatst op 10-11-2020
Gisteren heb ik het gemaakt. Ik heb er qua kruiden nog tijm aan toegevoegd, heerlijk.Dat past er goed bij. De buffelmozzarella zorgt voor verbinding in een wat waterig aandoend gerecht. Voor het opdienen het ik er nog vegetarische spekjes bij gebakken wat erg lekker en knapperig is. Zo vind ik het een heerlijk recept.Lees ook


_62321c61.png?w=300&h=200&mode=max)