Omega-3 Junior

 • Voor hart, hersenen en ogen
 • 100% natuurlijk
 • Dosering speciaal voor kinderen (1 t/m 13 jaar)
 • Gemaakt van duurzame vis
visolie voor kinderen
Grootte van een omega 3 junior capsule
Kies je verpakking
€ 8,10
€ 0,27 per capsule
Aantal
per capsule
Maand € 8,10 € 0,27
Kwartaal € 22,35 € 0,25
Kwartaal herhaalgemak € 18,29 € 0,20
»

De Gezondheidsraad raadt aan minimaal één keer per week vis te eten, en dan het liefst voor vette vis als zalm, haring, makreel en ansjovis te kiezen. Want vette vis bevat de meeste omega 3 vetzuren. Maar bij veel gezinnen staat vis niet vaak op het menu. Ook zijn kinderen er niet altijd dol op. Daarom is er Flinndal Omega-3 Junior.

Dagelijks minimaal 250 mg EPA en DHA is goed voor je hart en dagelijks minimaal 250 mg DHA draagt bij aan de hersenfunctie en het gezichtsvermogen.

Bekijk de bijsluiter »
Nieuw bij Flinndal? Bekijk onze video

Eén keer per week vis

De Gezondheidsraad raadt aan minimaal één keer per week vis te eten, en dan het liefst voor vette vis zoals zalm, haring, makreel en ansjovis te kiezen. Want vooral in vette vis zit veel omega 3. Maar bij veel gezinnen staat vis niet vaak op het menu. Ook zijn kinderen niet altijd dol op vis. Daarom is er Flinndal Omega-3 Junior, een goede aanvulling op de voeding van je kind!

Dosering speciaal voor kinderen

Flinndal Omega-3 Junior bevat precies 195 mg omega 3 visolie (met de omega 3 soorten EPA en DHA) in één kleine capsule. Met natuurlijke tutti frutti smaak.

Kies voor kwaliteit

 • HACCP gecertificeerde productie
 • Vrij van genetische manipulatie (GMO)
 • Geen onnodige toevoegingen
 • Veilig gedoseerd
 • Samengesteld o.b.v. wetenschappelijk onderzoek

Zeer zuivere visolie en 100% natuurlijk

Flinndal Omega-3 Junior wordt dubbel gezuiverd, zonder chemicaliën maar met het natuurlijke carbon. Zo krijgen we een zeer zuivere visolie. Flinndal Omega-3 Junior is bovendien 100% natuurlijk. Ook de lekkere tutti frutti smaak is dus gemaakt van natuurlijke smaakstoffen.

Van duurzame vis

Flinndal Omega-3 Junior wordt gemaakt van duurzame vis. De vissersboten hebben een satellietverbinding waardoor de overheid kan controleren dat er alleen vis wordt gevangen in gebieden waar de visstand goed is. Zodat er genoeg vis in de zee blijft voor als je kind later volwassen is.

Bijsluiter Flinndal Omega-3 Junior

Hieronder staat vermeld welke ingrediënten er in dit product zitten en hoe je het product moet gebruiken. Lees deze informatie goed door.

Ingrediënten
Aanbevolen gebruik
Allergie-informatie
Bewaaradvies


Omega-3 Junior
 
Ingrediënten en dosering

Flinndal® Omega-3 Junior, één kleine softgel capsule (301 mg) bevat:

Actief bestandsdeel Hoeveelheid
Omega 3 visvetzuren 195 mg
waarvan:  
     EPA 100 mg
     DHA 67 mg
     Andere omega 3 visvetzuren 28 mg
Overige visvetzuren 105 mg
Natuurlijke vitamine E (d-alfa-tocoferol, 8,5% ADH*) 1 mg

* ADH = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid volgens de Europese Richtlijn Etikettering 2008/100/EC (of Warenwetbesluit).


Kijk op de tab Kwaliteit voor informatie over de kwaliteit en dosering.


Ingrediënten:

Visvetzuren, gelatine, stabilisator (glycerol), natuurlijk tutti-frutti aroma, tocoferolen (vitamine E), water. Zonder conserveermiddelen of kunstmatige aroma’s.

Voedingswaarden per capsule:
Energie in kcal 4,32 kcal
Energie in kJ 18,08 kJ
Koolhydraten 0 mg
Eiwitten 0,05 mg
Vetten 0,42 mg


Aanbevolen gebruik

Voor wie Dagdosering
Kinderen tot 4 jaar 1 capsule per dag
Kinderen tot 14 jaar 1 tot 2 capsules per dag

Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.


Innemen

De capsules doorslikken tijdens de hoofdmaaltijd met een glas water (let op: géén kauwcapsules). Om nasmaak te voorkomen niet in laten nemen op de nuchtere maag of met een warme drank.

Erg jonge kinderen geen hele capsules geven maar met een scherp mesje een gaatje prikken in een van de uiteinden en de inhoud van de capsule door bijvoorbeeld het toetje mengen (ter voorkoming van verslikken).


Allergie-informatie
 • Glutenvrij
 • Lactosevrij
 • Bevat geen pinda of soja
 • Bevat visvetzuren
 • Niet geschikt voor vegetariërs en veganisten

Bewaaradvies

Onze producten zitten in speciale, luchtdichte zakjes. Op de achterkant van de verpakking staat hoe lang het product houdbaar is. Sluit het zakje steeds goed af, bescherm het tegen zonlicht en bewaar het beneden de 25 graden, om verkleuring of plakken te voorkomen. In de handige Flinndal bewaardoosjes kun je steeds voor een paar weken supplementen doen. Bewaar de rest gewoon in het zakje, zodat de supplementen niet zacht worden. Houd voedingssupplementen altijd buiten bereik van jonge kinderen.

Aanbevolen dosis niet overschrijden.
Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde voeding.
Buiten bereik van kinderen bewaren. 
Laatste wijziging: 26 november 2014.

Onderzoek

De gezondheidsclaims die wij over dit product doen zijn als wetenschappelijk bewezen beoordeeld door de Europese Unie (EFSA, European Food Safety Authorities).

Hieronder vind je een aantal onderzoeken over de gunstige invloed van DHA en EPA.

  1. DHA verbetert leerprestaties van kinderen
   http://www.nieuwsvoordietisten.nl/nieuws/nieuws/article/dha-verbetert-leesprestaties-kinderen/

  2. Evaluatie van EFSA over EPA en DHA en de gunstige invloed op hart en bloedvaten
   http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/doc/1796.pdf

  3. DHA heeft een gunstige invloed op het gezichtsvermogen, evaluatie van de EFSA
   http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/1734.htm

  4. DHA heeft een gunstige invloed op de normale hersenfunctie, evaluatie van de EFSA
   http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/1734.htm

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over Flinndal Omega-3 Junior. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan door op het tabblad stel je vraag te klikken aan de linkerkant van deze pagina. Hier vind je ook alle vragen die zijn gesteld door andere klanten.

Leeftijd
1. Vanaf welke leeftijd kan ik Flinndal Omega-3 Junior geven aan mijn kind?
Flinndal Omega-3 Junior is geschikt voor alle leeftijden. Bij kinderen tot vier jaar kun je één capsule per dag geven. Wij raden wel aan om de capsule door te prikken en door het eten te mengen in verband met verstikkingsgevaar bij erg jonge kinderen. Kinderen vanaf vier jaar kun je dagelijks één tot twee capsules per dag geven, afhankelijk van hoe vaak vis bij je thuis op het menu staat.

2. Vanaf welke leeftijd kan ik overstappen op Flinndal Omega 3 Forte?
De Flinndal Omega-3 Junior capsules zijn bedoeld voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. De ervaring is namelijk dat kinderen op jongere leeftijd nog weleens moeite hebben met de smaak van de Flinndal Omega-3 Forte capsules. Heeft je kind daar geen last van, dan kun je je kind over laten stappen vanaf het moment dat hij/zij goed kan eten en geen moeite meer heeft met het doorslikken van een capsule.  
Smaak
1. Mijn kinderen willen geen visoliecapsules nemen omdat ze het vies vinden. Hoe smaakt de visolie van Flinndal?
Het klopt dat visolie van zichzelf geen prettige smaakt heeft. Om deze reden hebben wij aan Flinndal Omega-3 Junior een natuurlijke tutti-frutti smaak toegevoegd aan de olie, maar ook aan de capsule. Dit zorgt ervoor dat Flinndal Omega-3 Junior lekkerder is dan veel van onze concurrenten. Let wel op: het is geen kauwcapsule.

Allergieën
2. Mijn kind is allergisch voor vis, kan ik dan wel Flinndal Omega-3 Junior gebruiken?
Nee, in Omega-3 Junior zit visolie en dus vis. Om toch de juiste vetten te gebruiken kan je kiezen voor Omega-3 Plantaardig. Dit bevat omega-3 gewonnen uit algen en dit is dus 100% plantaardig. 

Schrijf je ervaring over Omega-3 Junior

04 oktober 2016 door: schouten
Zijn goed door te slikken door kinderen. De verpakking stinkt niet naar vis, voor mij een teken dat het goede kwaliteit is. De visolie is gezuiverd, ook belangrijk.
26 mei 2016 door: Melanie
mijn dochter maakt inmiddels gebruik van de kwartaalverpakkingen. De capsules zijn klein en je kind hoeft er maar 1-2 per dag, prima te doen.
01 april 2016 door: van vliet
Voor zover we kunnen ontdekken hebben jullie de hoogste concentratie van de stofjes waar het allemaal om draait in jullie supplementen. Ook hebben we al verschillende gezinnetjes over kunnen halen om jullie producten te gaan gebruiken. Bovendien is het ideaal dat er zo'n lekker smaakje zit aan het omega-3 supplement voor kindjes. Onze dochter van vier is niet zo'n pillenmeisje, maar ze eet het met plezier op!
13 februari 2016 door: Barbara
Goed; mijn kinderen vinden ze goed smaken. Ze zijn ook klein, waardoor ze makkelijk door te slikken zijn voor kinderen die ze niet willen kauwen.
30 oktober 2013 door: Marjon
Goede omega 3 capsules. Ik deed ze in het begin door het toetje bij mijn kinderen, maar inmiddels slikken ze de omega 3 gewoon zonder problemen. Geen vieze smaak, erg tevreden, voorlopig blijven ze het slikken.
27 mei 2013 door: t.peters
In een woord: prima geregeld.
28 oktober 2012 door: Petra
Mijn kinderen van 9 en 11 jaar slikken de capsules zonder problemen door en komen zo in ieder geval aan de adh omega-3.
27 oktober 2012 door: Marjo Sirre
onze jongste zoon kan moeilijk medicijnen slikken ,dus omega 3junior is voor hem ideaal . Hij bijt de capsule door en spuugt ze dan uit. De smaak is volgens hem prima. Hij kan zich beter concentreren. en is ook rustiger in zijn gedrag geworden. Hij neemt Omega3 junior nu al enkele jaren en we zijn zeker van plan er nog mee door te gaan.

Stel je vraag over Omega-3 Junior

Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

25 januari 2017 door: Miranda
Waar is de capsule van gemaakt
30 mei 2013 door: Sebnem
Vanaf welke leeftijd kan ik omega-3 junior geven aan mijn kind?
02 april 2013 door: r brantenaar
mijn kind heeft adhd maar wij willen geen ritalin of dergelijke geven helpt deze visolie er goed tegen.
01 februari 2013 door: G.F. Pleijsier
Ik hoor de laatste tijd steeds vaker de omega 3 niet meer in combinatie te geven met omega 6. Dit doe ik nu wel. Kunnen julllie mij vertellen waarom dit geadviseerd wordt?
08 november 2012 door: Maud Arends
Kan een kind van 12 jaar Omega 3 forte slikken of moet ze nog de junior versie nemen?
25 augustus 2012 door: Libregts
Ik heb 2 zoons van 7 (26 kg)en 12 jaar, kunnen zij de volw. dosering van de visolie capsules nemen? met vr. groet, mevr. Libregts
08 augustus 2012 door: Sylvia
Hallo, Ik heb al veel soorten visolie geprobeerd maar overal zit een vies smaakje aan. Mijn kinderen van 3 en 5 jaar willen het niet. Smaakt deze visolie echt lekkerder? vriendelijk dank alvast voor uw antwoord!
23 oktober 2011 door: miranda
mijn kind heeft een allergie voor vis, voornamelijk koolvis en kabeljauw, kan zij dan ook die tabletten nemen zonder reactie??
12 oktober 2011 door: Patricia
Zijn de Omega-3 junior capsules zacht of hard? vriendelijke groeten, Patricia

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.