Afvallen

Afvallen betekent dat je (net) iets meer energie verbrandt, dan dat je uit de voeding binnenkrijgt. Het is dus belangrijk om je bewust te zijn van hoeveel beweging je dagelijks krijgt en wat je per dag eet (en daarin ook gezonde keuzes maakt), zodat je op een verantwoorde manier kunt afvallen.

Flinndal heeft verschillende producten in haar assortiment die ondersteuning bieden bij het afvallen zoals Flinndal Slank & Fit, Flinndal Multi, Flinndal Vitamine B-complex en Flinndal Vezel Complex.

Daarnaast hebben we de dieetlijn met caloriearme producten, gemaakt vanuit onze kennis over voedingsstoffen. Zo heb je een keuze uit de Flinndal Eiwitshakes of onze Slanke Lijn Thee.


Gezond afvallen

Volkoren graanproducten, groenten, fruit, zuivel, mager vlees en vis… deze producten leveren je elke dag gezonde vitaminen en mineralen. Maar waarschijnlijk eet je tijdens je dieet wel kleinere porties. En dit betekent dat je ook minder voedingsstoffen binnenkrijgt. Probeer dus om ook tijdens het afvallen zo gevarieerd mogelijk te eten, met veel groenten en fruit.

Groenten en fruit zijn niet alleen een belangrijke bron voor vitaminen en mineralen,  ze bevatten ook veel vezels en weinig calorieën. Je kunt er dus lekker veel van eten zonder aan te komen, waardoor je op een gezonde manier zult afvallen.


Flinndal Slank & Fit

slank en fit.png

Flinndal Slank & Fit bevat natuurlijke, plantaardige ingrediënten ter ondersteuning van de vetverbranding (garcinia cambogia en groene thee-extract) en de energiehuishouding (blaaswierextract). Het bevat daarnaast ook glucomannen, een plantaardige vezel en chroom, een mineraal dat helpt om de bloedsuikerspiegel normaal te houden.


Flinndal Multi

Met Flinndal Multi als aanvulling, weet je zeker dat je de belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt om gezond en fit te blijven. Eén tablet bevat tot 100% van de ADH van alle vitaminen en de belangrijkste mineralen. Heb je liever een kauwtablet, dan is er ook een handige kauwvariant.


Houd tijdens het afvallen een fit gevoel

vitamine_b.png

Tijdens het afvallen kun je je lusteloos voelen, omdat je minder voedingsstoffen binnenkrijgt. De B-vitaminen zorgen voor de energievoorziening in het lichaam. Zo houd je ook tijdens het afvallen een fit gevoel. Vitamine B6 maakt bijvoorbeeld energie vrij uit voeding en B5 beïnvloedt de opbouw en afbraak van eiwitten en vetten uit voeding. Voor de stofwisseling is B8 van invloed doordat het bijdraagt aan de opname en afbraak van vetten, eiwitten en koolhydraten. De spijsvertering wordt ondersteund door vitamine B1. Zo zie je dat de B-vitaminen een goed team vormen om te ondersteunen bij het afvallen en je een fit gevoel te geven.


Vezels voor een goede spijsvertering

vezel.png

Vezels zijn een belangrijk onderdeel van je dagelijkse eetpatroon. Ze zijn van belang voor een gezonde spijsvertering en ze bevatten nauwelijks calorieën. Zo helpen ze je om op gezond gewicht te blijven.

Belangrijk dus, die vezels! Je vindt ze in groenten en fruit, aardappels, peulvruchten, noten en zaden en volkorenproducten. Eet je weinig volkorenproducten of onvoldoende zaden, noten of groenten en fruit of kun je ondersteuning gebruiken bij de darmwerking of stoelgang? Kies dan voor een extra aanvulling zoals Flinndal Vezel Complex.

Bekijk de producten van Flinndal voor afvallen »
Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(134)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Slank & Fit
Slank & Fit
3,6 sterren
(60)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Groene Thee Extract
Groene Thee Extract
4,6 sterren
(28)
Vanaf € 14,45
Bekijk product


Wat heb ik nodig?

Bij een westers eetpatroon kan het wenselijk zijn om bepaalde voedingsstoffen aan te vullen.

De meest gebruikte aanvullingen voor volwassenen:

  1. Multivitamine
  2. Omega-3 Forte
  3. Vitamine D