Hart en bloedvaten van volwassenen vanaf 50 jaar

Je hart is een bijzonder orgaan. Het gaat maar door, dag in dag uit. In een jaar tijd klopt het zo’n 35 miljoen keer. Je hart werkt nauw samen met de bloedvaten. Je bloedvaten zorgen ervoor dat alle organen worden voorzien van zuurstof en de belangrijke voedingsstoffen.

Er is veel dat je zelf kunt doen om je hart en bloedvaten in goede conditie te houden. Niet roken, genoeg bewegen, niet teveel ongezonde vetten eten en stress-situaties vermijden. Daarnaast spelen voedingsstoffen natuurlijk een belangrijke rol.


Cholesterolgehalte

Met de jaren stijgt bij veel mensen het cholesterolgehalte in het bloed. Een te hoog cholesterolgehalte is niet gunstig voor je hart. Flinndal heeft twee producten in het assortiment die kunnen helpen het cholesterolgehalte op peil te houden: Flinndal Cholesterol en Flinndal Rode Gist Rijst.


Flinndal Cholesterol

Flinndal Cholesterol is plantaardig. Het bevat 800 mg plantensterolen per tablet, uit soja. Dat is precies de hoeveelheid waarover de Europese Unie oordeelt dat het helpt voor het behoud van een goed cholesterolgehalte. Plantensterolen dragen namelijk bij aan het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte. Plantensterolen zijn plantaardige, vetachtige stoffen uit bijvoorbeeld noten, soja en granen. Ze verlagen de opname van het slechte cholesterol, want ze zitten het cholesterol in de weg. Ze vormen een soort barrière in je darmen en daardoor wordt er minder cholesterol opgenomen in je bloed. In plaats daarvan verlaat het je lichaam via de ontlasting.


Flinndal Rode Gist Rijst

Flinndal Rode Gist Rijst bevat gefermenteerde rode rijst. Het werkzame stofje in dit extract heet monacoline K. Dit is in staat om het cholesterolgehalte in het bloed op peil te houden, vanaf 10 mg per dag. Precies de hoeveelheid in één capsule Flinndal Rode Gist Rijst.

Maar dit product doet meer. Het bevat namelijk ook de gezonde omega 3 vetzuren EPA en DHA. Deze zijn vanaf 250 mg (bij inname van twee capsules) per dag gunstig voor de functie van je hart. Flinndal Rode Gist Rijst is dus een complete formule om je cholesterolgehalte én je hart gezond te houden!


Omega 3 vetzuren

Er zijn gezonde vetten en ongezonde vetten. Het hart en de bloedvaten hebben vooral baat bij gezonde onverzadigde vetten. Vis zit daar vol van! Daarom adviseert de Gezondheidsraad om twee keer per week vis te eten, waarvan zeker minimaal één keer per week vette vis. De gezonde omega 3 vetzuren EPA en DHA hebben namelijk een gunstige invloed op hart en bloedvaten (vanaf 250 mg per dag).

Eet je niet veel vis of wil je graag wat extra omega 3 binnenkrijgen, dan kun je kiezen voor aanvulling met Flinndal Omega-3 Forte of Flinndal Omega-3 Plantaardig (voor vegetariërs of veganisten).


Knoflook

Knoflook is één van de populairste kruiden ter wereld en herkenbaar aan de sterke geur en specifieke smaak. Alliïne, de werkzame stof in knoflook, draagt op verschillende manieren bij aan de gezondheid. Het heeft bijvoorbeeld een positieve invloed op hart en bloedvaten en ondersteunt de doorbloeding van het lichaam.

Flinndal Knoflook bevat per tablet 12,5 milligram alliine. Een optimale dosering voor een gunstige invloed voor je hart en bloedvaten. Daarnaast kan het bij twee tabletten ook helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en ondersteunt het de spijsvertering.


Zorg goed voor je hart

Elke dag een half uur bewegen is goed, vooral voor je hart. Bij inspanning gaat het hart veel sneller kloppen. Van ongeveer 60 keer per minuut in rust tot soms wel 150 slagen per minuut bij inspanning. Hier wordt je hart sterker van, wat zich vertaalt in een betere conditie en een lagere bloeddruk.

Je kunt ook goed voor je hart zorgen door te minderen met zout. Te veel zout is niet goed voor het hart. Je bent daarom gezond bezig als je met minder zout kookt en niet zo vaak grijpt naar kant-en-klare soepen, sausjes en maaltijden. Daar zit namelijk meestal heel veel zout in. En wist je dat kruiden zorgen voor een natuurlijke en pure smaak? Denk bijvoorbeeld aan knoflook, tijm, basilicum, laurier, lavas en bieslook. Je went na een tijdje vanzelf aan een minder zoute smaak.

Bekijk alle producten van Flinndal voor ouderen »
Hart en Vaat Complex
Hart en Vaat Complex
4,8 sterren
(4)
Vanaf € 15,95
Bekijk product
Multi 50+ Man
Multi 50+ Man
4,7 sterren
(111)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Knoflook
Knoflook
4 sterren
(29)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Cardio Vitae
Cardio Vitae
5 sterren
(2)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Omega-3 Forte
Omega-3 Forte
4,7 sterren
(184)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Omega-3 Extra Forte
Omega-3 Extra Forte
4,8 sterren
(112)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Rode Gist Rijst + Q10
Rode Gist Rijst + Q10
4,6 sterren
(53)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Omega-3 Premium
Omega-3 Premium
4,8 sterren
(18)
Vanaf € 19,45
Bekijk product
Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(108)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Groene Thee Extract
Groene Thee Extract
4,6 sterren
(28)
Vanaf € 14,45
Bekijk product


Wat heb ik nodig?

De voedingsstoffenbehoefte verandert naarmate men ouder wordt.

De meest gebruikte aanvullingen bij ouder worden:

  1. Vitamine D
  2. Vitamine B12
  3. Calcium
  4. Arthorol Pro
  5. Multivitaminen