Belangrijke voedingsstoffen voor volwassenen

Onze gezondheid wordt grotendeels bepaald door voldoende beweging en gezonde voeding, waarmee je onder andere vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Elke vitamine en elk mineraal heeft een eigen functie in ons lichaam. Zo zijn er vitaminen en mineralen die je weerstand of energiehuishouding ondersteunen. Maar vitaminen en mineralen doen nog veel meer. Flinndal biedt verschillende voedingssupplementen voor verschillende levensfasen. Zo kun jij zelf bepalen welke aanvulling optimaal aansluit bij jouw situatie.


Voedingsstoffen voor de weerstand

Er zijn zes vitaminen die een belangrijke rol spelen bij de weerstand. Van deze zes is vitamine C de bekendste. Terecht, want vitamine C ondersteunt het immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand. Ook vitamine D is van belang voor de weerstand, alsmede vitamine A, B6, B12 en E en de mineralen selenium en zink.

Ben je op zoek naar een boost voor je weerstand? Dan kun je kiezen voor Flinndal Vitamine C, Vitamine D, Vitamine B-complex of een complete multivitamine. Bij Flinndal heb je zelfs een keuze tussen multivitaminen voor volwassenen, 50 plussers en 70 plussers.


Voedingsstoffen voor de energiehuishouding

De belangrijkste vitaminen voor de energiehuishouding zijn de B-vitaminen. Deze vitaminen ondersteunen de verbranding van de koolhydraten, eiwitten en vet, wat ons lichaam energie oplevert.

Ook het mineraal ijzer is van belang voor de energiehuishouding. Dit komt omdat dit mineraal van belang is voor het transport van zuurstof door het lichaam. Vitamine C zorgt er weer voor dat ijzer beter in je lichaam wordt opgenomen. Het is dus verstandig deze voedingsstoffen gelijktijdig in te nemen. Naast ijzer zijn calcium, jodium, magnesium en fosfor ook belangrijk voor de energiehuishouding.

Kan jij wel wat ondersteuning voor je energiehuishouding gebruiken? Je kunt dan kiezen voor Flinndal Vitamine B-complex, Vitamine C, Magnesium of een complete multivitamine.


Omega 3 vetzuren

In Nederland eet slechts 35% van de mensen wekelijks vis. En dat is jammer, want vis bevat gezonde omega 3 vetzuren. Daarom adviseert de Gezondheidsraad minimaal één keer per week vette vis te eten. Want vooral vette vis bevat veel van de gezonde omega 3 vetzuren EPA en DHA.

Eet je niet zo vaak vis? Dan kun je kiezen voor een aanvulling op de voeding. Flinndal Omega-3 Forte visoliecapsules bevatten EPA en DHA in de juiste dosering. Eén kleine capsule bevat maar liefst 450 mg omega 3. Gemaakt van duurzame vis, 100% natuurlijk en met Friend of the Sea keurmerk.

Bekijk de producten van Flinndal voor volwassenen »
Probiotica Forte
Probiotica Forte
4,8 sterren
(33)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Oog Complex Forte
Oog Complex Forte
4,7 sterren
(27)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Multi 50+ Vrouw en Man
Multi 50+ Vrouw en Man
4,8 sterren
(10)
Vanaf € 41,66
Bekijk product
Multi Vitaal
Multi Vitaal
4,8 sterren
(42)
Vanaf € 11,45
Bekijk product


Wat heb ik nodig?

Bij een westers eetpatroon kan het wenselijk zijn om bepaalde voedingsstoffen aan te vullen.

De meest gebruikte aanvullingen voor volwassenen:

  1. Multivitamine
  2. Omega-3 Forte
  3. Vitamine D