Belangrijke voedingsstoffen voor volwassenen vanaf 50 jaar

Ouderen krijgen vanaf ongeveer het 50e levensjaar een andere behoefte aan bepaalde vitaminen en mineralen. Flinndal heeft daarom een aantal producten in haar assortiment, specifiek gericht op deze doelgroep.


Vitamine D

Bij het ouder worden, wordt de huid dunner. Dit zorgt ervoor, dat de huid minder vitamine D kan aanmaken via het zonlicht. Omdat vitamine D belangrijk is voor de opname van calcium en hierdoor mede van belang is voor het behoud van sterke botten en tanden, hebben ouderen extra behoefte aan vitamine D. Vrouwen vanaf 50 jaar wordt daarom 10 mcg per dag geadviseerd en ouderen vanaf 70 jaar hebben 20 mcg vitamine D per dag nodig.


Vitamine B12

Als je ouder wordt (vanaf ongeveer het 60e levensjaar) verloopt de opname van vitamine B12 door het spijsverteringskanaal vaak minder efficiënt. Vitamine B12 wordt namelijk alleen opgenomen als het gekoppeld is aan het stofje intrinsic factor. Dit stofje is een bestanddeel van maagsap. Als het maagslijmvlies niet genoeg maagsap produceert, wordt ook geen intrinsic factor meer aangemaakt en wordt de vitamine B12 minder goed opgenomen.

Naarmate je ouder wordt, neemt de productie van het maagsap af. Vitamine B12 is belangrijk voor verschillende functies in het lichaam, zoals het geheugen, concentratievermogen en de gemoedstoestand. Een voedingssupplement met vitamine B12, als aanvulling op de voeding kan daarom een goed idee zijn.


Multivitaminen voor 50+

Vanaf 50 jaar verloopt het stofwisselingsproces iets langzamer waardoor bepaalde voedingsstoffen minder goed worden opgenomen. Er zijn nog wel evenveel vitaminen en mineralen nodig. Om dit te compenseren ligt de behoefte bij ouderen iets hoger dan bij jongeren. Daarom heeft Flinndal een multivitamine ontwikkeld speciaal voor 50+ en deze speciaal afgestemd op de behoefte van mannen en vrouwen. Daarnaast hebben we ook een multi voor 70+ die ontwikkeld is op basis van de behoefte van deze doelgroep. 


Zorg goed voor de prostaat

De prostaat is een klier die bij de man vlak onder de blaas om de urinebuis heen zit. Deze klier produceert het grootste deel van het zaadvocht. Normaal is de prostaat 20 gram (zo groot als een kastanje), maar vanaf het 50e levensjaar kan de prostaatklier groter worden. Doordat de prostaat zo dichtbij de blaas ligt, kan dit zorgen voor ongemakken bij het plassen. Het kan bijvoorbeeld de plasbuis dichtdrukken, waardoor plassen moeilijker wordt. Ook kan het langer duren voordat het plassen op gang komt en kun je na het plassen last krijgen van druppelen.

Om de prostaat in goede conditie te houden, kan je vanaf ongeveer je 45e levensjaar kiezen voor Flinndal Prosta Comfort. In dit tablet hebben wij drie plantaardige ingrediënten gecombineerd, die ondersteuning bieden voor een normale prostaatfunctie. Daarnaast hebben we bij Flinndal Prosta QR. Het bevat natuurlijke ingrediënten die de prostaat, mannelijke urinewegen en voorplantingsorganen optimaal ondersteunen.


Vrouw en Overgang

De meeste vrouwen krijgen tussen het 45e en 50e levensjaar te maken met de overgang. De overgang kan zich uiten in ongemakken zoals opvliegers, zweten en prikkelbare gevoelens. Flinndal Overgang Formule 10 in 1 zit boordevol ingrediënten die je helpen om de overgang zo goed mogelijk door te komen. Het helpt bij maar liefst 10 veelvoorkomende overgangsverschijnselen.


Ondersteuning voor het libido

Hoe ouder je wordt, hoe meer het libido afneemt. Dit proces wordt beïnvloed door hormonen. Voor mannen is het hormoon testosteron van belang en voor vrouwen de hormonen testosteron en oestrogeen. Bij het ouder worden neemt de productie van testosteron en oestrogeen af. Een verlaagd testosterongehalte heeft bij mannen en vrouwen meestal een verlaagde seksdrive tot gevolg. Voor vrouwen geldt bovendien dat de doorbloeding daar beneden wordt verminderd zodra de productie van oestrogeen terugloopt. Dit gebeurt tijdens de overgang. Zodra de doorbloeding minder wordt, wordt de vagina ook droger. Hierdoor worden de vaginawand en schaamlippen kwetsbaarder wat seks minder plezierig kan maken.

Bekijk alle producten van Flinndal voor ouderen »

Multi 50+ Vrouw en Man
Multi 50+ Vrouw en Man
4,8 sterren
(10)
Vanaf € 41,66
Bekijk product
Multi 70+
Multi 70+
4,6 sterren
(199)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Multi Vitaal
Multi Vitaal
4,8 sterren
(42)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Mentaserin
Mentaserin
4,2 sterren
(5)
Vanaf € 26,95
Bekijk product
Gemoedsrust
Gemoedsrust
3,8 sterren
(11)
Vanaf € 16,45
Bekijk product
Multi 50+ Vrouw
Multi 50+ Vrouw
4,6 sterren
(153)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Probiotica Forte
Probiotica Forte
4,8 sterren
(32)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Vitamine B12 Zuigtablet
Vitamine B12 Zuigtablet
4,7 sterren
(172)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Multi 50+ Man
Multi 50+ Man
4,7 sterren
(113)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Oog Complex Forte
Oog Complex Forte
4,7 sterren
(27)
Vanaf € 12,45
Bekijk product


Wat heb ik nodig?

De voedingsstoffenbehoefte verandert naarmate men ouder wordt.

De meest gebruikte aanvullingen bij ouder worden:

  1. Vitamine D
  2. Vitamine B12
  3. Calcium
  4. Arthorol Pro
  5. Multivitaminen