Nuttige tips bij het ouder worden

Gezond, fit en vitaal oud worden gaat niet vanzelf. Het is belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen en te denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Wij geven 3 tips.


Blijf bewegen

Door te wandelen, fietsen of te sporten zorg je ervoor dat je lichaam fit en vitaal blijft. Elke dag een half uurtje bewegen is al voldoende.  Door te blijven bewegen worden je spieren sterker en de motoriek beter waardoor je minder snel valt en minder kans loopt om iets te breken. Door te bewegen maak je bovendien het gelukstofje endorfine aan aan. Dit zorgt ervoor dat je beter in je vel zit en meer zin krijgt om ook andere dingen te ondernemen.


Sociale contacten

Probeer zo veel mogelijk te blijven ondernemen. Spreek met vrienden, familie of kennissen af. Want iedereen wordt toch blij van gezelschap? Het kan erg leuk zijn om bij een vereniging of andere organisatie vrijwilligerswerk te doen. Op deze manier leer je nieuwe mensen kennen, heb je een vast ritme en doe je iets goeds voor de maatschappij!


Eet gezond

Al jaren geeft de Gezondheidsraad aan dat het belangrijk is om twee ons groenten en twee stuks fruit per dag te eten. Hierdoor krijgt je lichaam de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen die het nodig heeft. Daarnaast kan het verstandig zijn om de dagelijkse voeding aan te vullen met een supplement. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste vitaminen en mineralen binnenkrijgt om je te helpen fit en vitaal te voelen! Flinndal heeft speciaal voor ouderen een multivitamine ontwikkeld. Afgestemd op de veranderde behoefte die ontstaat vanaf ongeveer 50 jaar.

Bekijk alle producten van Flinndal voor ouderen »
Vitamine B12 Zuigtablet
Vitamine B12 Zuigtablet
4,7 sterren
(173)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Mentaserin
Mentaserin
4,2 sterren
(5)
Vanaf € 26,95
Bekijk product
Glucosamine Chondroïtine MSM
Glucosamine Chondroïtine MSM
4,5 sterren
(53)
Vanaf € 18,95
Bekijk product
Multi 70+
Multi 70+
4,6 sterren
(200)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Vitamine D Druppels
Vitamine D Druppels
4,7 sterren
(10)
Vanaf € 10,95
Bekijk product


Wat heb ik nodig?

De voedingsstoffenbehoefte verandert naarmate men ouder wordt.

De meest gebruikte aanvullingen bij ouder worden:

  1. Vitamine D
  2. Vitamine B12
  3. Calcium
  4. Arthorol Pro
  5. Multivitaminen