Belangrijke voedingsstoffen voor kinderen

Kinderen zijn in de groei! Alle bouwstoffen hiervoor halen ze uit hun voeding. Maar kinderen lusten niet altijd alles wat ze voorgeschoteld krijgen. En dat terwijl ze soms juist wel wat extra voedingsstoffen kunnen gebruiken. Zoals in een periode van sterke groei of voor de weerstand om lekker buiten te spelen. Of omdat deze voedingsstoffen maar in kleine hoeveelheden in de dagelijkse voeding voorkomen, zoals vitamine D.

Vitamine D

Vitamine D is net als calcium belangrijk bij de vorming van sterke botten. Deze twee werken dan ook met elkaar samen. Vitamine D zorgt er namelijk voor dat calcium uit de voeding wordt opgenomen.

Vitamine D vind je alleen in dierlijke producten zoals vette vis (zalm of haring), margarine of bak-en braadproducten. Dit zijn wel zulke kleine hoeveelheden dat dit eigenlijk niet genoeg is voor ons lichaam. Vitamine D halen we daarom vooral uit zonlicht. Onze huid zet namelijk zonlicht om in vitamine D. Dit is waarom het zo belangrijk is om minimaal een half uur per dag naar buiten te gaan wanneer de zon schijnt.

Kinderen van 0 tot 4 jaar hebben meer vitamine D nodig dan de huid kan aanmaken. Daarom is er Flinndal Vitamine D met 10 microgram vitamine D in een fijn klein tabletje. Voor de hele kleintjes kun je het tabletje eenvoudig door het eten verkruimelen.

Omega 3 vetzuren

Ook vis is gezond! Het omega 3 vetzuur DHA is namelijk belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen (vanaf 200 mg DHA) en het gezichtsvermogen van jonge kinderen (vanaf 100 mg DHA per dag). De Gezondheidsraad adviseert dan ook om minimaal twee keer per week vis te eten, waarvan zeker één keer vette vis zoals makreel, haring of zalm.

Kinderen vis laten eten is soms een uitdaging en bovendien staat vis niet bij iedereen op het menu. Daarom is er Flinndal Omega-3.

Flinndal Omega-3 wordt dubbel gezuiverd, zonder chemicaliën maar met het natuurlijke carbon. Zo krijgen we een zeer zuivere visolie. De capsules zijn bovendien 100% natuurlijk en worden gemaakt van duurzame vis.

Een complete multivitamine

Kinderen zijn veel buiten, stoppen van alles in hun mond en vergeten hun handen te wassen. Dit is ook helemaal niet erg. Het maakt je kind juist weerbaar. Het kan echter geen kwaad om je kind een handje te helpen met het opbouwen van extra weerstand. Door gezond te eten en goed te slapen bouwt je kindje weerstand op.

Omdat kinderen lastige eters kunnen zijn, kun je kiezen voor Flinndal Multi Junior Kauwtablet. Een complete en verantwoorde aanvulling op de voeding speciaal voor kinderen. Zo weet je zeker dat jouw kind de vitaminen en mineralen binnenkrijgt die belangrijk zijn voor een goede ontwikkeling. Zoals calcium en vitamine D voor de ontwikkeling van de botten en vitamine A, B11, C, ijzer, koper, zink en selenium voor de weerstand.

Bekijk de producten van Flinndal voor kinderen »


Wat heb ik nodig?

Het is voor kinderen belangrijk om gezond en gevarieerd te eten, en daarmee voldoende vitaminen binnen te krijgen.

Wanneer dit niet lukt, kan een aanvulling helpen. De meest voorkomende aanvullingen voor kinderen:

  1. Multivitamine kauwtablet
  2. Omega-3 Junior
  3. Vitamine D