Tips om je snel weer fit te voelen

Tips om je snel weer fit te voelen
Flinndal
8-6-2016
1 Reactie

Sporten

Alles gaat net wat moeizamer dan normaal. Je voelt je moe en lusteloos. Ken je dat gevoel? Het is zo’n dag waarop je je minder fit voelt. Het liefst zou je de hele dag op de bank zitten of in je bed blijven liggen. Dit gevoel kan meerdere oorzaken hebben, zoals stress of een ongezond voedingspatroon.

Gelukkig lukt het vaak met een paar kleine aanpassingen in je leefstijl om je weer fit en vitaal te voelen. Beweging en gezond eten zijn de sleutelwoorden! Met onderstaande tips voel jij je in een mum van tijd weer energiek.


1. Beweging

Bewegen is gezond! Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je geestelijke balans. Tijdens het sporten of bewegen komt het stofje endorfine vrij. Dit is een stofje dat zorgt voor een ‘geluksgevoel’ en maakt je energieker. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en kan je beter omgaan met tegenslagen of drukke periodes.


Even lekker uitwaaien tijdens een wandeling op het strand of het maken van een fietstocht. Het zorgt ervoor dat je je hoofd leegmaakt en je ook na het bewegen nog een ontspannen gevoel ervaart, zowel geestelijk als lichamelijk. Juist als je het druk hebt is het daarom goed om regelmatig te bewegen. Wanneer je naar buiten gaat om te bewegen, kan je meteen een frisse neus halen. Dit helpt ook om te ontspannen.


2. Voeding

Ook voeding is van belang voor je energieniveau. Wanneer je een tijdje minder gezond eet, zal je dit merken aan je lichaam. Belangrijk dus om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Hierbij zijn een aantal voedingsstoffen extra belangrijk.


B-vitaminen

B-vitaminen

B-vitaminen vormen een hecht team en zijn deels van elkaar afhankelijk om hun gunstige invloed uit te kunnen oefenen in het lichaam. Zo helpen ze alle acht bij het vrijmaken van energie uit de eiwitten, koolhydraten en vetten die we via onze voeding binnenkrijgen. Vitamine B6 draagt verder ook bij aan een goede energievoorziening in de spieren en helpt bij vermoeidheid. Vitamine B11 en B12 helpen vermoeidheid te verminderen en zorgen zo voor een fit gevoel

B-vitaminen vind je vooral in bananen, spinazie, broccoli, aardappelen en noten.

Magnesium

Magnesium

Magnesium ondersteunt meer dan 300 enzymen die betrokken zijn bij het vrijmaken van energie in het lichaam en is zo van belang voor het energieniveau. Ook is het goed voor de gemoedstoestand en heeft het een gunstige invloed op de geestelijke balans.

Magnesium zit vooral in graanproducten zoals tarwebrood, sojabonen, in noten en groene groenten zoals spinazie.

Zink

Zink

Zink is goed voor de gemoedstoestand. Het draagt daarnaast bij aan de weerstand tegen stress en helpt je dus evenwichtig te blijven in stresssituaties.

Zink zit onder andere in vlees(waren), brood, noten, kaas en schelpdieren.

Antistress

Valeriaan, citroenmelisse en rhodiola

Ook de natuurlijke stoffen valeriaan, citroenmelisse en rhodiola helpen je rustig te blijven bij gevoelens van irritatie en om te gaan met de stress van een drukke leefstijl. Het draagt ook bij aan de bloedcirculatie, voor mentale ondersteuning. Deze ingrediënten hebben wij samengevoegd in Flinndal Antistress om je te helpen de spanning onder controle te houden en je mentale welzijn in stresssituaties te ondersteunen. Lees meer over dit nieuwe product.

Wat zijn jouw tips om je weer fit te voelen? Deel ze hieronder in een reactie.  


Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{ product.name }}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Vitamine D: een must in de winter!

Vitamine D wordt ook wel de zonnevitamine genoemd en is daarom extra belangrijk in de winter. Want dan moeten we de zon ontberen en maakt ons lichaam geen vitamine D aan. Waar zit het in en wie heeft extra nodig?

Lees meer Lees meer

Is geperst en gepureerd fruit net zo gezond als een stuk fruit?

Elke dag heb je twee stuks fruit nodig. Het is verleidelijk je dagelijkse portie fruit te persen of er een smoothie mee te maken. Het is makkelijk te consumeren en je kunt het meenemen voor onderweg. De fruitpolitie trekt hier toch even aan de bel.

Lees meer Lees meer

Recept: Hollandse bruine bonensoep

Zet deze Hollandse bruine bonensoep maar op de eetplanning van aankomende week. Dit gerecht zal zeker in de smaak vallen. Lekker, voedzaam en een makkelijke winterse, vegetarische maaltijd.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Tips om je snel weer fit te voelen"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Corry, geplaatst op 3-3-2017
Ik wil me ontspannen voelen