Tips om je snel weer fit te voelen


Sporten

Alles gaat net wat moeizamer dan normaal. Je voelt je moe en lusteloos. Ken je dat gevoel? Het is zo’n dag waarop je je minder fit voelt. Het liefst zou je de hele dag op de bank zitten of in je bed blijven liggen. Dit gevoel kan meerdere oorzaken hebben, zoals stress of een ongezond voedingspatroon.

Gelukkig lukt het vaak met een paar kleine aanpassingen in je leefstijl om je weer fit en vitaal te voelen. Beweging en gezond eten zijn de sleutelwoorden! Met onderstaande tips voel jij je in een mum van tijd weer energiek.


1. Beweging

Bewegen is gezond! Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je geestelijke balans. Tijdens het sporten of bewegen komt het stofje endorfine vrij. Dit is een stofje dat zorgt voor een ‘geluksgevoel’ en maakt je energieker. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en kan je beter omgaan met tegenslagen of drukke periodes.


Even lekker uitwaaien tijdens een wandeling op het strand of het maken van een fietstocht. Het zorgt ervoor dat je je hoofd leegmaakt en je ook na het bewegen nog een ontspannen gevoel ervaart, zowel geestelijk als lichamelijk. Juist als je het druk hebt is het daarom goed om regelmatig te bewegen. Wanneer je naar buiten gaat om te bewegen, kan je meteen een frisse neus halen. Dit helpt ook om te ontspannen.


2. Voeding

Ook voeding is van belang voor je energieniveau. Wanneer je een tijdje minder gezond eet, zal je dit merken aan je lichaam. Belangrijk dus om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Hierbij zijn een aantal voedingsstoffen extra belangrijk.


B-vitaminen

B-vitaminen

B-vitaminen vormen een hecht team en zijn deels van elkaar afhankelijk om hun gunstige invloed uit te kunnen oefenen in het lichaam. Zo helpen ze alle acht bij het vrijmaken van energie uit de eiwitten, koolhydraten en vetten die we via onze voeding binnenkrijgen. Vitamine B6 draagt verder ook bij aan een goede energievoorziening in de spieren en helpt bij vermoeidheid. Vitamine B11 en B12 helpen vermoeidheid te verminderen en zorgen zo voor een fit gevoel

B-vitaminen vind je vooral in bananen, spinazie, broccoli, aardappelen en noten.

Magnesium

Magnesium

Magnesium ondersteunt meer dan 300 enzymen die betrokken zijn bij het vrijmaken van energie in het lichaam en is zo van belang voor het energieniveau. Ook is het goed voor de gemoedstoestand en heeft het een gunstige invloed op de geestelijke balans.

Magnesium zit vooral in graanproducten zoals tarwebrood, sojabonen, in noten en groene groenten zoals spinazie.

Zink

Zink

Zink is goed voor de gemoedstoestand. Het draagt daarnaast bij aan de weerstand tegen stress en helpt je dus evenwichtig te blijven in stresssituaties.

Zink zit onder andere in vlees(waren), brood, noten, kaas en schelpdieren.

Antistress

Valeriaan, citroenmelisse en rhodiola

Ook de natuurlijke stoffen valeriaan, citroenmelisse en rhodiola helpen je rustig te blijven bij gevoelens van irritatie en om te gaan met de stress van een drukke leefstijl. Het draagt ook bij aan de bloedcirculatie, voor mentale ondersteuning. Deze ingrediënten hebben wij samengevoegd in Flinndal Antistress om je te helpen de spanning onder controle te houden en je mentale welzijn in stresssituaties te ondersteunen. Lees meer over dit nieuwe product.

Wat zijn jouw tips om je weer fit te voelen? Deel ze hieronder in een reactie.  Lees ook:

Tijdens een goede training daag je je lichaam uit en verbrand je veel energie. Een juiste voeding voor en na het sporten is daarom erg belangrijk. Wat kun je het beste eten voor en na het sporten? Lees meer

Het nieuwe jaar is een goed moment om stil te staan bij wat je aankomend jaar anders wilt gaan doen. Los van het standaard rijtje zoals stoppen met roken, afvallen, meer bewegen en gezonder eten, kun je ook persoonlijke doelen stellen. Hoe kunt u dit het beste aanpakken? Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Geef een reactie op: Tips om je snel weer fit te voelen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

03 maart 2017 door: Corry
Ik wil me ontspannen voelen

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.