Terug naar overzicht

Wat mag je drinken als je wilt afvallen?

Wat mag je drinken als je wilt afvallen?
Flinndal
11-7-2016
1 Reactie

Drinken

Als je wilt afvallen, let je op de producten die je eet, maar wat je drinkt wordt vaak vergeten. Frisdranken, alcoholische dranken zoals wijn en bier of een glas vruchtensap bevatten ook calorieën die meetellen voor jouw dagelijkse calorie inname. Welke dranken kun je het beste drinken als je op dieet bent en welke niet?


4x wel drinken

1. Water

Het lichaam heeft elke dag 1 tot 1,5 liter vocht nodig, bij voorkeur water. Water bevat namelijk als enige drank geen enkele calorie. Een gezonde keuze dus. Vind je water niet lekker? Voeg dan eens wat blaadjes munt toe, wat citroen, wat gember of ander fruit om je water op een natuurlijke manier op smaak te brengen. Wij geven alvast 10 tips om je op weg te helpen.

Naar de tips >>

2. Koffie of thee

Koffie en thee kunnen prima gedronken worden tijdens het dieet, zolang ze geen toegevoegde suiker bevatten. Drink je koffie of thee dus zonder een klontje suiker. Misschien is het even wennen in het begin, maar je zult merken dat je na drie of vier kopjes steeds meer aan de smaak gewend raakt. Kun je echt niet zonder? Vervang suiker dan door een natuurlijke én caloriearme variant zoals stevia

Tip: Koffie onttrekt vocht uit het lichaam. Drink daarom bij elk kopje koffie ook een glas water.

3. Vruchtensappen zonder toegevoegde suiker

Een glas 100% puur fruitsap zoals sinaasappelsap is een gezonde keuze, maar drink dit wel met mate. Natuurlijke vruchtensap bevat misschien geen toegevoegde suikers, maar wel calorieën. Zie dit drankje dan ook als een vers stuk fruit en hou het bij maximaal 1 glas per dag. Een glas jus d’orange bevat snel al zo’n 90 calorieën.

Tip: maak je vruchtensappen en smoothies altijd zelf. Zo weet je zeker dat er geen toegevoegde suikers zoals honing of andere zoetstoffen in zitten. Lees ook altijd het etiket zodat je precies weet wat er in jouw smoothie zit.

4. Light-dranken

Frisdrank is eigenlijk een no-go tijdens een dieet. Kun je echt niet zonder? Kies dan voor de light variant, omdat deze vaak geen calorieën bevatten. Ook bij light-frisdrank geldt, dat het beter is ze met mate te drinken. Bijvoorbeeld op een verjaardag of een avondje uit.


Onze aanbevelingen


3x niet drinken

1. Frisdrank

Frisdranken bevatten veel suiker én dus ook veel calorieën. In een glas zitten al snel 6,5 suikerklontjes.

In limonadesiroop zit trouwens ook veel suiker, maar het is minder calorierijk dan frisdrank. Gebruik slechts enkele druppels in een glas water, maar kies bij voorkeur voor natuurlijke smaakmakers zoals fruit en kruiden

2. Alcohol

Alcohol bevat ongeveer 7 calorieën per gram. Een glas droge witte wijn van 100 ml bevat al snel ongeveer 67 calorieën en een glas bier van 250 ml ongeveer 110 calorieën.

Kijk hier hoeveel calorieën er in andere dranken zit. 
Naar het overzicht >>

3. Speciale koffie

De combinatie van suiker, volle melk en room in ijskoffie’s of frappuccinos zorgen samen voor een caloriebom. Soms bevat één drankje al 500 tot 600 calorieën. Niet doen dus! Een dieet betekent niet dat je elke dag jezelf lekkere dingen moet ontzeggen. Het gaat om de balans. Probeer gedurende de week zoveel mogelijk voor gezonde dranken te kiezen, maar een glas wijn op de vrijdagavond moet zeker kunnen.


Vragen?

Ben je op dieet en heb je vragen over wat je wel of niet kunt eten of drinken tijdens een dieet? Neem dan gratis contact op met onze voedingsdeskundigen via [email protected]


Aanbevolen producten

Cranberry
Cranberry
4,8 sterren
(147)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(130)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Groenlipmossel
Groenlipmossel
4,4 sterren
(50)
Vanaf € 17,95
Bekijk product
Slank & Fit
Slank & Fit
3,6 sterren
(59)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Groene Thee Extract
Groene Thee Extract
4,6 sterren
(28)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Chlorella
Chlorella
4,5 sterren
(27)
Vanaf € 7,95
Bekijk product

Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Wat mag je drinken als je wilt afvallen?"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Mikel van Beers, geplaatst op 4-1-2019
dit is nu eens informatie waar je wat aan hebt ! Dank U wel