Terug naar overzicht

De vijf lekkerste ontbijtshakes

De vijf lekkerste ontbijtshakes
Flinndal
25-6-2014
1 Reactie
Ontbijtshakes

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het brengt namelijk de spijsvertering op gang. En dat betekent dat je het ontbijt beter niet kan overslaan. Geen broodfan? Denk dan eens aan een shake. We hebben de vijf lekkerste shakes voor je opgezocht.


Vind jij ontbijt lastig?

Ben jij iemand die het ontbijt vaak overslaat of soms er een uur over doet om überhaupt iets binnen te krijgen ’s ochtends? Dan is een ontbijtshake misschien iets voor jou. Met een fruitshake mix je verschillende groenten of fruit door elkaar met een blender. En zo heb je een lekkere, frisse shake boordevol vitaminen en mineralen. Je begint de dag lekker gezond met de voedingsstoffen die je nodig hebt.


Top 5 ontbijtshakes

Om je op weg te helpen hebben wij hieronder 5 recepten van lekkere fruitcombinaties. Om de shake extra gezond te maken adviseren wij om er wat havermout, tarwezemelen of haverzemelen aan toe te voegen. De voedingsvezels in deze producten zijn erg belangrijk voor onze spijsvertering en geven een verzadigd gevoel.

Het Voedingscentrum stelt wel dat je eigenlijk teveel (fruit)suikers binnenkrijgt als je je fruit als sap of smoothie eet. In een smoothie gaan wel drie of vier stuks fruit en dan ook nog in vloeibare vorm, dat geeft je lichaam een suikerstoot. De regel is eigenlijk dat je smoothie zo dik is, dat je het eigenlijk met een lepel zou kunnen eten. Ook geldt dat je bij versgeperst sap de voedingsvezels misloopt, deze zitten namelijk in de schil en het vruchtvlees van het fruit. Daarom adviseren wij om geen sinaasappelsap toe te voegen aan de smoothie.


1. Zoete mango en aardbei shake

Deze ontbijtshake bevat de zoete vruchten mango en aardbei. Vooral in de zomerperiode is dit een heerlijke shake om de dag mee te beginnen.

1 mango
150 gram aardbeien
3 eetlepels havermout/havervlokken
200 ml magere yoghurt
Water

Hoe maak je de shake:

De schil en de pit in het midden van de mango zijn niet eetbaar. Verwijder daarom de schil en snijd het vruchtvlees rond de pit weg. Het vruchtvlees van de mango en de aardbeien gaan samen in een blender. Voeg de magere yoghurt en de havermout/havervlokken toe aan de blender. Mix het door elkaar en je hebt een lekkere zoete shake boordevol vitamine C. Zowel aardbeien als mango bevatten hoge hoeveelheden vitamine C.


2. Avocadoshake

Een avocado vult goed en dus een prima vrucht om een shake van te maken. Dit is een gemakkelijk te maken ontbijtshake met de volgende ingrediënten:

1 avocado
1 mango
3 eetlepels havermout/havervlokken
1 theelepel gember (naar smaak meer toevoegen)
200 ml magere yoghurt

Hoe maak je de shake:

Ook bij deze shake haal je het vruchtvlees van de mango van de pit en verwijder je de schil. Snijd de avocado in twee stukken. De avocado heeft ook een pit in het midden. Snijd de avocado doormidden en haal de twee helften van elkaar. De pit schep je eruit. Het vruchtvlees van zowel de mango en avocado gaan in een blender. Voeg er een theelepel gember aan toe. Dit zorgt voor een beetje pit en je kunt altijd naar smaak meer gember toevoegen. Tot slot kan de magere melk en de havermout/havervlokken erbij voor de smeuïgheid. Laat de blender even draaien en de avocado shake is gemaakt.


3. Kiwi en banaan shake

Een klassieke en toch super lekkere en gezonde shake bevat kiwi en banaan.

2 kiwi’s
1 banaan
3 eetlepels havermout/havervlokken
100 ml magere yoghurt

Hoe maak je de shake:

Schil de kiwi’s en snijd ze in stukken. Doe deze samen met de banaan (in stukken), yoghurt en de havermout/havervlokken in een blender. Mix twee minuten en de shake is klaar!


4. Frisse citroen en druiven shake

Ben je een liefhebber van zuur en fris, dan is deze shake iets voor jou. De zure citroensmaak wordt gecombineerd met de frisheid van groene druiven. Om de zuurheid iets af te zwakken voegen we een halve zoete meloen toe.

Citroensap (naar smaak toevoegen)
3 eetlepels havermout/havervlokken
1 eetlepel gehakte munt
1 kop groene druiven (liefst uit de koelkast zodat ze koud zijn)
Half kopje magere yoghurt of citroen yoghurt
Halve watermeloen

Hoe maak je de shake:

Pers het sap uit de citroen en snijd het vruchtvlees uit de watermeloen. Dit mag samen in een blender. Voeg vervolgens de munt, groene (pitloze) groene druiven, yoghurt en de havermout/havervlokken toe en mix het met elkaar. Het ontbijt is klaar.


5. Appel en peer shake

Een ontbijtshake met appel en peer mag natuurlijk niet ontbreken.

2 peren
3 eetlepels havermout/havervlokken
3 appels
munt (naar smaak)

Schil de appels en de peer en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in stukken. Voeg alles samen in een blender samen met een paar munt blaadjes en wat water.

Extra tip
Ook Brinta is een goede toevoeging voor in de shake. Brinta is behoorlijk vezelrijk en bevat B-vitaminen en mineralen zoals magnesium en ijzer voor een goede start van de dag.

Heb je liever 's middags een lunch? Ook daar hebben we een top vijf voor samengesteld. Lees ze hier.


Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"De vijf lekkerste ontbijtshakes"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Els, geplaatst op 5-3-2015
Deze recepten zijn echt top. Heerlijk van smaak en zeker als een goede start voor de ochtend. Geeft mij de energie voor een goede start voor de nieuwe dag.