Terug naar overzicht

Huidveroudering tegengaan? Dat doe je van binnenuit!

Huidveroudering tegengaan? Dat doe je van binnenuit!
Pauline
30-5-2024
0 Reacties
huidveroudering

Huidveroudering is een natuurlijk proces, waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Maar wist je dat je hier zelf ook invloed op hebt? Als je je huid goed verzorgt, blijft deze langer elastisch. En dat zie je! Een gezonde en stralende huid, wie wil dat nou niet? In deze blog vertellen we je wat je kunt doen om je huid zo goed mogelijk te verzorgen, zodat jij elke dag blijft stralen.

Oorzaken huidveroudering

Huidveroudering uit zich in het verlies van huidelasticiteit, het ontstaan van rimpels in het gezicht en een minder stralende huid. Als je huid ouder wordt, kan deze gaan hangen, of er grauwer uitzien dan voorheen.

Hoe snel je huid veroudert, hangt af van verschillende factoren. Een daarvan is genetische aanleg voor huidveroudering in het gezicht, waar je helaas dus weinig aan verandert. Ook je levensstijl heeft invloed op de gezondheid van je huid. Zo hebben roken, stress en een ongezond dieet een nadelig effect op het verouderingsproces. Door deze punten aan te pakken en gezond te leven, kun je een snelle huidveroudering tegengaan.

Verzorging ouder wordende huid

Hoewel het niet mogelijk is het verouderingsproces volledig te stoppen, of verouderde huid te herstellen, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je huid zo lang mogelijk in optimale conditie te houden. Een daarvan is UV-bescherming.

Om je huid te beschermen tegen de zon, is het verstandig om elke dag - ook in de winter - zonnebrandcrème of dagcrème met UV-bescherming te gebruiken. Door goed te smeren kun je veroudering van het gezicht zo veel mogelijk tegengaan. Ook voldoende lichaamsbeweging helpt. Dit bevordert namelijk de bloedcirculatie, wat de afvoer van toxines en het aanvoeren van voedingsstoffen naar huidcellen stimuleert.

Voeding tegen huidveroudering

Wat je eet en drinkt, heeft een grote invloed op de gezondheid van je huid. Door veel water te drinken houd je je huid soepel en veerkrachtig. Zorg er verder voor dat je dieet rijk is aan antioxidanten, gezonde vetten, vitamines en mineralen. Deze voedingsstoffen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen, het repareren van beschadigde huidcellen en het versterken van de huidbarrière. Zo kun je huidveroudering tegengaan van binnenuit.

De volgende voedingsstoffen kunnen niet ontbreken bij het behoud van een gezonde huid:

  1. Vitamine A
    Vitamine A helpt bij het onderhoud van de huid en wordt vaak geassocieerd met goede ogen en een gezond immuunsysteem. Het helpt bij het reguleren van de groei van huidcellen en heeft een functie in het herstelproces van de huid. Je vindt vitamine A in voedingsmiddelen zoals wortelen, zoete aardappelen en donkergroene bladgroenten.
  2. Vitamine C
    Vitamine C is nodig voor de synthese van collageen, het eiwit dat je huid stevigheid en elasticiteit geeft. Het heeft ook krachtige antioxidatieve eigenschappen, die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen. Sinaasappels, kiwi’s, aardbeien, rode paprika en broccoli zijn uitstekende bronnen van vitamine C.
  3. Vitamine E
    Deze vitamine helpt bij het beschermen van de huid tegen UV-straling en andere externe factoren, zoals luchtvervuiling. Producten die rijk zijn aan vitamine E zijn bijvoorbeeld noten, zaden en plantaardige oliën.
  4. Omega-3 vetzuren
    Omega-3 vetzuren zijn te vinden in vette vis zoals zalm en makreel, maar ook in walnoten en lijnzaad. Omega-3 vetzuren zijn natuurlijke ontstekingsremmers, die helpen bij het behoud van een gezonde huidstructuur.
  5. Selenium
    Dit mineraal is goed voor de elasticiteit van je huid en beschermt haar tegen milieuverontreinigende stoffen. Selenium zit onder andere in Braziliaanse noten, eieren en volkorenproducten.
  6. Co-enzym Q10
    Co-enzym Q10 is een antioxidant dat helpt bij de energieproductie van huidcellen. Ook beschermt het je huid tegen foto-aging (huidveroudering veroorzaakt door blootstelling aan de zon of zonnebank). Co-enzym Q10 is onder andere te vinden in vette vis, noten, gevogelte en groenten zoals broccoli en bloemkool.

Supplementen tegen huidveroudering

Ondanks een uitgebalanceerd dieet kan het lastig zijn alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen via je voeding. Supplementen zijn dan een handige ondersteuning om je huid toch alle benodigde vitaminen en mineralen te geven.

Er zijn verschillende supplementen om uit te kiezen. Zo zijn er supplementen speciaal voor je Huid, Haar & Nagels. Andere opties zijn Glorious Skin Gummies: lekker én makkelijk in gebruik of NeumLift Skin Complex met astaxanthine, co-enzym Q10, druivenpitextract, hyaluronzuur en belangrijke vitaminen en mineralen, om tekenen van huidveroudering tegen te gaan of Pro Collageen Complex met het gepatenteerde Naticol® Collageen, hyaluronzuur en vitamine C, wat van belang is voor de vorming van collageen en versteviging van de huid.

Doe de Beauty test

Weet je niet welk supplement het beste is voor jouw huid? Doe dan onze beauty test voor een persoonlijk advies! Met de supplementen van Flinndal geef je je huid een sterke basis en bestrijd je huidveroudering van binnenuit.

Aanbevolen producten

NeumLift Skin Complex
NeumLift Skin Complex
3,9 sterren
(9)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Pro Collageen Complex
Pro Collageen Complex
4,3 sterren
(12)
Vanaf € 39,95
Bekijk product
Glorious Skin Gummies
Glorious Skin Gummies
4,2 sterren
(9)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Voordeelpakket Beauty
$30.00 Korting
Voordeelpakket Beauty
Vanaf € 79,90
Bekijk product
Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(136)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
NeumPure Skin Biotic Complex
20% Korting
NeumPure Skin Biotic Complex
4,8 sterren
(5)
Vanaf € 19,96
Bekijk product
Ashwagandha KSM-66®
Ashwagandha KSM-66®
4,3 sterren
(32)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Probiotica
Probiotica
4,8 sterren
(87)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Voordeelpakket Weerstand Plus
10% Korting
Voordeelpakket Weerstand Plus
5 sterren
(1)
Vanaf € 55,71
Bekijk product
Vitamine B-complex
Vitamine B-complex
4,7 sterren
(96)
Vanaf € 7,45
Bekijk product

Lees ook

De overgang: wat je moet weten en tips

De overgang: wat je moet weten en tips

In deze blog bespreken we wat de overgang precies inhoudt, welke symptomen je kunt verwachten en geven we je tips om deze fase zo soepel mogelijk te doorlopen.

Lees meer Lees meer
Hoe zit het nou echt met koolhydraten?

Hoe zit het nou echt met koolhydraten?

Hoe zit het nou precies: zijn alle koolhydraten ongezond? En wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam als je koolhydraten eet?

Lees meer Lees meer
Eerste hulp bij zomerperikelen

Eerste hulp bij zomerperikelen

De zomer is voor veel mensen het favoriete seizoen. Maar als het erg warm is, kunnen typische zomerperikelen opspelen. Lees onze tips en hou ze buiten de deur!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Huidveroudering tegengaan? Dat doe je van binnenuit!"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties