Terug naar overzicht

Collageen: het geheim achter een stralende huid

Collageen: het geheim achter een stralende huid
Pauline
23-5-2024
0 Reacties
collageen

Collageen speelt een belangrijke rol in de gezondheid en het uiterlijk van onze huid. Het is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam en is fundamenteel voor de structuur en elasticiteit van onze huid. In deze blog leggen we uit wat collageen is en hoe het je huid helpt om soepel en gezond te blijven.

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat voornamelijk in bindweefsel aanwezig is, zoals de huid, botten en gewrichten. Het fungeert als een soort ‘lijm’ die weefsels samenbindt, waardoor ze sterk en elastisch blijven. Naarmate we ouder worden, neemt onze natuurlijke productie van collageen af. Dit gebeurt ongeveer vanaf het 25e levensjaar. De vermindering van collageen is het startpunt van huidveroudering: onze huid wordt slapper en langzaam worden de eerste rimpeltjes zichtbaar.

Wat doet collageen?

Collageen maakt je huid stevig en veerkrachtig, wat zorgt voor een gezonde en jeugdige uitstraling. Het speelt een rol in het ondersteunen van de huidstructuur en zorgt ervoor dat wondjes goed kunnen genezen, doordat het de vernieuwing van cellen stimuleert. Ook ondersteunt collageen de gezondheid van onder meer je kraakbeen, ligamenten en botten. Een onmisbaar eiwit dus, dat een belangrijke rol speelt in de algehele gezondheid van je lichaam.

Er zijn verschillende typen collageen, die allemaal te vinden zijn in andere voedingsbronnen en die een ander effect in het lichaam hebben. De bekendste soorten collageen, zijn type 1, 2 en 3:

  • Collageen type 1: Komt voor in botten, huid, bindweefsel, bloedvaten en pezen. Het speelt een belangrijke rol bij de structuur en stevigheid van deze weefsels.
  • Collageen type 2: Komt voor in kraakbeen, waar het helpt bij het behouden van de flexibiliteit en kracht van gewrichten.
  • Collageen type 3: Komt voor in bloedvaten, huid en andere zachte weefsels. Het draagt bij aan de elasticiteit van deze structuren.

Waar zit collageen in?

Collageen komt van nature voor in verschillende voedingsmiddelen. Zo is bouillon op basis van dierlijke botten een rijke bron van collageen. Maar ook vlees met een hoog bindweefselgehalte zoals kippenhuid, varkenshuid en bepaalde soorten rundvlees bevatten natuurlijk collageen.

Naast dierlijke producten, kan de aanmaak van collageen in het lichaam gestimuleerd worden met voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C, zoals citrusvruchten, rode paprika's, kiwi's, groene bladgroenten en aardbeien. Zink en koper zijn ook belangrijk voor de collageenproductie. Je vindt deze mineralen onder andere in noten, zaden, schelpdieren en volkorenproducten.

Supplementen met collageen

Als je er zeker van wilt zijn dat je voldoende collageen binnenkrijgt om je huid optimaal te ondersteunen, kunnen supplementen een handige toevoeging op je dieet zijn. Collageensupplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals poeders, tabletten en gummies. Supplementen met collageen zijn ontworpen om de natuurlijke collageenniveaus in het lichaam aan te vullen. Een waardevolle toevoeging die je lichaam ondersteunt op vele niveaus.

Collageen supplementen van Flinndal

Of je nu kiest voor collageen poeder, collageen tabletten of collageen gummies, supplementen zijn een effectieve manier om de natuurlijke niveaus van collageen in je lichaam te ondersteunen. Flinndal gebruikt gehydrolyseerd collageen, wat gezien wordt als het beste collageen voor in supplementen. Kies uit Pro Collageen Complex, Glorious Skin Gummies of een van de andere producten en ontdek het effect van collageensupplementen op jouw huid.

Vega collageen supplementen van Flinndal

Collageen in supplementen komt meestal uit dierlijke bronnen, zoals rund of vis. Voor vegetariërs kan dit een probleem zijn, maar gelukkig biedt Flinndal alternatieve, vegetarische bronnen van collageen. In het NeumLift Skin Complex zit bijvoorbeeld collageen dat uit eierschalen wordt gewonnen.

Dit collageen, genaamd, Ovoderm® eiermembraam collageen, wordt verkregen uit de beschermende laag om het ei, en bevat een unieke mix van waardevolle voedingsstoffen, waaronder hoge concentraties collageen en hyaluronzuur. Uit verschillende studies blijkt dat het innemen van Ovoderm® eiermembraam collageen de elasticiteit, hydratatie en glans van de huid verbetert. Ongeacht je dieetvoorkeuren, bij Flinndal vind je een collageensupplement dat past bij jouw levensstijl en helpt bij het verbeteren van de uitstraling van je huid.

Aanbevolen producten

Glorious Skin Gummies
Glorious Skin Gummies
4,2 sterren
(9)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
NeumLift Skin Complex
NeumLift Skin Complex
3,9 sterren
(9)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Voordeelpakket Skin & Multi Gummies
30% Korting
Voordeelpakket Skin & Multi Gummies
Vanaf € 27,93
Bekijk product
Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(136)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Pro Collageen Complex
Pro Collageen Complex
4,3 sterren
(12)
Vanaf € 39,95
Bekijk product
Probiotica
Probiotica
4,8 sterren
(87)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Voordeelpakket Weerstand Plus
10% Korting
Voordeelpakket Weerstand Plus
5 sterren
(1)
Vanaf € 55,71
Bekijk product
NeumPure Skin Biotic Complex
20% Korting
NeumPure Skin Biotic Complex
4,8 sterren
(5)
Vanaf € 19,96
Bekijk product
Prosta Comfort
Prosta Comfort
4,1 sterren
(67)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Hart en Vaat Complex
Hart en Vaat Complex
4,8 sterren
(4)
Vanaf € 15,95
Bekijk product

Lees ook

De overgang: wat je moet weten en tips

De overgang: wat je moet weten en tips

In deze blog bespreken we wat de overgang precies inhoudt, welke symptomen je kunt verwachten en geven we je tips om deze fase zo soepel mogelijk te doorlopen.

Lees meer Lees meer
Hoe zit het nou echt met koolhydraten?

Hoe zit het nou echt met koolhydraten?

Hoe zit het nou precies: zijn alle koolhydraten ongezond? En wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam als je koolhydraten eet?

Lees meer Lees meer
Eerste hulp bij zomerperikelen

Eerste hulp bij zomerperikelen

De zomer is voor veel mensen het favoriete seizoen. Maar als het erg warm is, kunnen typische zomerperikelen opspelen. Lees onze tips en hou ze buiten de deur!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Collageen: het geheim achter een stralende huid"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties