Terug naar overzicht

Alles over collageen

Alles over collageen
Pauline
20-1-2023
0 Reacties
collageen

Collageen maakt ons lichaam zelf aan en heeft verschillende functies. Zo zorgt het onder andere voor een stevige en elastische huid, waardoor rimpels minder snel zichtbaar worden. Maar hoe zit dat precies? Lees er alles over in deze blog.

Wat is collageen?

Huid, botten, pezen, kraakbeen en tanden bestaan grotendeels uit collageen. Het is een lijmvormend eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam. Collageen maakt ons lichaam zelf aan en heeft verschillende functies. Zo zorgt het onder andere voor een stevige en elastische huid, waardoor rimpels minder snel zichtbaar worden.

Er zijn wel 16 verschillende types collageen bekend. Collageen type 1 komt met 90% het meeste voor in het lichaam en vind je terug in:

 • Huid
 • Botten
 • Kraakbeen
 • Bloedvaten
 • Haar
 • Nagels
 • Pezen
 • Gewrichtsbanden

Huidveroudering en collageen

Vanaf ons 25ste levensjaar is de huid minder goed in staat om collageen aan te maken, als natuurlijk gevolg van het verouderingsproces. Hierdoor ontstaan geleidelijk aan rimpels, pigmentvlekjes en verslapt de huid.

Naast leeftijd heeft leefstijl een grote invloed op de aanmaak van collageen. Een aantal dingen waar je op kunt letten:

 1. Slik extra vitamine C en eet voldoende groente en fruit die rijk zijn aan deze vitamine. Vitamine C helpt ons lichaam collageen aan te maken en levert zo een bijdrage aan de stevigheid van de huid. Goed voor de inwendige huidverzorging dus.
 2. Smeer je goed in als je in de zon gaat. UV-straling heeft een negatief effect op de aanmaak van collageen.
 3. Roken zorgt, net als UV-straling, voor vrije radicalen in het lichaam. Wat schadelijk is voor je gezondheid, maar ook voor de aanmaak van collageen.
 4. Eet niet te veel suiker. Te veel suiker in het lichaam zorgt ervoor dat collageen zijn functie verliest.

Ondersteuning met een supplement

Door extra collageen bij te nemen, ondersteun je de aanmaak van collageen in het lichaam. Flinndal Pro Collageen Complex is een poeder dat je met water gemengd na de maaltijd opdrinkt. Het bevat onder meer het gepatenteerde Naticol® Type 1 collageen peptide uit vis. Dit is een gehydrolyseerde vorm van collageen, wat door het lichaam uitstekend wordt opgenomen.

Naticol® Type 1 collageen heeft een bewezen effect bij een dosering van 2,5 gram per dag en deze dosering zit ook in Flinndal Collageen Pro Complex. Uit onderzoek blijkt dat na 12 weken de zichtbaarheid van rimpels met 16,5% is gedaald en dat de huid meer straalt en meer gehydrateerd is (1).

Hyaluronzuur én vitamine C

Naast collageen bevat Flinndal Collageen Pro Complex ook hyaluronzuur. Uit onderzoek is gebleken dat de inname van 120 mg hyaluronzuur per dag, na 12 weken, een significante verbetering laat zien in onder andere de rimpelbeoordeling en elasticiteit van de huid (2). Tot slot is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van vitamine C aan dit complex toegevoegd, omdat het belangrijk is voor de huid.

Flinndal Pro Collageen Complex

Kan jouw huid wel wat extra hulp gebruiken? Probeer dan het Flinndal Pro Collageen Complex 3 in 1 formule. En ervaar zelf de resultaten.

Aanbevolen producten

Vezel Complex
Vezel Complex
4,6 sterren
(107)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Pro Collageen Complex
10% Korting
Pro Collageen Complex
4,5 sterren
(4)
Vanaf € 35,95
Bekijk product
Mooie Huid
Mooie Huid
4 sterren
(5)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Voordeelpakket Beauty
$30.00 Korting
Voordeelpakket Beauty
Vanaf € 79,90
Bekijk product
Voordeelpakket Weerstand Plus
10% Korting
Voordeelpakket Weerstand Plus
5 sterren
(1)
Vanaf € 55,71
Bekijk product
Ashwagandha KSM-66®
Ashwagandha KSM-66®
4,3 sterren
(32)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Probiotica
Probiotica
4,8 sterren
(70)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(66)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Nachtrust Forte
Nachtrust Forte
3,9 sterren
(81)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Prosta Comfort
Prosta Comfort
4 sterren
(54)
Vanaf € 14,45
Bekijk product

Lees ook

5 feiten over hooikoorts

5 feiten over hooikoorts

In de lente en zomer kan hooikoorts weer de kop opsteken. In deze blog leggen we vijf feiten over hooikoorts uit en geven we enkele nuttige tips!

Lees meer Lees meer
Eten met aandacht

Eten met aandacht

Het gaat niet alleen om wat je eet, maar ook om hoe je eet. Het is goed om met aandacht te eten. Je eet dan namelijk minder én lekkerder!

Lees meer Lees meer
De 5-secondenregel: feit of fabel?

De 5-secondenregel: feit of fabel?

Kun je eten dat op de grond heeft gelegen écht nog opeten? Amerikaanse studenten onderzochten of dit daadwerkelijk zo is. Ontdek het in deze blog.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Alles over collageen"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties