Terug naar overzicht

Alles over collageen

Alles over collageen
Pauline
20-1-2023
1 Reactie
collageen

Collageen maakt ons lichaam zelf aan en heeft verschillende functies. Zo zorgt het onder andere voor een stevige en elastische huid, waardoor rimpels minder snel zichtbaar worden. Maar hoe zit dat precies? Lees er alles over in deze blog.

Wat is collageen?

Huid, botten, pezen, kraakbeen en tanden bestaan grotendeels uit collageen. Het is een lijmvormend eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam. Collageen maakt ons lichaam zelf aan en heeft verschillende functies. Zo zorgt het onder andere voor een stevige en elastische huid, waardoor rimpels minder snel zichtbaar worden.

Er zijn wel 16 verschillende types collageen bekend. Collageen type 1 komt met 90% het meeste voor in het lichaam en vind je terug in:

 • Huid
 • Botten
 • Kraakbeen
 • Bloedvaten
 • Haar
 • Nagels
 • Pezen
 • Gewrichtsbanden

Huidveroudering en collageen

Vanaf ons 25ste levensjaar is de huid minder goed in staat om collageen aan te maken, als natuurlijk gevolg van het verouderingsproces. Hierdoor ontstaan geleidelijk aan rimpels, pigmentvlekjes en verslapt de huid.

Naast leeftijd heeft leefstijl een grote invloed op de aanmaak van collageen. Een aantal dingen waar je op kunt letten:

 1. Slik extra vitamine C en eet voldoende groente en fruit die rijk zijn aan deze vitamine. Vitamine C helpt ons lichaam collageen aan te maken en levert zo een bijdrage aan de stevigheid van de huid. Goed voor de inwendige huidverzorging dus.
 2. Smeer je goed in als je in de zon gaat. UV-straling heeft een negatief effect op de aanmaak van collageen.
 3. Roken zorgt, net als UV-straling, voor vrije radicalen in het lichaam. Wat schadelijk is voor je gezondheid, maar ook voor de aanmaak van collageen.
 4. Eet niet te veel suiker. Te veel suiker in het lichaam zorgt ervoor dat collageen zijn functie verliest.

Ondersteuning met een supplement

Door extra collageen bij te nemen, ondersteun je de aanmaak van collageen in het lichaam. Flinndal Pro Collageen Complex is een poeder dat je met water gemengd na de maaltijd opdrinkt. Het bevat onder meer het gepatenteerde Naticol® Type 1 collageen peptide uit vis. Dit is een gehydrolyseerde vorm van collageen, wat door het lichaam uitstekend wordt opgenomen.

Naticol® Type 1 collageen heeft een bewezen effect bij een dosering van 2,5 gram per dag en deze dosering zit ook in Flinndal Collageen Pro Complex. Uit onderzoek blijkt dat na 12 weken de zichtbaarheid van rimpels met 16,5% is gedaald en dat de huid meer straalt en meer gehydrateerd is (1).

Hyaluronzuur én vitamine C

Naast collageen bevat Flinndal Collageen Pro Complex ook hyaluronzuur. Uit onderzoek is gebleken dat de inname van 120 mg hyaluronzuur per dag, na 12 weken, een significante verbetering laat zien in onder andere de rimpelbeoordeling en elasticiteit van de huid (2). Tot slot is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van vitamine C aan dit complex toegevoegd, omdat het belangrijk is voor de huid.

Flinndal Pro Collageen Complex

Kan jouw huid wel wat extra hulp gebruiken? Probeer dan het Flinndal Pro Collageen Complex 3 in 1 formule. En ervaar zelf de resultaten.

Aanbevolen producten

Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(130)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Pro Collageen Complex
Pro Collageen Complex
4,3 sterren
(10)
Vanaf € 39,95
Bekijk product
Voordeelpakket Beauty
$30.00 Korting
Voordeelpakket Beauty
Vanaf € 79,90
Bekijk product
NeumLift Skin Complex
NeumLift Skin Complex
3,9 sterren
(9)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Voordeelpakket Weerstand Plus
10% Korting
Voordeelpakket Weerstand Plus
5 sterren
(1)
Vanaf € 55,71
Bekijk product
Probiotica
Probiotica
4,8 sterren
(83)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Prosta Comfort
Prosta Comfort
4,1 sterren
(65)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Arthorol Pro
Arthorol Pro
4,2 sterren
(34)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Menosol Pro
Menosol Pro
5 sterren
(2)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(72)
Vanaf € 8,45
Bekijk product

Lees ook

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer
Voel je energiek deze lente

Voel je energiek deze lente

Ook in de lente is het van belang om je lichaam de juiste ondersteuning te blijven bieden. Ontdek handige tips om je deze lente vol energie te voelen!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Alles over collageen"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Lisette, geplaatst op 9-3-2024
Kan het collageenpoeder ook in een shake (met o.a. melk/ fruit) gebruikt worden? Volgens verpakking moet het in 250 ml water en na de maaltijd gebruikt worden. Ben benieuwd!
Antwoord van Klantenservice, gegeven op 11-3-2024
Beste Lisette, Goed dat u dit bij ons nagaat! In principe kunt u de collageen poeder mengen met wat u persoonlijk lekker vind, dat is geen enkel probleem. Hopelijk zal het product u goed bevallen! Vriendelijke groet, Maxime - Team Flinndal