Terug naar overzicht

Nieuw: Flinndal Probiotica

Nieuw: Flinndal Probiotica
Flinndal
11-5-2017
1 Reactie
vitamineB12

Goed nieuws, sinds kort hebben we Flinndal Probiotica in ons assortiment. Dit product stond op het wensenlijstje van veel van onze klanten en daarom zijn we hard aan de slag gegaan om dit product toe te voegen aan ons assortiment. Wat is probiotica precies?


Voor het leven

Probiotica, ook wel ‘pro bioticum’, wordt letterlijk vertaald als ‘voor het leven’. Het zijn levende melkzuurbacteriestammen die we hebben samengevoegd in een capsule en zo in de darmen terechtkomen. Om je meer te vertellen over hoe dit werkt, geven we je eerst even wat achtergrondinformatie over de werking van ons spijsverteringskanaal en de darmen.


Spijsverteringskanaal

Alles wat je gedurende de dag eet en drinkt, gaat door het spijsverteringskanaal. Dit kanaal bestaat uit verschillende organen zoals de mond, slokdarm, maag en de darmen die samenwerken om ons voedsel te verteren. Het voedsel wordt in dit kanaal afgebroken tot bruikbare stoffen die het lichaam kan opnemen en benutten. Denk hierbij aan vitaminen, mineralen, vezels of vetten. Deze voedingsstoffen worden bijvoorbeeld omgezet in energie- of bouwstoffen zodat je lichaam goed kan functioneren.

Alle onverteerbare voedselresten verlaten het lichaam in de vorm van ontlasting. En de afvalstoffen worden in het lichaam uitgescheiden door de lever en nieren via urine.


De rol van de darmen

De darmen spelen een belangrijke rol in het spijsverteringskanaal. In de dunne darm, die ongeveer 5 meter groot is, worden voornamelijk voedingsstoffen opgenomen. In de dikke darm, die ongeveer 1.5 meter groot is, komen alle onverteerbare voedselresten terecht. Deze voedselbrij wordt uiteindelijk gevormd tot ontlasting die via de endeldarm en anus het lichaam verlaat.


De darmflora

Om al het voedsel te verwerken, komen in de dikke darm grote hoeveelheden darmbacteriën voor. Dit wordt ook wel de darmflora genoemd en is bijvoorbeeld van belang voor de aanmaak van vitamine K, die een belangrijke rol speelt bij de bloedstolling. Ook zorgt de darmflora voor het tegengaan van de groei van schadelijke bacteriën.


Flinndal Probiotica

Probiotica bestaan uit levende bacteriën die zich in de dikke darm vestigen om daar deel uit te maken van de darmflora. Om levend in de darmen aan te komen, is het belangrijk dat de bacteriën niet te lang in de maag verblijven. Omdat de maag onder andere zoutzuur afscheidt, kunnen de bacteriën daar maar heel kort overleven. Vandaar dat we adviseren om de probiotica op een nuchtere maag, bijvoorbeeld een half uur voor het ontbijt, in te nemen. Zo kan de capsule snel doorstromen naar de darmen, in plaats van samen met de voedselbrokken van de maaltijd in de maag vermengd te worden met de maagsappen.


Probiotica

Flinndal Probiotica

Flinndal Probiotica bevat 1 miljard kolonievormende eenheden, in 8 verschillende bacteriestammen. Dit zijn: Bifidobacterium lactis (de W51 en de W52), Enterococcus faecium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus salivarius, Lactococcus lactis. Flinndal Probiotica is gemaakt door een Nederlandse familiebedrijf dat zich al 20 jaar bezighoudt met de ontwikkeling en productie van verschillende soorten probiotica. Aan alle kwaliteitseisen wordt uiteraard ruimschoots voldaan.


Flinndal Probiotica bekijken »

Wist je dat?

Er naast probiotica ook prebiotica bestaan? Dit is een verzamelnaam voor onverteerbare koolhydraten en voedingsvezels. Ze zitten in groente, fruit, brood, graanproducten en peulvruchten. Doordat ze niet verteerd kunnen worden, komen ze vrijwel onaangetast in de dikke darm terecht. Hier doen ze nuttig werk en zijn ze nodig voor een gezonde spijsvertering en een goede darmwerking.


Download het gratis e-book over probiotica

Wil je meer lezen over probiotica? Download dan ons gratis e-book over probiotica waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt. Ook wordt wetenschappelijke informatie op een begrijpelijke manier uitgelegd. Ideaal als je meer inhoudelijke en wetenschappelijke informatie wil lezen over probiotica. 


Aanbevolen producten

Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(131)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Probiotica
Probiotica
4,8 sterren
(84)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Hart en Vaat Complex
Hart en Vaat Complex
4,8 sterren
(4)
Vanaf € 15,95
Bekijk product
Vitamine D3 & K2
Vitamine D3 & K2
4,9 sterren
(16)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
WLS Capsule
WLS Capsule
4,2 sterren
(94)
Vanaf € 1,95
Bekijk product
Glucosamine
Glucosamine
4,6 sterren
(86)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Voordeelpakket Stoelgang & Spijsvertering
10% Korting
Voordeelpakket Stoelgang & Spijsvertering
5 sterren
(1)
Vanaf € 53,46
Bekijk product
Slanke Lijn Thee
Slanke Lijn Thee
3,9 sterren
(47)
Vanaf € 6,95
Bekijk product
Mentaal Fit
Mentaal Fit
4,6 sterren
(18)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Vitamine K2
Vitamine K2
4,7 sterren
(17)
Vanaf € 11,45
Bekijk product

Lees ook

Wat is astaxanthine?

Wat is astaxanthine?

Wat is astaxanthine? En waarom zou je het moeten overwegen als onderdeel van je dagelijkse routine? In deze blog duiken we dieper in de wereld van dit stofje.

Lees meer Lees meer
Visolie en zwangerschap: gezonde omega-3 vetten voor jou en je baby

Visolie en zwangerschap: gezonde omega-3 vetten voor jou en je baby

Het is belangrijk om tijdens je zwangerschap genoeg omega 3-vetzuren binnen te krijgen. In deze blog bespreken we de rol van omega-3 tijdens de zwangerschap.

Lees meer Lees meer
Onze tips voor minder PFAS in je leven

Onze tips voor minder PFAS in je leven

PFAS is de laatste jaren steeds vaker opgedoken in het nieuws. Veel mensen vragen zich af of het veilig is om producten te gebruiken die PFAS bevatten. In deze blog gaan we dieper in op het mysterie rond PFAS en geven we tips om je blootstelling eraan te verminderen.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Nieuw: Flinndal Probiotica"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Elly v d Woude v d woude, geplaatst op 13-8-2023
Goedemogen Heb een prikkelbaren darm welke probiotica ken ik dan het beste bestellen .Enhoeveel moet ik er dan innemen 1 of 2tabletten m v g
Antwoord van Klantenservice, gegeven op 14-8-2023
Beste Elly, Wat goed dat u dit bij ons nagaat! Ik zou u adviseren om te kiezen voor ons product 'Prikkelbaar Darm Syndroom'. Dit is een medisch hulpmiddel speciaal ontwikkeld voor mensen met PDS om de symptomen van deze aandoening te verlichten en te verminderen.U mag hiervoor ook altijd contact opnemen met onze klantenservice voor meer advies, wij helpen u graag verder! Vriendelijke groet, Maxime - Team Flinndal