Terug naar overzicht

Nieuw: Flinndal Probiotica

Nieuw: Flinndal Probiotica
Flinndal
11-5-2017
0 Reacties
vitamineB12

Goed nieuws, sinds kort hebben we Flinndal Probiotica in ons assortiment. Dit product stond op het wensenlijstje van veel van onze klanten en daarom zijn we hard aan de slag gegaan om dit product toe te voegen aan ons assortiment. Wat is probiotica precies?


Voor het leven

Probiotica, ook wel ‘pro bioticum’, wordt letterlijk vertaald als ‘voor het leven’. Het zijn levende melkzuurbacteriestammen die we hebben samengevoegd in een capsule en zo in de darmen terechtkomen. Om je meer te vertellen over hoe dit werkt, geven we je eerst even wat achtergrondinformatie over de werking van ons spijsverteringskanaal en de darmen.


Spijsverteringskanaal

Alles wat je gedurende de dag eet en drinkt, gaat door het spijsverteringskanaal. Dit kanaal bestaat uit verschillende organen zoals de mond, slokdarm, maag en de darmen die samenwerken om ons voedsel te verteren. Het voedsel wordt in dit kanaal afgebroken tot bruikbare stoffen die het lichaam kan opnemen en benutten. Denk hierbij aan vitaminen, mineralen, vezels of vetten. Deze voedingsstoffen worden bijvoorbeeld omgezet in energie- of bouwstoffen zodat je lichaam goed kan functioneren.

Alle onverteerbare voedselresten verlaten het lichaam in de vorm van ontlasting. En de afvalstoffen worden in het lichaam uitgescheiden door de lever en nieren via urine.


De rol van de darmen

De darmen spelen een belangrijke rol in het spijsverteringskanaal. In de dunne darm, die ongeveer 5 meter groot is, worden voornamelijk voedingsstoffen opgenomen. In de dikke darm, die ongeveer 1.5 meter groot is, komen alle onverteerbare voedselresten terecht. Deze voedselbrij wordt uiteindelijk gevormd tot ontlasting die via de endeldarm en anus het lichaam verlaat.


De darmflora

Om al het voedsel te verwerken, komen in de dikke darm grote hoeveelheden darmbacteriën voor. Dit wordt ook wel de darmflora genoemd en is bijvoorbeeld van belang voor de aanmaak van vitamine K, die een belangrijke rol speelt bij de bloedstolling. Ook zorgt de darmflora voor het tegengaan van de groei van schadelijke bacteriën.


Flinndal Probiotica

Probiotica bestaan uit levende bacteriën die zich in de dikke darm vestigen om daar deel uit te maken van de darmflora. Om levend in de darmen aan te komen, is het belangrijk dat de bacteriën niet te lang in de maag verblijven. Omdat de maag onder andere zoutzuur afscheidt, kunnen de bacteriën daar maar heel kort overleven. Vandaar dat we adviseren om de probiotica op een nuchtere maag, bijvoorbeeld een half uur voor het ontbijt, in te nemen. Zo kan de capsule snel doorstromen naar de darmen, in plaats van samen met de voedselbrokken van de maaltijd in de maag vermengd te worden met de maagsappen.


Probiotica

Flinndal Probiotica

Flinndal Probiotica bevat 1 miljard kolonievormende eenheden, in 8 verschillende bacteriestammen. Dit zijn: Bifidobacterium lactis (de W51 en de W52), Enterococcus faecium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus salivarius, Lactococcus lactis. Flinndal Probiotica is gemaakt door een Nederlandse familiebedrijf dat zich al 20 jaar bezighoudt met de ontwikkeling en productie van verschillende soorten probiotica. Aan alle kwaliteitseisen wordt uiteraard ruimschoots voldaan.


Flinndal Probiotica bekijken »

Wist je dat?

Er naast probiotica ook prebiotica bestaan? Dit is een verzamelnaam voor onverteerbare koolhydraten en voedingsvezels. Ze zitten in groente, fruit, brood, graanproducten en peulvruchten. Doordat ze niet verteerd kunnen worden, komen ze vrijwel onaangetast in de dikke darm terecht. Hier doen ze nuttig werk en zijn ze nodig voor een gezonde spijsvertering en een goede darmwerking.


Download het gratis e-book over probiotica

Wil je meer lezen over probiotica? Download dan ons gratis e-book over probiotica waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt. Ook wordt wetenschappelijke informatie op een begrijpelijke manier uitgelegd. Ideaal als je meer inhoudelijke en wetenschappelijke informatie wil lezen over probiotica. 


Aanbevolen producten

Vezel Complex
Vezel Complex
4,6 sterren
(107)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Probiotica
Probiotica
4,8 sterren
(70)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
WLS Capsule
WLS Capsule
4 sterren
(64)
Vanaf € 1,95
Bekijk product
Vitamine D3 & K2
Vitamine D3 & K2
4,8 sterren
(8)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Slanke Lijn Thee
Slanke Lijn Thee
3,9 sterren
(46)
Vanaf € 6,95
Bekijk product
Mentaal Fit
Mentaal Fit
4,5 sterren
(15)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Vitamine K2
Vitamine K2
4,6 sterren
(15)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Hart en Vaat Complex
Hart en Vaat Complex
4,5 sterren
(2)
Vanaf € 15,95
Bekijk product
Voordeelpakket Stoelgang & Spijsvertering
10% Korting
Voordeelpakket Stoelgang & Spijsvertering
Vanaf € 53,46
Bekijk product
Voordeelpakket Weerstand Plus
10% Korting
Voordeelpakket Weerstand Plus
5 sterren
(1)
Vanaf € 55,71
Bekijk product

Lees ook

5 feiten over hooikoorts

5 feiten over hooikoorts

In de lente en zomer kan hooikoorts weer de kop opsteken. In deze blog leggen we vijf feiten over hooikoorts uit en geven we enkele nuttige tips!

Lees meer Lees meer
Eten met aandacht

Eten met aandacht

Het gaat niet alleen om wat je eet, maar ook om hoe je eet. Het is goed om met aandacht te eten. Je eet dan namelijk minder én lekkerder!

Lees meer Lees meer
De 5-secondenregel: feit of fabel?

De 5-secondenregel: feit of fabel?

Kun je eten dat op de grond heeft gelegen écht nog opeten? Amerikaanse studenten onderzochten of dit daadwerkelijk zo is. Ontdek het in deze blog.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Nieuw: Flinndal Probiotica"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties