Filters

Waarvoor

Doelgroep

Soort product

Ervaringen

Aanbiedingen

Herhaalgemak

Mineralen

Er zijn 15 verschillende mineralen. Deze zijn net als vitaminen van groot belang voor het lichaam. In sommige situaties kun je wel wat extra mineralen gebruiken, bijvoorbeeld bij het ouder worden, als je intensief sport, zwanger bent of wanneer je een eenzijdig voedingspatroon hebt.

Flinndal heeft een uitgebreid assortiment van de beste mineralen. Maak gebruik van de filters om een supplement te vinden dat past bij jouw behoeften.

Magnesium Kauwtablet
Magnesium Kauwtablet
Magnesium Kauwtablet
4,6 sterren
(218)
Helpt bij vermoeidheid, voor spieren en zenuwen
Vanaf € 11,45
Calcium Magnesium
Calcium Magnesium
Calcium Magnesium
4,6 sterren
(176)
Voor botten, tanden, spieren en zenuwen
Vanaf € 8,95
Magnesium Triplex
Magnesium Triplex
Magnesium Triplex
4,7 sterren
(41)
Met magnesium citraat, malaat en bisglycinaat
Vanaf € 9,95
IJzer
IJzer
IJzer
4,7 sterren
(45)
Voor de vorming van rode bloedcellen en hemoglobine
Vanaf € 7,95
Calcium Kauwtablet
Calcium Kauwtablet
Calcium Kauwtablet
4,6 sterren
(58)
Voor botten en tanden, met vitamine D
Vanaf € 9,95
Zink
Zink
Zink
4,9 sterren
(24)
Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid
Vanaf € 7,95
Magnesium Duplex
Magnesium Duplex
Magnesium Duplex
4,7 sterren
(44)
Helpt bij vermoeidheid
Vanaf € 11,86
Jodium
Jodium
Jodium
5 sterren
(2)
Ondersteunt de schildklier
Vanaf € 8,46
Strong Like Iron Gummies
Strong Like Iron Gummies
€ 19,95 Korting
Strong Like Iron Gummies
4,5 sterren
(10)
Voor bij een verhoogde behoefte aan ijzer. Makkelijk en lekker
Tijdelijk niet leverbaar
Mineralen

Mineralen zijn onmisbaar voor het lichaam. Zo helpen ze bij verschillende processen, zoals de energiehuishouding, het immuunsysteem en het geheugen. Op deze manier houden ze ons lichaam gezond en fit. Iedere dag en in elke levensfase. Hieronder leggen we uit wat mineralen zijn en waarom ze belangrijk zijn voor ons lichaam.

Wat zijn mineralen?

Er zijn in totaal 15 mineralen die elk hun eigen functie in ons lichaam hebben. Mineralen komen voor in de natuur en kunnen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt. We moeten ze dus binnenkrijgen via de voeding.


belangrijke minrealen

Gezond en gevarieerd eten

Zoals hierboven al beschreven, worden mineralen niet door ons lichaam aangemaakt. We moeten ze dus binnenkrijgen via de voeding. Groenten- en fruitsoorten bevatten natuurlijk enorm veel mineralen (en vitaminen). Maar ook dierlijke producten zoals vis, vlees(waren) of zuivel leveren mineralen. De dieren die zich voeden met plantaardig voedsel krijgen zo ook al die mineralen binnen.

Daarom is het zo belangrijk dat we gezond en gevarieerd eten en te drinken. Door af te wisselen met verschillende soorten voedingsmiddelen, krijg je de juiste hoeveelheid mineralen binnen. Dit advies wordt ook gegeven door de Nederlandse Gezondheidsraad. Net als het drinken van tenminste 1,5 liter water per dag.


gezond en gevarieerd

Belangrijke mineralen

Van vijf van deze mineralen leggen kort uit waarom ze belangrijk zijn en in welke producten je ze vindt. Dit zijn mineralen die je vaak los als supplement kunt kopen, maar uiteraard vind je ze ook gecombineerd in een multivitamine.


Calcium

Calcium is het meest voorkomende mineraal in ons lichaam. Het is onder andere belangrijk voor de instandhouding van normale botten en tanden, voor de spierfunctie, het zenuwstelsel, bloedstolling en het celdelingsproces. Het bevordert de spijsvertering en energiestofwisseling in het lichaam. Vitamine D helpt het lichaam om de calcium goed op te nemen. In supplementen is calcium dan ook vaak samengevoegd met vitamine D.

Calcium vind je vooral in zuivelproducten zoals melk, yoghurt en kaas. Daarnaast zit het ook in noten, peulvruchten en groene groenten zoals broccoli, Chinese kool en postelein.


Magnesium

Magnesium staat bekend om de gunstige invloed op de spieren en het zenuwstelsel. Het helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan een goede geestelijke balans. Ook is magnesium goed voor onze botten en tanden en de eiwitstofwisseling.

Magnesium vind je vooral in graanproducten zoals tarwebrood, sojabonen, in noten en in groene groenten zoals spinazie.


IJzer

IJzer ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes en is goed voor de vorming van hemoglobine. Daarnaast is het goed voor de zuurstofvoorziening en energiestofwisseling in het lichaam, ondersteunt het ons immuunsysteem en is het goed voor het geheugen, concentratievermogen en de leerprestatie. IJzer vind je vooral in appelstroop, rood vlees(waren), brood, graanproducten en groenten. IJzer gaat bovendien goed samen met vitamine C. Door deze vitamine kan ijzer tot wel 66 maal beter worden opgenomen uit de voeding.


Zink

Zink ondersteunt ons immuunsysteem, speelt een rol bij de celdeling en de opbouw en opslag van DNA. Daarnaast is het goed voor geheugen, concentratievermogen en leerprestaties. Verder draagt het bij aan een normale hormoonhuishouding, stofwisseling, gezichtsvermogen en een goede conditie voor huid, haar en nagels. Zink zit onder andere in vlees(waren), brood, noten, kaas en schelpdieren.mineralen

Wanneer heb je extra mineralen nodig?


Tekort aan mineralen

Naast bovenstaande groepen of situaties is er bij een tekort aan mineralen ook sprake van een verhoogde behoefte. De belangrijkste oorzaak van een tekort aan mineralen is het eten van voeding waarin weinig voedingsstoffen zitten, zoals snacks.


verhoogde behoefte

Wist je dat?

Mineralen worden ingedeeld in de categorie mineraal of spoorelement. Deze indeling is gebaseerd op de dagelijkse hoeveelheid die we nodig hebben. Van mineralen hebben we dagelijks een aantal milligram of gram nodig. Calcium, chloor, kalium, fosfor, natrium en magnesium zijn allemaal mineralen. Van spoorelementen hebben we dagelijks een aantal microgram of milligram nodig. Chroom, fluoride, ijzer, jodium, koper, mangaan, molybdeen, seleen en zink zijn spoorelementen.