Terug naar overzicht

Afvallen? Dit zijn de nieuwste trends

Afvallen? Dit zijn de nieuwste trends
Flinndal
9-4-2019
0 Reacties

afvallen trends

Afvallen is een thema wat altijd actueel is. Elk jaar verschijnen er een aantal nieuwe trends op de markt, die kunnen helpen bij het afvallen. Welke trends zijn dat in 2019?


Trend 1: Foodswaps

Een pizza met een bloemkoolbodem, spaghetti van courgette en wraps gemaakt van bieten? Het zijn allemaal voorbeelden van ‘foodswaps’. Dat zijn producten waarin bloem of meel worden vervangen door groenten. Dat maakt ze gezonder, vezelrijker, rijker aan vitaminen en mineralen en ook slanker. Een goede trend dus!


Trend 2: Ketogeen eten

Het is al langere tijd een trend om minder koolhydraten te eten als je wilt afvallen. Bij het ketogeen dieet gaat het nog een stapje verder. Je eet dan zo weinig koolhydraten, dat je lichaam ketonen gaat aanmaken als brandstof voor de hersenen (die normaal op glucose draaien). Ketonen maak je uit vetzuren. Tijdens het ketogeen dieet haal je de energie voornamelijk uit vet. Je eet veel groenten, wat vlees, vis of ei en verder olie, boter of volle zuivel. Het voordeel van het ketogeen dieet is dat je snel afvalt en dat je meestal ook geen honger zult hebben. Voor mensen met diabetes type 2 kan het helpen om de bloedsuikers op het juiste peil te houden. Nadeel is het overschakelen op de vetverbranding meestal een paar dagen duurt, waarin je je niet zo lekker kunt voelen. Ook is het ketogeen dieet vrij eenzijdig, en daardoor best lastig vol te houden als je uit eten gaat, of bij vrienden wilt eten. Je kunt tekorten krijgen aan vitaminen, mineralen en vezels. Kortom: dit is niet iets om zomaar op te pakken. Als je het doet, doe het dan liefst onder begeleiding van een diëtist.


Onze aanbevelingen


Trend 3: Periodiek vasten

Drie maaltijden per dag en drie tussendoortjes, dat leek al jaren de gouden formule voor gezond eten. Maar daar zijn de deskundigen het inmiddels niet meer zo over eens. Er komen steeds meer aanwijzingen dat het heel gezond is om af en toe heel weinig te eten of om maaltijden over te slaan. Als we regelmatig vasten, leren we weer om onze vetvoorraden aan te spreken. Bovendien gaan de cellen in ons lichaam zich tijdens het vasten minder richten op groei en juist meer op bescherming, wat goed is voor onze gezondheid. Vasten betekent overigens niet dat je helemaal niets eet. Het helpt al als je de tijd tussen het avondeten en het ontbijt probeert te verlengen, of als je twee dagen per week (veel) minder eet dan normaal.

Conclusie: het is wel even wennen, maar voor sommige mensen werkt deze manier van afvallen heel goed. Lees je vooraf wel goed in en zorg dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt op de momenten dat je wel eet. Ook is het altijd aan te raden om een diëtist te raadplegen voor advies.


Kun je afvallen door meer sporten?

Door bewegen en sport ga je natuurlijk calorieën verbranden. Maar het is heel erg moeilijk om alleen door meer te sporten af te vallen. Het energieverbruik door bewegen is echt niet zo veel dat je er kilo’s van afvalt. Bovendien krijg je trek van sporten en bewegen, en is die honger erg lastig te weerstaan. De combinatie van je voeding aanpassen plus meer bewegen is de beste manier om blijvend gewicht te verliezen.


Aanbevolen producten

Multi Junior Kauwtablet
Multi Junior Kauwtablet
4,3 sterren
(51)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Multi 70+
Multi 70+
4,5 sterren
(176)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Omega-3 Junior
Omega-3 Junior
4,5 sterren
(18)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Multi 50+ Man
Multi 50+ Man
4,6 sterren
(104)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Cranberry
Cranberry
4,7 sterren
(123)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Glucosamine Chondroïtine MSM
Glucosamine Chondroïtine MSM
4,5 sterren
(46)
Vanaf € 18,95
Bekijk product
Vitamine D3 & K2
Vitamine D3 & K2
4,8 sterren
(9)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Hart en Vaat Complex
Hart en Vaat Complex
4,7 sterren
(3)
Vanaf € 15,95
Bekijk product
Huid, Haar & Nagels
Huid, Haar & Nagels
4,2 sterren
(54)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Cardio Vitae
Cardio Vitae
5 sterren
(1)
Vanaf € 24,95
Bekijk product

Lees ook

4 fascinerende weetjes over vitaminen

4 fascinerende weetjes over vitaminen

Vitaminen zijn essentiële voedingsstoffen die een cruciale rol spelen in het behoud van een goede gezondheid. Hoewel de meeste mensen wel weten dat vitaminen belangrijk zijn, zijn er enkele verrassende feiten die je misschien nog niet kent.

Lees meer Lees meer
Vitamine D en het immuunsysteem

Vitamine D en het immuunsysteem

In deze blog gaan we dieper in op de connectie tussen vitamine D en het immuunsysteem, waarom het zo belangrijk is, en hoe je ervoor kunt zorgen dat je voldoende van deze vitamine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
Jouw gids voor een stralende huid en glanzend haar

Jouw gids voor een stralende huid en glanzend haar

De herfst en winter kunnen een uitdaging vormen voor je huid en haar. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om je huid en haar gezond en stralend te houden, zelfs tijdens de koudste maanden van het jaar!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Afvallen? Dit zijn de nieuwste trends"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties