Wat betekent ADH precies?
Het is verplicht om op elk product de ADH te vermelden. Veel mensen weten niet waar ADH voor staat en wat het precies aangeeft. We leggen het uit.
Betekenis ADH
ADH staat voor Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Het is een maatstaf die aangeeft hoeveel gezonde mensen van een bepaalde voedingsstof (zoals vitaminen en mineralen) nodig hebben. Voor het bepalen van de ADH wordt gekeken naar hoeveel processen in het lichaam de voedingsstof betrokken is. Hierbij kun je denken aan de stofwisseling, het ondersteunen van de hersenfuncties, het vrijmaken van energie uit voeding, etc. De Gezondheidsraad stelt in Nederland vast wat de ADH is van een voedingsstof als een vitamine of een mineraal.Verschillen per land
Per land kan de ADH van dezelfde vitamine of mineraal verschillen. Dit kan komen omdat men in andere landen anders eet. In Mediterrane landen eet men bijvoorbeeld veel meer vis en olijfolie dan in Nederland. Ook kan het zo zijn dat men in een ander land andere waarden gebruikt om de opname van de voedingstof in het lichaam te bepalen. De Europese Unie streeft ernaar om de ADH in elk Europees land gelijk te maken.ADH op het etiket
Op het etiket van een product of voedingssupplement staat altijd de ADH genoemd. Zo weet je precies hoeveel je van een bepaalde voedingsstof binnenkrijgt ten opzichte van de totale benodigde hoeveelheid.Als je zeker wilt weten dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, dan is het verstandig om te eten volgens de schijf van vijf. Je leest hier meer over op ons blog over eten volgens de schijf van vijf.
Als het je niet lukt om dagelijks aan 100% van de ADH te komen, dan kan een aanvulling op de voeding zinvol zijn. Kun je ondersteuning gebruiken voor je weerstand en voor meer energie, dan kunnen we Flinndal Multi van harte aanbevelen. Ben je ouder dan 50 jaar? Dan is Flinndal Multi Vitaal iets voor jou.
Aanbevolen producten
Lees ook

Minder microplastics
Zeer klein en niet of slecht afbreekbaar; dat zijn microplastics. Niet goed voor het milieu en je gezondheid. Maar hoe kun je ze het best vermijden?
Lees meer Lees meer
Hoe zit het nou echt met eiwitten?
Eiwitten zijn niet weg te denken uit een gezond voedingspatroon. Het zijn namelijk belangrijke bouwstoffen voor je lichaam. Maar hoeveel eiwitten heb je nodig, waarom zijn ze zo belangrijk en is er verschil tussen plantaardig en dierlijk eiwit? In deze blog leggen we het uit.
Lees meer Lees meer
5 vragen over brandend maagzuur
Wat veroorzaakt brandend maagzuur en wat kun je eraan doen? In deze blog beantwoorden we 5 vragen over brandend maagzuur en delen we tips over hoe je het kan verminderen.
Lees meer Lees meerReacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook


