Terug naar overzicht

Vijf redenen om koud te douchen

Vijf redenen om koud te douchen
Flinndal
12-12-2016
10 Reacties

Koud douchen

Koud water kan je lichaam een boost geven. Toch staat niet iedereen te springen om een koude douche te nemen. Maar waarom is koud douchen toch echt iets wat jij aan je ochtendritueel moet toevoegen? Wij geven je vijf redenen.


1. Het geeft je energie

Van een koude douche wordt je hartslag hoger en ga je automatisch dieper ademhalen. Deze reactie geeft je een flinke dosis energie om de dag goed te beginnen.


2. Het stimuleert de bloedsomloop

De bloedsomloop is een van de belangrijkste functies in het lichaam. Via bloed komt zuurstof bij alle organen en worden de belangrijke voedingsstoffen op de juiste plek afgegeven. Door het koude water wordt de bloedsomloop gestimuleerd en wordt er meer van het hart naar de organen gepompt.


3. Het zorgt ervoor dat je haar gaat glanzen

Koud water zorgt ervoor dat je haar beter het vocht vasthoudt. Hierdoor wordt het minder droog en gaat het meer glanzen. Dit proces kun je ook zien aan je huid. Als je een tijd onder de warme kraan hebt gestaan, zal je merken dat je huid wat gaat trekken en droog is en krijg je de bekende gerimpelde vingers.


4. Je hebt het minder snel koud

Sta jij bekend als een koukleum? Probeer dan eens een tijdje koud te douchen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam beter om kan gaan met kou, waardoor je het minder snel koud hebt.


5. Goed voor het milieu

Je blijft vanzelf minder lang onder een koude douche staan dan onder een warme douche. Dit bespaart veel water en is hierdoor goed voor het milieu.


Koud douchen betekent dat je de kraan op 10 graden of kouder zet. Wij kunnen ons voorstellen dat meteen koud douchen een grote uitdaging is. Begin daarom eerst met koud afdouchen of wissel een paar keer tussen warm en koud door bijvoorbeeld 2 minuten warm te douchen en dit af te wisselen met 20 seconden koud te douchen. Wat zijn jouw ervaringen met koud douchen? Deel het hieronder in een reactie.
Aanbevolen producten

Voordeelpakket Energie
10% Korting
Voordeelpakket Energie
Vanaf € 36,36
Bekijk product
Q10 Forte
Q10 Forte
4,6 sterren
(41)
Vanaf € 23,95
Bekijk product
Ashwagandha KSM-66®
Ashwagandha KSM-66®
4,2 sterren
(33)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Multi
Multi
4,8 sterren
(114)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Magnesium Triplex
Magnesium Triplex
4,7 sterren
(40)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Vitamine B12 Zuigtablet
Vitamine B12 Zuigtablet
4,7 sterren
(167)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Detox
Detox
4,5 sterren
(35)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Vitamine B-complex
Vitamine B-complex
4,7 sterren
(92)
Vanaf € 7,45
Bekijk product
Overgang Formule 10 in 1
Overgang Formule 10 in 1
4,2 sterren
(140)
Vanaf € 13,95
Bekijk product
Voordeelpakket Vrouw 50+
10% Korting
Voordeelpakket Vrouw 50+
4,3 sterren
(3)
Vanaf € 75,01
Bekijk product

Lees ook

Pasta met geroosterde tomaatjes & homemade pesto

Pasta met geroosterde tomaatjes & homemade pesto

Heb je zin in een eenvoudig en vegetarisch gerecht? Kies dan voor deze pasta. Het is lekker én razendsnel klaar! Probeer het zelf en volg het recept.

Lees meer Lees meer
IJzertekort – Dit zijn de symptomen

IJzertekort – Dit zijn de symptomen

Een ijzertekort komt steeds vaker voor en kan leiden tot bloedarmoede. Veel mensen weet ook niet dat ze een ijzertekort hebben, omdat het gepaard gaat met vage klachten. In deze blog gaan we dieper in op de impact van ijzertekort op je lichaam en hoe je je ijzerinname kunt verhogen.

Lees meer Lees meer
5 vragen over het veelzijdige mineraal zink

5 vragen over het veelzijdige mineraal zink

Zink is een essentieel mineraal. Het speelt een cruciale rol bij verschillende belangrijke lichaamsfuncties. Benieuwd bij welke vitale functies? Of benieuwd hoeveel zink je nodig hebt?

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Vijf redenen om koud te douchen"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Reactie van Anny Van der Zee, geplaatst op 15-6-2022
Ik douche koud sinds juni 2017 en wil niet meer anders. Het is heerlijk. Ik voel me superschoon en ga lekker fris en wakker de deur uit.
Reactie van Josee mostin, geplaatst op 15-6-2022
We zullen dat eens proberen
Reactie van George Capelle, geplaatst op 15-6-2022
Ik doe het nu een maand .ik douche warm en eindig met een paar minuten koud ..de warmwaterkraan dicht en de koude vol open . Het voelt nu steeds beter vooral daarna en je begint de dag met een kleine overwinning. .
Reactie van Antoinet Huisman, geplaatst op 10-3-2021
Je voelt je daarna lekkerder en je hebt het niet koud meer na het afdrogen. Je voelt je heerlijk fris.!
Reactie van Dunja , geplaatst op 10-3-2021
Ik douche al jaren koud af. Laatste minuut onder de koude straal. Ik heb het bijna nooit koud en je wordt er goed wakker van sochtends
Reactie van S.H. van der Klink, geplaatst op 10-3-2021
Ik douche eerst vrij lauw en dan draai ik de warmwaterkraan steeds meer dicht en blijf ik er een minuut onder staan. Eerst ga je dood , maar het is zo lekker. Mijn haar spoel ik al heel lang koud na.
Reactie van Willy, geplaatst op 10-3-2021
Iedere ochtend neem ik een ijskoude douche. Ik sta er dan minimaal 2 min. onder. Echt een aanrader. Daarna heb je zoveel energie. Ook een aanrader voor mensen met reuma.
Reactie van Calla Sloos, geplaatst op 4-1-2017
Een momentje de koude douche over je heen na het warme douchen zorgt ervoor dat je geen huivering voelt bij het uitstappen uit de douchecabine.Veel prettiger.
Reactie van Bob Lagaaij, geplaatst op 4-1-2017
Ik douche al een jaar of twee ijskoud na - 1 a 2 minuten - en zet de kraan tijdens de ,,gewone'' wasbeurt op iets kouder dan lauw. Bevalt uitstekend. Alle voordelen die u opsomt kloppen.
Reactie van John Pet, geplaatst op 4-1-2017
douche al jaren warm i / 2 minut koud alleen koud nog niet uitgeprobeerd gaan we mee starten