Terug naar overzicht

Top 5 buitensporten in Nederland

Top 5 buitensporten in Nederland
Flinndal
9-6-2017
0 Reacties

Prostaat

Sporten is gezond. Je verbrandt calorieën, ontwikkelt spieren waardoor je strakker in je vel gaat zitten en je voelt je fitter. Tijdens een goede training daag je je lichaam uit en verbrand je veel energie. Door in de buitenlucht te sporten kun je genieten van de zon en werk je tegelijkertijd aan je lichaam en uithoudingsvermogen. Ideaal toch? Wij geven een top 5 van sporten die je buiten kunt doen.


1. Nordic Walking

Nordic Walking is al enige tijd populair. Het is een intensieve manier van wandelen met speciale stokken. Hierdoor verbruik je flink wat energie en train je de spieren in je bovenlichaam. Om het maximale effect te bereiken, is een juist ritme en het gebruiken van de juiste techniek van belang. Nordic Walking kan overal: buiten op straat, op het strand of in het bos en vaak zijn er ook loopgroepen in de buurt waar je bij kunt aansluiten.


2. Wandelen

Een iets mildere variant van wandelen dan Nordic Walking, maar zeker niet minder effectief. Door te wandelen gaat je hartslag omhoog en verbrand je calorieën. Ook al lijkt het niet echt op ‘sporten’, het is een van de beste manier om calorieën te verbranden. Dit komt doordat je hartslag niet in de cardiozone komt, maar op het juiste niveau blijft om vet te verbranden. Zo verbrand je met een uurtje wandelen snel al 300 tot 400 kcal.


3. Hardlopen

Wil je werken aan je uithoudingsvermogen? Dan is hardlopen een goede optie. Heerlijk door het park, op het strand of door het bos. Je hartslag is tijdens het hardlopen hoger dan tijdens het wandelen, waardoor je in de zogenoemde cardiozone komt. Dit versterkt je uithoudingsvermogen. Deze sport is wel belastend voor je voeten en knieën, dus gebruik de juiste techniek en zorg voor goede schoenen.


4. Wielrennen (of fietsen)

Wielrennen is intensiever dan fietsen en is een heerlijke manier om te ontspannen. Je kunt op een racefiets grote afstanden afleggen in een korte tijd en tegelijkertijd genieten van het landschap om je heen. Is wielrennen te intensief, dan is gewoon fietsen natuurlijk ook erg gezond en een goede optie om calorieën te verbranden.


5. Bootcamp

Wil je jezelf echt uitdagen? Dan is bootcamp een goede optie. Vooral in de zomer kun je mee doen met lessen in de buitenlucht. Onder professionele begeleiding werk je aan kracht, conditie en uithoudingsvermogen. Tijdens een training werk je aan je hele lichaam en daag je jezelf uit. Denk aan rennen, springen, opdrukken, trainen van buikspieren en werken in team verband.


Bewegen is gezond

Bewegen brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo geeft het je meer energie en helpt het ontspannen. Ook wordt je uithoudingsvermogen beter en gaat je stofwisseling sneller werken. Je verbrandt calorieën en je lichaam wordt strakker. Je hoeft niet vier keer per week naar de sportschool om aan voldoende beweging te komen. Om te bepalen hoeveel beweging wordt aangeraden voor jouw leeftijdscategorie kun je de Beweegnorm en de Fitnorm bekijken, die in 2000 zijn opgesteld door het Nederlands instituut voor Sport & Bewegen.Aanbevolen producten

Arthorol Pro
Arthorol Pro
4,2 sterren
(38)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Sport & Spieren
Sport & Spieren
4,5 sterren
(13)
Vanaf € 26,31
Bekijk product
Whey Protein Isolate (NZVT gekeurd)
Whey Protein Isolate (NZVT gekeurd)
5 sterren
(24)
Vanaf € 31,95
Bekijk product
Magnesium Duplex
Magnesium Duplex
4,7 sterren
(44)
Vanaf € 11,86
Bekijk product

Lees ook

Hoe zit het nou echt met koolhydraten?

Hoe zit het nou echt met koolhydraten?

Hoe zit het nou precies: zijn alle koolhydraten ongezond? En wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam als je koolhydraten eet?

Lees meer Lees meer
Eerste hulp bij zomerperikelen

Eerste hulp bij zomerperikelen

De zomer is voor veel mensen het favoriete seizoen. Maar als het erg warm is, kunnen typische zomerperikelen opspelen. Lees onze tips en hou ze buiten de deur!

Lees meer Lees meer
Salade van watermeloen met feta en pijnboompitten

Salade van watermeloen met feta en pijnboompitten

Deze zomerse salade met watermeloen maak je in 10 minuten. Het smaakt heerlijk op een warme dag als lunch of als bijgerecht op een barbecue!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Top 5 buitensporten in Nederland"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties