Recept: tortilla met chorizo en spinazie
![Tortilla](https://flinndal.nl/cloud/img/blog_afbeelding_tortilla_baa7e4f0.jpg?width=400)
Tapas komen oorspronkelijk uit Spanje. Kleine portie van gerechten, van traditie uit nooit zoet van smaak en het wordt langzaam bereid. Het voordeel van tapas is dat je van verschillende gerechten kunt proeven en dus niet vast zit aan 1 smaak. Deze tortilla met chorizo en spinazie kun je na bereiding in kleine blokjes snijden en zo serveren als een tapas. Uiteraard kun je dit ook als hoofdgerecht gebruiken en de tortilla helemaal serveren.
Wat heb je nodig: (voor 4 personen)
- 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 1 ui
- 6 eieren
- 200 gram verse spinazie
- 100 gram chorizo in plakjes voorgesneden
- 75 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels melk
- Peper en zout
- Olijfolie om in te bakken
- Lente-ui om te garneren
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenschaal/quichevorm met bakpapier.
Snijd de ui in halve ringen. Fruit de ui vervolgens in een koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg de spinazie toe totdat deze is geslonken en snijd de plakjes chorizo in stukjes.
Kluts de eieren en meng dit met de melk. Breng op smaak met peper en zout en meng de geraspte kaas erdoor. Schep de aardappelschijfjes, de chorizo en het spinaziemengsel door het beslag en verdeel dit over de ovenschaal of bakvorm. Druk het geheel goed aan met een lepel zodat de aardappelschijfjes goed op elkaar zitten. Bak de tortilla voor 40 tot 45 minuten in de oven tot het eimengsel is gestold. Haal de tortilla uit de ovenschaal of bakvorm en snijd als laatste wat lente-uitjes in kleine stukjes. Strooi deze als garnering over de tortilla.
Tip: een tortilla kun je makkelijk van te voren maken. Bewaar hem in de koelkast en warm hem even op in de oven voor het serveren.
Eet smakelijk!
Laat je ons weten wat je van dit recept vindt? Deel het hieronder in een reactie.
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
![De overgang: wat je moet weten en tips](/cloud/img/20240229_fl_social_blog_0318_4b9f4481.png?w=200&h=200&mode=crop)
De overgang: wat je moet weten en tips
In deze blog bespreken we wat de overgang precies inhoudt, welke symptomen je kunt verwachten en geven we je tips om deze fase zo soepel mogelijk te doorlopen.
Lees meer Lees meer![Hoe zit het nou echt met koolhydraten?](/cloud/img/20240613_fl_social_jul_aug_magnesium_koolhydraten_blog_570x336_0d2f11ed.png?w=200&h=200&mode=crop)
Hoe zit het nou echt met koolhydraten?
Hoe zit het nou precies: zijn alle koolhydraten ongezond? En wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam als je koolhydraten eet?
Lees meer Lees meer![Eerste hulp bij zomerperikelen](/cloud/img/20240613_fl_social_jul_aug_magnesium_zomer_perikelen_blog_570x336_fc93a3b6.png?w=200&h=200&mode=crop)
Eerste hulp bij zomerperikelen
De zomer is voor veel mensen het favoriete seizoen. Maar als het erg warm is, kunnen typische zomerperikelen opspelen. Lees onze tips en hou ze buiten de deur!
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook
![De overgang: wat je moet weten en tips](/cloud/img/20240229_fl_social_blog_0318_4b9f4481.png?w=300&h=200&mode=max)
![Hoe zit het nou echt met koolhydraten?](/cloud/img/20240613_fl_social_jul_aug_magnesium_koolhydraten_blog_570x336_0d2f11ed.png?w=300&h=200&mode=max)
![Eerste hulp bij zomerperikelen](/cloud/img/20240613_fl_social_jul_aug_magnesium_zomer_perikelen_blog_570x336_fc93a3b6.png?w=300&h=200&mode=max)