Recept: tortilla met chorizo en spinazie


Tortilla

Tapas komen oorspronkelijk uit Spanje. Kleine portie van gerechten, van traditie uit nooit zoet van smaak en het wordt langzaam bereid. Het voordeel van tapas is dat je van verschillende gerechten kunt proeven en dus niet vast zit aan 1 smaak. Deze tortilla met chorizo en spinazie kun je na bereiding in kleine blokjes snijden en zo serveren als een tapas. Uiteraard kun je dit ook als hoofdgerecht gebruiken en de tortilla helemaal serveren.



Wat heb je nodig: (voor 4 personen)

  • 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 ui
  • 6 eieren
  • 200 gram verse spinazie
  • 100 gram chorizo in plakjes voorgesneden
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels melk
  • Peper en zout
  • Olijfolie om in te bakken
  • Lente-ui om te garneren

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenschaal/quichevorm met bakpapier.

Snijd de ui in halve ringen. Fruit de ui vervolgens in een koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg de spinazie toe totdat deze is geslonken en snijd de plakjes chorizo in stukjes.

Kluts de eieren en meng dit met de melk. Breng op smaak met peper en zout en meng de geraspte kaas erdoor. Schep de aardappelschijfjes, de chorizo en het spinaziemengsel door het beslag en verdeel dit over de ovenschaal of bakvorm. Druk het geheel goed aan met een lepel zodat de aardappelschijfjes goed op elkaar zitten. Bak de tortilla voor 40 tot 45 minuten in de oven tot het eimengsel is gestold. Haal de tortilla uit de ovenschaal of bakvorm en snijd als laatste wat lente-uitjes in kleine stukjes. Strooi deze als garnering over de tortilla. 

Tip: een tortilla kun je makkelijk van te voren maken. Bewaar hem in de koelkast en warm hem even op in de oven voor het serveren.

Eet smakelijk!

Laat je ons weten wat je van dit recept vindt? Deel het hieronder in een reactie.


Lees ook:

Iedereen is dol op een patatje op zijn tijd. Tegenwoordig zie je steeds meer recepten die nét iets anders zijn dan de gefrituurde aardappelfrieten die je gewend bent.In dit blog vind je drie recepten. Lees meer

Aardappelsalade is een complete maaltijd en kan je makkelijk meenemen als je bijvoorbeeld een dagje gaat varen of op het strand wilt eten Lees meer

Gourgetti met garnalen en paksoi is snel te maken en geschikt voor elke thuiskok. Het recept is gebaseerd op zoodles met garnalen en paksoi en is afkomstig van paleorecepten. Lees meer

Geef een reactie op: Recept: tortilla met chorizo en spinazie

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.