Terug naar overzicht

Recept: tortilla met chorizo en spinazie

Recept: tortilla met chorizo en spinazie
Flinndal
29-1-2018
0 Reacties

Tortilla

Tapas komen oorspronkelijk uit Spanje. Kleine portie van gerechten, van traditie uit nooit zoet van smaak en het wordt langzaam bereid. Het voordeel van tapas is dat je van verschillende gerechten kunt proeven en dus niet vast zit aan 1 smaak. Deze tortilla met chorizo en spinazie kun je na bereiding in kleine blokjes snijden en zo serveren als een tapas. Uiteraard kun je dit ook als hoofdgerecht gebruiken en de tortilla helemaal serveren.



Wat heb je nodig: (voor 4 personen)

  • 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 ui
  • 6 eieren
  • 200 gram verse spinazie
  • 100 gram chorizo in plakjes voorgesneden
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels melk
  • Peper en zout
  • Olijfolie om in te bakken
  • Lente-ui om te garneren

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenschaal/quichevorm met bakpapier.

Snijd de ui in halve ringen. Fruit de ui vervolgens in een koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg de spinazie toe totdat deze is geslonken en snijd de plakjes chorizo in stukjes.

Kluts de eieren en meng dit met de melk. Breng op smaak met peper en zout en meng de geraspte kaas erdoor. Schep de aardappelschijfjes, de chorizo en het spinaziemengsel door het beslag en verdeel dit over de ovenschaal of bakvorm. Druk het geheel goed aan met een lepel zodat de aardappelschijfjes goed op elkaar zitten. Bak de tortilla voor 40 tot 45 minuten in de oven tot het eimengsel is gestold. Haal de tortilla uit de ovenschaal of bakvorm en snijd als laatste wat lente-uitjes in kleine stukjes. Strooi deze als garnering over de tortilla. 

Tip: een tortilla kun je makkelijk van te voren maken. Bewaar hem in de koelkast en warm hem even op in de oven voor het serveren.

Eet smakelijk!

Laat je ons weten wat je van dit recept vindt? Deel het hieronder in een reactie.

Aanbevolen producten

Multi Puur Natuur
Multi Puur Natuur
4,8 sterren
(11)
Vanaf € 14,45
Bekijk product

Lees ook

5 feiten over hooikoorts

5 feiten over hooikoorts

In de lente en zomer kan hooikoorts weer de kop opsteken. In deze blog leggen we vijf feiten over hooikoorts uit en geven we enkele nuttige tips!

Lees meer Lees meer
Eten met aandacht

Eten met aandacht

Het gaat niet alleen om wat je eet, maar ook om hoe je eet. Het is goed om met aandacht te eten. Je eet dan namelijk minder én lekkerder!

Lees meer Lees meer
De 5-secondenregel: feit of fabel?

De 5-secondenregel: feit of fabel?

Kun je eten dat op de grond heeft gelegen écht nog opeten? Amerikaanse studenten onderzochten of dit daadwerkelijk zo is. Ontdek het in deze blog.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Recept: tortilla met chorizo en spinazie"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties