Recept: tortilla met chorizo en spinazie
Tapas komen oorspronkelijk uit Spanje. Kleine portie van gerechten, van traditie uit nooit zoet van smaak en het wordt langzaam bereid. Het voordeel van tapas is dat je van verschillende gerechten kunt proeven en dus niet vast zit aan 1 smaak. Deze tortilla met chorizo en spinazie kun je na bereiding in kleine blokjes snijden en zo serveren als een tapas. Uiteraard kun je dit ook als hoofdgerecht gebruiken en de tortilla helemaal serveren.
Wat heb je nodig: (voor 4 personen)
- 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 1 ui
- 6 eieren
- 200 gram verse spinazie
- 100 gram chorizo in plakjes voorgesneden
- 75 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels melk
- Peper en zout
- Olijfolie om in te bakken
- Lente-ui om te garneren
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenschaal/quichevorm met bakpapier.
Snijd de ui in halve ringen. Fruit de ui vervolgens in een koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg de spinazie toe totdat deze is geslonken en snijd de plakjes chorizo in stukjes.
Kluts de eieren en meng dit met de melk. Breng op smaak met peper en zout en meng de geraspte kaas erdoor. Schep de aardappelschijfjes, de chorizo en het spinaziemengsel door het beslag en verdeel dit over de ovenschaal of bakvorm. Druk het geheel goed aan met een lepel zodat de aardappelschijfjes goed op elkaar zitten. Bak de tortilla voor 40 tot 45 minuten in de oven tot het eimengsel is gestold. Haal de tortilla uit de ovenschaal of bakvorm en snijd als laatste wat lente-uitjes in kleine stukjes. Strooi deze als garnering over de tortilla.
Tip: een tortilla kun je makkelijk van te voren maken. Bewaar hem in de koelkast en warm hem even op in de oven voor het serveren.
Eet smakelijk!
Laat je ons weten wat je van dit recept vindt? Deel het hieronder in een reactie.
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
5 vragen over Quercetine
Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.
Lees meer Lees meerDe invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties
In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?
Lees meer Lees meerGeroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas
Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!
Lees meer Lees meer