Voor de zwangerschap

Als je zwanger wilt worden is het advies om vanaf dat moment meteen te beginnen met het slikken van foliumzuur (400 microgram). Omdat je niet precies weet wanneer je zwanger wordt, is het belangrijk dat je ruim van te voren al begint met het dagelijks slikken van foliumzuur. Wij leggen uit waarom.

Waarom foliumzuur?

Foliumzuur is direct vanaf de bevruchting van belang voor de celdeling van de foetus. Vandaar dat men aanraadt om al extra foliumzuur (400 microgram) in te nemen zodra je met de anticonceptie stopt. Zo heb je voldoende foliumzuur in je lichaam als de bevruchting plaatsvindt en de celdeling begint. Flinndal Foliumzuur bevat 400 microgram foliumzuur; precies de dosering die voor en tijdens de zwangerschap aanbevolen wordt.

Sneller zwanger dan verwacht?

Ben je onverwacht (sneller) zwanger geworden en niet op tijd begonnen met het slikken van foliumzuur? Maak je dan geen zorgen en begin met foliumzuur vanaf het moment dat jij weet dat je zwanger bent.

Bij een kinderwens wil iedereen het liefst meteen zwanger zijn, maar vaak duurt het wat langer voordat je met een positieve zwangerschapstest in je handen een vreugdedansje maakt. Ook als het wat langer duurt, kun je met een gerust hart al die tijd extra foliumzuur blijven slikken.

Bekijk de zwangerschapsproducten van Flinndal »


Wat heb ik nodig?

Wanneer je zwanger wilt worden is het belangrijk om na het stoppen van de anticonceptie te beginnen met het nemen van foliumzuur. Foliumzuur is van belang voor de celdeling van de foetus.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.