Terug naar overzicht

Wapen je tegen de winterblues

Wapen je tegen de winterblues
Pauline
29-12-2022
0 Reacties
Winterblues

Veel mensen hebben moeite met de wintermaanden. De verleiding is groot om lange avonden op de bank te hangen, weinig te sporten en je tegoed te doen aan stevige stamppotten, romige chocolademelk en ander “comfortfood”. Voor je het weet voel je je lusteloos en somber. Maar met onze tips geef jij de winterblues geen kans. Lees meer.

Jezelf oppeppen

In de zomer is het zo vanzelfsprekend: zodra de zon schijnt, willen we naar buiten voor een terrasje, barbecueën in de tuin, een stranddag of een wandeling door het park. Maar in de winter is het koud, vroeg donker en het lijkt wel alsof je veel minder energie hebt dan in de zomer. Hoogste tijd om jezelf op te peppen! Van hangen op de bank en ongewenst kilo’s aankomen is nog nooit iemand vrolijk geworden. Juist een actieve aanpak helpt om blij de winter door te komen.

Tip 1: haal elke dag een frisse neus

Blijf niet te lang hangen in de winterblues. De beste remedie is om in actie te komen. Word net zo actief als in de zomer! Ga wandelen, fietsen en sporten en dan het liefst buiten. Ja, ook als het vriest, regent of sneeuwt. Op kou kun je je kleden. Investeer in warme winterschoenen, truien, een goede winterjas en natuurlijk handschoenen en een muts. Dan zijn vorst, wind en een dreigende bui nooit meer een excuus om niet naar buiten te gaan. Zo pik je zoveel mogelijk mee van het schaarse winterlicht. En lichaamsbeweging is altijd goed voor je humeur.

”De beste remedie is naar buiten!”


Tip 2: zoek ook binnen de kou op

Kou werkt verfrissend en zorgt ervoor dat je lichaam bruinvet aanmaakt. Dit vetweefsel helpt overgewicht tegengaan, omdat het veel calorieën omzet in warmte. Niet alleen buiten kun je de kou opzoeken. Ook binnen kun je de verwarming standaard een paar graden lager zetten. Dat scheelt meteen ook op de energierekening. Onze tip voor echte durfallen: ga koud douchen. Het douchewater steeds iets langer op koud zetten, zorgt ervoor dat je bloedsomloop een boost krijgt én dat bruin vetweefsel wordt gestimuleerd. Dat is precies de opkikker die je in de winter goed kunt gebruiken.

Tip 3: lichttherapie

Lichttherapie kan een uitkomst bieden. Je kunt een winterdip behandelen met licht. Hoe werkt dat? Met lichttherapie ga je een keer per dag zo’n 10 – 15 minuten in het licht van een speciale lamp zitten. Meer weten? Contacteer je huisarts voor meer informatie over lichttherapie.

Tip 4: vitamine D in de winter

Onder invloed van zonlicht kan het lichaam vitamine D aanmaken in de huid. Dat gebeurt alleen in de maanden april tot oktober, als de zon hoog genoeg aan de hemel staat. Dus niet in de winter. Dan ben je aangewezen op de voorraad vitamine D die je lichaam in de zomer heeft opgebouwd en op de vitamine D uit je voeding.

Vitamine D zit vooral in vette vis, zoals haring, zalm en makreel. Vlees, eieren en roomboter leveren kleine hoeveelheden. Verder is vitamine D toegevoegd aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten. Je kunt je vitamine D-gehalte ook makkelijk aanvullen met een vitamine D-supplement.

Extra oppeppers:

Er zijn verschillende voedingssupplementen die je een handje kunnen helpen bij winterblues. Ben je opzoek naar een supplement voor mentale ondersteuning? Flinndal heeft een reeks producten in het assortiment die aan deze behoefte voldoen.

Wil jij jouw weerstand deze winter extra ondersteunen? Ga dan voor de Weerstand Complex. Dit product bestaat uit een krachtige combinatie van vitaminen, mineralen, aminozuren en kruiden voor het immuunsysteem, die jou helpen om je weerstand optimaal te houden en je lichaamscellen en luchtwegen te beschermen*.

Aanbevolen producten

Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(73)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Mentaal Fit
Mentaal Fit
4,6 sterren
(18)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Vitamine C Forte Kauwtablet
Vitamine C Forte Kauwtablet
4,3 sterren
(22)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Vitamine D
Vitamine D
4,7 sterren
(131)
Vanaf € 6,95
Bekijk product
Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(111)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Voordeelpakket Weerstand Plus
10% Korting
Voordeelpakket Weerstand Plus
5 sterren
(1)
Vanaf € 55,71
Bekijk product
Vitamine D Forte
Vitamine D Forte
4,9 sterren
(118)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Weerstand Complex
Weerstand Complex
4,4 sterren
(10)
Vanaf € 8,95
Bekijk product
Vitamine D3 & K2
Vitamine D3 & K2
4,9 sterren
(16)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Q10 Forte
Q10 Forte
4,6 sterren
(45)
Vanaf € 23,95
Bekijk product

Lees ook

Collageen: het geheim achter een stralende huid

Collageen: het geheim achter een stralende huid

Collageen speelt een belangrijke rol in de gezondheid van onze huid. In deze blog leggen we uit wat collageen is en hoe het je huid helpt om soepel te blijven.

Lees meer Lees meer
Wat is astaxanthine?

Wat is astaxanthine?

Wat is astaxanthine? En waarom zou je het moeten overwegen als onderdeel van je dagelijkse routine? In deze blog duiken we dieper in de wereld van dit stofje.

Lees meer Lees meer
Visolie en zwangerschap: gezonde omega-3 vetten voor jou en je baby

Visolie en zwangerschap: gezonde omega-3 vetten voor jou en je baby

Het is belangrijk om tijdens je zwangerschap genoeg omega 3-vetzuren binnen te krijgen. In deze blog bespreken we de rol van omega-3 tijdens de zwangerschap.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Wapen je tegen de winterblues"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties