Terug naar overzicht

Wapen je tegen de winterblues

Wapen je tegen de winterblues
Pauline
29-12-2022
0 Reacties
Winterblues

Veel mensen hebben moeite met de wintermaanden. De verleiding is groot om lange avonden op de bank te hangen, weinig te sporten en je tegoed te doen aan stevige stamppotten, romige chocolademelk en ander “comfortfood”. Voor je het weet voel je je lusteloos en somber. Maar met onze tips geef jij de winterblues geen kans. Lees meer.

Jezelf oppeppen

In de zomer is het zo vanzelfsprekend: zodra de zon schijnt, willen we naar buiten voor een terrasje, barbecueën in de tuin, een stranddag of een wandeling door het park. Maar in de winter is het koud, vroeg donker en het lijkt wel alsof je veel minder energie hebt dan in de zomer. Hoogste tijd om jezelf op te peppen! Van hangen op de bank en ongewenst kilo’s aankomen is nog nooit iemand vrolijk geworden. Juist een actieve aanpak helpt om blij de winter door te komen.

Tip 1: haal elke dag een frisse neus

Blijf niet te lang hangen in de winterblues. De beste remedie is om in actie te komen. Word net zo actief als in de zomer! Ga wandelen, fietsen en sporten en dan het liefst buiten. Ja, ook als het vriest, regent of sneeuwt. Op kou kun je je kleden. Investeer in warme winterschoenen, truien, een goede winterjas en natuurlijk handschoenen en een muts. Dan zijn vorst, wind en een dreigende bui nooit meer een excuus om niet naar buiten te gaan. Zo pik je zoveel mogelijk mee van het schaarse winterlicht. En lichaamsbeweging is altijd goed voor je humeur.

”De beste remedie is naar buiten!”


Tip 2: zoek ook binnen de kou op

Kou werkt verfrissend en zorgt ervoor dat je lichaam bruinvet aanmaakt. Dit vetweefsel helpt overgewicht tegengaan, omdat het veel calorieën omzet in warmte. Niet alleen buiten kun je de kou opzoeken. Ook binnen kun je de verwarming standaard een paar graden lager zetten. Dat scheelt meteen ook op de energierekening. Onze tip voor echte durfallen: ga koud douchen. Het douchewater steeds iets langer op koud zetten, zorgt ervoor dat je bloedsomloop een boost krijgt én dat bruin vetweefsel wordt gestimuleerd. Dat is precies de opkikker die je in de winter goed kunt gebruiken.

Tip 3: lichttherapie

Lichttherapie kan een uitkomst bieden. Je kunt een winterdip behandelen met licht. Hoe werkt dat? Met lichttherapie ga je een keer per dag zo’n 10 – 15 minuten in het licht van een speciale lamp zitten. Meer weten? Contacteer je huisarts voor meer informatie over lichttherapie.

Tip 4: vitamine D in de winter

Onder invloed van zonlicht kan het lichaam vitamine D aanmaken in de huid. Dat gebeurt alleen in de maanden april tot oktober, als de zon hoog genoeg aan de hemel staat. Dus niet in de winter. Dan ben je aangewezen op de voorraad vitamine D die je lichaam in de zomer heeft opgebouwd en op de vitamine D uit je voeding.

Vitamine D zit vooral in vette vis, zoals haring, zalm en makreel. Vlees, eieren en roomboter leveren kleine hoeveelheden. Verder is vitamine D toegevoegd aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten. Je kunt je vitamine D-gehalte ook makkelijk aanvullen met een vitamine D-supplement.

Extra oppeppers:

Er zijn verschillende voedingssupplementen die je een handje kunnen helpen bij winterblues. Ben je opzoek naar een supplement voor mentale ondersteuning? Flinndal heeft een reeks producten in het assortiment die aan deze behoefte voldoen.

Wil jij jouw weerstand deze winter extra ondersteunen? Ga dan voor de Weerstand Complex. Dit product bestaat uit een krachtige combinatie van vitaminen, mineralen, aminozuren en kruiden voor het immuunsysteem, die jou helpen om je weerstand optimaal te houden en je lichaamscellen en luchtwegen te beschermen*.

Aanbevolen producten

Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(66)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Vitamine C Forte Kauwtablet
Vitamine C Forte Kauwtablet
4,3 sterren
(18)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(99)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Voordeelpakket Weerstand Plus
10% Korting
Voordeelpakket Weerstand Plus
5 sterren
(1)
Vanaf € 54,81
Bekijk product
Vitamine D
Vitamine D
4,7 sterren
(114)
Vanaf € 6,95
Bekijk product
Vitamine D Forte
Vitamine D Forte
4,8 sterren
(94)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Mentaal Fit
Mentaal Fit
4,5 sterren
(15)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Weerstand Complex
Weerstand Complex
4,2 sterren
(5)
Vanaf € 8,95
Bekijk product
Vitamine D Druppels
Vitamine D Druppels
4,7 sterren
(10)
Vanaf € 10,95
Bekijk product
Probiotica Forte
Probiotica Forte
4,7 sterren
(23)
Vanaf € 18,45
Bekijk product

Lees ook

5 feiten over hooikoorts

5 feiten over hooikoorts

In de lente en zomer kan hooikoorts weer de kop opsteken. In deze blog leggen we vijf feiten over hooikoorts uit en geven we enkele nuttige tips!

Lees meer Lees meer
Eten met aandacht

Eten met aandacht

Het gaat niet alleen om wat je eet, maar ook om hoe je eet. Het is goed om met aandacht te eten. Je eet dan namelijk minder én lekkerder!

Lees meer Lees meer
De 5-secondenregel: feit of fabel?

De 5-secondenregel: feit of fabel?

Kun je eten dat op de grond heeft gelegen écht nog opeten? Amerikaanse studenten onderzochten of dit daadwerkelijk zo is. Ontdek het in deze blog.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Wapen je tegen de winterblues"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties