Terug naar overzicht

Recept: Hartige taart met kip en groenten

Recept: Hartige taart met kip en groenten
Flinndal
17-11-2016
1 Reactie

omelet met groenten

Hartige taart is eenvoudig te maken en is erg geschikt om je restjes groenten in te verwerken. Je kunt verschillende soorten groenten zoals paprika, courgette of ui toevoegen, maar je kunt ook variëren met vlees (zoals kip, ham of spek) en kaas (zoals geitenkaas, Hollandse kaas of blauwe kaas).


Hieronder vind je een recept voor een hartige taart. Dit recept kun je eenvoudig zelf aanpassen door de groenten te vervangen door de groenten die je zelf nog in de koelkast hebt liggen. Ook de kip is optioneel en kun je weglaten of vervangen door een andere vleessoort.


Ingrediënten voor 1 hartige taart (ongeveer 8 stukjes):

  • Bladerdeeg of deeg voor het maken van hartige taart
  • Boter of olie voor invetten van springvorm
  • 400 gram kip
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • Champignons
  • Ui
  • 3 eieren
  • Bakje crème fraîche of andere room
  • Geraspte kaas
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden (of kijk naar de instructies op het pak deeg). Haal de plakjes deeg uit de verpakking en laat ze in tien minuten ontdooien. Vet de springvorm in met wat boter. Haal de plasticjes van het deeg en leg ze in de springvorm. Druk ze goed aan elkaar en snij eventueel het teveel aan deeg weg.

Snij de kip in blokjes en bak deze mooi bruin. Je kunt de kip op smaak brengen met zout en peper. Snij ondertussen de groenten in blokjes en bak deze kort mee met de kip. Leg alles in een vergiet en laat even uitlekken.

Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de kaas erdoorheen. Leg vervolgens de groenten op het deeg en giet het eimengsel eroverheen. Strooi nog wat kaas over de taart en zet deze ongeveer 35 tot 45 minuten in de oven.


Geen bladerdeeg in huis?

Deeg voor een hartige taart kun je ook prima zelf maken met slechts een aantal ingrediënten die iedereen eigenlijk altijd wel in de keuken heeft staan.

Ingrediënten voor deeg
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 100 gram koude boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel koud water
Zo maak je het:

Zeef de bloem en het zout boven een kom en voeg vervolgens de stukjes boter toe. Meng alles goed door elkaar tot er een kruimelig deeg ontstaat (dit mag met de hand of in de keukenmachine). Voeg vervolgens al roerend het ei en het water toe en mix alles tot een samenhangend deeg ontstaat. Is het deeg iets te droog, voeg dan nog wat water toe. Wanneer het deeg te plakkerig is, kun je nog wat bloem toe voegen.

Kneed het deeg kort tot een bal (dit is erg belangrijk, want het deeg mag niet te warm worden van jouw handen) en wikkel het in vershoudfolie. Laat het 30 minuten in de koelkast rusten.

Bestoof een werkblad met bloem en leg het deeg hierop. Rol het uit tot een ronde lap die in jouw springvorm past. Vervolgens kun je de stappen van het recept hierboven volgen om te vullen.



Aanbevolen producten

Multi Puur Natuur
Multi Puur Natuur
4,9 sterren
(13)
Vanaf € 14,45
Bekijk product

Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Recept: Hartige taart met kip en groenten"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Serena, geplaatst op 6-9-2023
Hoi, ziet er erg appetijtelijk uit, ga ik zeker maken. Persoonlijk zou ik het fijn vinden als de voedingswaarde er ook bij zou staan. Mvg, Serena
Antwoord van Klantenservice, gegeven op 11-9-2023
Beste Serena, Hartelijk dank voor uw comment! Wat leuk om te lezen dat u het recept eens gaat maken. Hopelijk zal het u smaken! Verder heb ik uw feedback genoteerd voor het noteren van de voedingswaarden. Ik kan mij goed voorstellen dat u deze wilt weten. Vriendelijke groet, Team Flinndal