Preistamppot met gekookte ei en spek
Nederland is bij uitstek het land van de stamppotten. Deze handige 1-pansgerechten zijn ontstaan omdat mensen vroeger maar 1 pitje hadden in de keuken. Maar ook nu de keukens voorzien zijn van alle luxe en genoeg pitjes om een 5 gangen diner te koken, blijven we af en toe stamppotten eten. Naast de populaire stamppotten zoals de hutspot, stamppot rauwe andijvie en boerenkool is de preistamppot een iets onbekendere maar zeker geen minder smakelijkere. Sterker nog: deze is erg lekker. Probeer het maar eens.
Ingrediënten
- 1500 gram aardappelen
- 1000 gram prei
- 5 hardgekookte eieren
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram mager gerookt spek
- 3 theelepels kerrie
- 1 eetlepel mosterd
- Scheutje melk
- Naar smaak peper en zout
Bereidingswijze
Zet de aardappelen op het vuur en kook ze tot ze gaar zijn. Breng ook de eieren aan de kook en laat ze in 7 minuten hard koken. Bak tegelijk de spekjes, voeg hier na ongeveer 5 minuten 2 teentjes knoflook aan toe en zet het vuur zachter. Snij de prei in ringen en was ze vervolgens goed. Bak de preiringen met een beetje olie in een wok in een paar minuten gaar. Voeg de kerrie toe en roer het geheel goed om.Als de aardappelen klaar zijn voeg je hier de prei aan toe met een scheutje warme melk en maak je alles tot een stamppot. Voeg de spekjes, mosterd en de in blokjes gesneden hardgekookte eieren toe. Roer alles om en naar smaak nog peper, zout of extra kerrie toevoegen.
En klaar is jouw Preistamppot. Eet smakelijk!
Aanbevolen producten
Lees ook

Minder microplastics
Zeer klein en niet of slecht afbreekbaar; dat zijn microplastics. Niet goed voor het milieu en je gezondheid. Maar hoe kun je ze het best vermijden?
Lees meer Lees meer
Hoe zit het nou echt met eiwitten?
Eiwitten zijn niet weg te denken uit een gezond voedingspatroon. Het zijn namelijk belangrijke bouwstoffen voor je lichaam. Maar hoeveel eiwitten heb je nodig, waarom zijn ze zo belangrijk en is er verschil tussen plantaardig en dierlijk eiwit? In deze blog leggen we het uit.
Lees meer Lees meer
5 vragen over brandend maagzuur
Wat veroorzaakt brandend maagzuur en wat kun je eraan doen? In deze blog beantwoorden we 5 vragen over brandend maagzuur en delen we tips over hoe je het kan verminderen.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reactie
Reactie van Annette Beumers, geplaatst op 4-2-2015
Echt heerlijk!! Omdat ik vegetariër ben gebruikte ik veggie gerookte "spekjes" van Alb Heijn. Net zo lekker (denk ik!)Lees ook


