Terug naar overzicht

Het effect van omega 3 op de hersenen & het hart

Het effect van omega 3 op de hersenen & het hart
Inge
16-11-2015
3 Reacties
Het effect van omega 3 op de hersenen & het hart

Eet jij wel één keer per week (vette) vis? Dat is het advies van de Gezondheidsraad. Vis zit namelijk boordevol met omega 3 vetzuren. Wat is omega 3, voor wie is het belangrijk en wat is het effect van omega 3 op de hersenen en het hart?

De gezonde omega 3 visvetzuren

Omega 3 visvetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn de 2 dierlijke varianten DHA (en docosahexaeenzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur). Daarnaast is de plantaardige variant ALA (alfa-linoleenzuur) een belangrijk vetzuur dat omgezet kan worden naar EPA en DHA. Deze vetzuren zijn net zo belangrijk voor ons lichaam als vitaminen en mineralen. EPA en DHA hebben belangrijke functies in het menselijk lichaam en het is daarom van belang er voldoende van binnen te krijgen.


EPA en DHA, de beste vrienden voor jouw hart & hersenen

EPA (eicosapentaenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) worden in beperkte mate door ons lichaam aangemaakt, via het essentiële vetzuur ALA. De belangrijkste bron van EPA en DHA is vette vis. Vette vis is vis die van zichzelf meer dan 10% vet bevat, zoals haring, ansjovis en sardines. Deze vissen krijgen de omega 3 vetzuren binnen via de algen die ze eten.


ALA, verkregen uit plantaardige voeding

ALA (alfa-linoleenzuur) is een essentieel vetzuur. Dit bekent dat je lichaam het niet zelf kan aanmaken en het via voeding moet worden verkregen. Ons lichaam maakt EPA en DHA aan uit dit vetzuur, maar dit levert slechts een klein beetje EPA en DHA op. ALA komt voor in plantaardige producten zoals noten, zaden, avocado, groene bladgroenten, postelein en plantaardige oliën zoals lijnzaadolie.


Is Omega 3 goed voor de hersenen en het hart?

Dagelijks minimaal 250 mg DHA is goed voor de hersenfunctie en het gezichtsvermogen. DHA is een bouwsteen voor de hersenen en het speelt een rol in het functioneren van de hersenen. Daarnaast ondersteunt dagelijks minimaal 250 mg DHA de conditie van je ogen en zijn dagelijks minimaal 250 mg DHA en EPA goed voor je hart.


Duurzame visvangst

Omega 3 vetzuren zijn dus essentieel voor onze lichamelijke en mentale gezondheid. Het vervelende is dat ons lichaam omega 3 vetzuren onvoldoende zelf kan aanmaken. Dat betekent dat we deze vetzuren via onze voeding moeten binnenkrijgen. Het advies is om één keer per week (vette) vis te eten. Dit kan je aanvullen met plantaardige voeding en een omega-3 supplement.

Flinndal kiest voor duurzame visvangst, zodat de visstand goed blijft. Wij gebruiken voor onze visoliecapsules alleen de snijresten van vis die voor normale visconsumptie is gevangen. Er wordt dus niet extra gevist.

Eet je geen vis? Dan hebben we Flinndal Omega-3 Plantaardig. De DHA en EPA die is toegevoegd is 100% plantaardig en komt uit algen. Deze algen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en worden gekweekt onder streng gecontroleerde omstandigheden.


Minimaal 1 keer per week vis eten

De Gezondheidsraad adviseert om minimaal één keer per week vette vis te eten, zoals zalm, haring, makreel en ansjovis. Deze vissen bevatten de meeste omega 3 vetzuren. Lukt het niet altijd om dit advies op te volgen of wil je graag iets extra’s? Dan kun je kiezen voor één van de Flinndal omega-3 producten als aanvulling op de dagelijkse voeding.


Flinndal omega 3 producten bestellen?

Flinndal heeft verschillende omega-3 producten in het assortiment, zodat er voor jong, oud én vegetariërs een geschikt product beschikbaar is. Wat dacht je bijvoorbeeld van Flinndal Omega-3 Premium? De inhoud van deze capsule bestaat voor maar liefst 90% uit omega 3 vetzuren! Meer weten over onze omega-3 producten? Bekijk het productoverzicht voor meer informatie.

Aanbevolen producten

Omega-3 Forte
Omega-3 Forte
4,7 sterren
(170)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Omega-3 Extra Forte
Omega-3 Extra Forte
4,8 sterren
(100)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Omega-3 Plantaardig
Omega-3 Plantaardig
4,9 sterren
(46)
Vanaf € 15,45
Bekijk product
Omega-3 Premium
Omega-3 Premium
4,9 sterren
(15)
Vanaf € 19,45
Bekijk product
Omega-3 Junior
Omega-3 Junior
4,5 sterren
(18)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Top 3 Voordeelpakket
10% Korting
Top 3 Voordeelpakket
5 sterren
(1)
Vanaf € 82,21
Bekijk product
Oog Complex Forte
Oog Complex Forte
4,7 sterren
(25)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Mentaal Fit
Mentaal Fit
4,5 sterren
(16)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Sport & Spieren
Sport & Spieren
4,5 sterren
(13)
Vanaf € 26,31
Bekijk product
Voordeelpakket Vegan
10% Korting
Voordeelpakket Vegan
Vanaf € 81,77
Bekijk product

Tags

Omega 3

Lees ook

4 fascinerende weetjes over vitaminen

4 fascinerende weetjes over vitaminen

Vitaminen zijn essentiële voedingsstoffen die een cruciale rol spelen in het behoud van een goede gezondheid. Hoewel de meeste mensen wel weten dat vitaminen belangrijk zijn, zijn er enkele verrassende feiten die je misschien nog niet kent.

Lees meer Lees meer
Vitamine D en het immuunsysteem

Vitamine D en het immuunsysteem

In deze blog gaan we dieper in op de connectie tussen vitamine D en het immuunsysteem, waarom het zo belangrijk is, en hoe je ervoor kunt zorgen dat je voldoende van deze vitamine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
Jouw gids voor een stralende huid en glanzend haar

Jouw gids voor een stralende huid en glanzend haar

De herfst en winter kunnen een uitdaging vormen voor je huid en haar. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om je huid en haar gezond en stralend te houden, zelfs tijdens de koudste maanden van het jaar!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Het effect van omega 3 op de hersenen & het hart"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Reactie van Rudi Arends, geplaatst op 14-7-2020
Als je heel gevarieerd eet, dan ben je altijd goed bezig.
Reactie van frans verheijen, geplaatst op 10-6-2020
wij gebruiken dit al jaren en het gaat goed met ons.
Reactie van Corry Hesselberth, geplaatst op 10-6-2020
Gebruik dit product al jaren tot volle tevredenheid