Tarwegraspoeder


Acaibes

Tarwegras, je leest er steeds vaker over. Veel mensen hebben het wel eens een keertje geprobeerd of voegen het dagelijks toe aan hun voeding. Wat is tarwegras en waarom zou je het eten? Wij vertellen je alles over dit superfood.


Wat is tarwegras?

Tarwegras is een soort gras dat groeit uit een tarwezaadje. Het tarwegras wordt geoogst wanneer de planten nog jong zijn. Want vooral in de groeifase bevatten ze heel veel voedingsstoffen. In Amerika is een shotje tarwegras enorm populair. Je kunt ze op elke straathoek kopen. In Nederland is dit nog niet het geval, maar ook hier wordt tarwegras steeds bekender.


De voordelen van tarwegras

Het grootste voordeel van tarwegras is dat het heel veel voedingsstoffen bevat. Zo is het rijk aan foliumzuur, calcium, ijzer, vitamine B1 en B5, eiwitten en vezels. Het is dus een mooie aanvulling op de voeding. Ook bevat tarwegras, net als chlorella, het stofje chlorofyl. Dit is het bladgroen waarmee planten in staat zijn licht op te vangen en om te zetten in energie.


Waar smaakt tarwegras naar?

Zoals de naam als zegt ruikt het naar gras en is de kleur van dit poeder groen. Het smaakt redelijk neutraal maar heeft een bitter randje. Wanneer je het tarwegraspoeder mengt met een beetje water en het drinkt als een shotje wil het soms niet helemaal oplossen. De poeder structuur blijf je proeven. Dat is dan ook vaak de reden waarom veel mensen tarwegras niet lekker vinden. Het echter een kwestie van wennen. Gelukkig kun je tarwegraspoeder ook mengen door een smoothie of yoghurt, zodat de smaak wat milder wordt.


Tarwegras smoothie

We hebben een smoothie voor je bedacht waarbij de smaak van tarwegras niet overheerst.

Ingrediënten:
  • 1 banaan
  • 1 mango
  • 1 theelepel tarwegraspoeder
  • 1 handje rood fruit
  • 1/2 glas water
Lees ook:

In de Ultra bessen mix vind je gojibessen, cranberry’s en moerbeien. Dit maakt het een krachtige mix en een gezonde keuze. De smaken van deze drie besjes vullen elkaar goed aan en ze zitten ook nog eens boordevol voedingsstoffen! Lees meer

Spirulina is een blauwgroene zoetwater alg en bevat veel voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en eiwitten. Ook staat spirulina bekend als antioxidant en wordt daarom veel gebruikt tijdens het detoxen. Lees meer

De blauwe bes, niet te verwarren met de bosbes is echt een zomervrucht en groeit gewoon in Nederland. Dit besje is vers erg lekker, maar ook gedroogd behoudt hij zijn friszoete smaak en vele gezonde eigenschappen. Wat maakt de blauwe bes zo gezond? Lees meer

Geef een reactie op: Tarwegraspoeder

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.