Terug naar overzicht

Hoe Flinndal GLA Omega-6 kan helpen bij PMS

Hoe Flinndal GLA Omega-6 kan helpen bij PMS
Flinndal
20-7-2017
0 Reacties

blog_gla_33c161e9.jpg

Dat hormonen een grote invloed kunnen hebben op ons humeur is bij veel vrouwen (én ook bij de mannen..) wel bekend. Door de wisselende hormoonhuishouding tijdens de menstruatiecyclus kunnen vrouwen te maken krijgen van het premenstruele syndroom (PMS).


Wat is PMS en hoe kan borage- en teunisbloemolie uit Flinndal GLA Omega-6 een goede ondersteuning zijn?


Premenstrueel syndroom

PMS (premenstrueel syndroom) is een verzamelnaam voor allerlei ongemakken waar je mee te maken kunt krijgen voordat de menstruatie plaatsvindt. Deze ontstaan meestal in de tweede helft van de menstruatiecyclus, zo’n 14 tot 2 dagen voor de menstruatie, en verdwijnen weer vlak na de menstruatie.

Je kunt te maken krijgen met fysieke of emotionele veranderingen. Voorbeelden zijn een opgeblazen gevoel, vasthouden van vocht, hoofdpijn, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen of vermoeidheid. Dit verschijnsel kan zich elke maand voordoen.


Hormoonhuishouding en PMS

PMS klachten worden in verband gebracht met een disbalans in de hormoonhuishouding. De hormonen oestrogeen, testosteron en progesteron zijn drie belangrijke hormonen die van grote invloed zijn de menstruatiecyclus. Wanneer het gehalte aan oestrogeen relatief hoger is dan het gehalte aan progesteron, draagt dit vaak bij aan PMS ongemakken. Dit wordt ook wel oestrogeendominantie genoemd. In andere worden, een teveel aan het hormoon oestrogeen tijdens de premenstruele fase kan bijdragen aan ongewenste veranderingen in je lijf of geest


GLA en PMS

GLA wordt vaak samen genoemd met PMS vanwege de invloed op de hormoonhuishouding*. Om dit te begrijpen, zullen we kort toelichten hoe gamma-linoleenzuur (GLA) in het lichaam ontstaat.

GLA is de afkorting van gamma-linoleenzuur (in het Engels Gamma Linolenic Acid). Het is een meervoudig onverzadigd omega 6 vetzuur, dat in de voeding maar weinig voorkomt. Wel zijn er bepaalde oliën, zoals borage- en teunisbloemolie, rijk aan dit vetzuur. 

Ook is het zo dat je het zelf kan maken uit linolzuur. Dit is ook een omega 6 vetzuur, dat rijkelijk vertegenwoordigd is in het Westerse eetpatroon. De omzetting van linolzuur naar GLA verloopt echter niet altijd even goed bij iedereen. Een tekort kan zo toch mogelijk zijn en daarom kan het zinvol zijn om een aanvulling op de voeding te gebruiken in de vorm van een supplement om aan 3000 mg per dag te komen. 

Gamma-linoleenzuur kan ook worden omgezet in andere onverzadigde vetzuren, zoals prostaglandines en leukotriënen. Dit zijn hormoonachtige stoffen die diverse processen in het lichaam reguleren. Zo helpen ze de hormoonhuishouding in balans te houden. Deze gunstige invloed werkt ook door op je humeur*. Flinndal GLA Omega-6 helpt je op deze manier om de periode rond je menstruatie zo comfortabel mogelijk door te komen*.


Flinndal GLA Omega-6 bekijken »


*Bij inname 3000 mg teunisbloemolie per dag uit voeding of met aanvulling van een supplement.


Download het gratis e-book over menstruatie, hormonen en GLA.

Wil je meer lezen over de maandelijkse cyclus en de werking van hormonen? Download dan ons gratis e-book over menstruatie en hormonen waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt. Ook wordt wetenschappelijke informatie op een begrijpelijke manier uitgelegd. Ideaal als je meer inhoudelijke en wetenschappelijke informatie wilt lezen over dit onderwerp.

Aanbevolen producten

Multi 50+ Vrouw en Man
Multi 50+ Vrouw en Man
4,8 sterren
(10)
Vanaf € 41,66
Bekijk product
Hart en Vaat Complex
Hart en Vaat Complex
4,8 sterren
(4)
Vanaf € 15,95
Bekijk product
Vitamine D3 & K2
Vitamine D3 & K2
4,9 sterren
(15)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
WLS Capsule
WLS Capsule
4,2 sterren
(90)
Vanaf € 1,95
Bekijk product
Glucosamine
Glucosamine
4,5 sterren
(83)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Voordeelpakket Vrouw 50+
10% Korting
Voordeelpakket Vrouw 50+
4,3 sterren
(3)
Vanaf € 75,01
Bekijk product
Vitamine K2
Vitamine K2
4,7 sterren
(17)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Mentaal Fit
Mentaal Fit
4,6 sterren
(18)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Foliumzuur (B11)
Foliumzuur (B11)
4,7 sterren
(7)
Vanaf € 8,03
Bekijk product
Menosol Pro
Menosol Pro
5 sterren
(2)
Vanaf € 24,95
Bekijk product

Lees ook

Ashwagandha veilig om te gebruiken?

Ashwagandha veilig om te gebruiken?

Het VWS liet onderzoek uitvoeren naar de risico's van Ashwagandha, waaruit bleek dat dit kruid als potentieel gevaarlijk wordt beschouwd. Aangezien Ashwagandha deel uitmaakt van het assortiment van Flinndal en er mogelijk vragen zijn over de veiligheid ervan, willen we dit graag nader toelichten.

Lees meer Lees meer
Het belang van slaaphygiëne

Het belang van slaaphygiëne

Een essentieel aspect van een goede nachtrust is slaaphygiëne. In deze blog leggen we je uit wat slaaphygiëne is en geven we tips voor een goede nachtrust.

Lees meer Lees meer
Pasta met geroosterde tomaatjes & homemade pesto

Pasta met geroosterde tomaatjes & homemade pesto

Heb je zin in een eenvoudig en vegetarisch gerecht? Kies dan voor deze pasta. Het is lekker én razendsnel klaar! Probeer het zelf en volg het recept.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Hoe Flinndal GLA Omega-6 kan helpen bij PMS"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties