GLA Omega-6

 • Heeft een positieve invloed op de vrouwelijke hormonen(1)
 • Draagt bij aan een regelmatige menstruatiecyclus(1)
 • Verzorgt de huid van binnenuit(1)
 • Uit teunisbloem- en borageolie
GLA Omega-6
Kies je verpakking
€ 11,70
€ 0,39  per capsule
Aantal
per capsule
Maand € 11,70 € 0,39
Kwartaal € 27,00 € 0,30
Kwartaal herhaalgemak € 22,95 € 0,26
»

Flinndal GLA Omega-6 is gemaakt uit de plantaardige oliën van borage en teunisbloem. GLA staat voor gamma-linoleenzuur, dat helpt de hormoonhuishouding in balans te houden. Flinndal GLA Omega-6 heeft een positieve invloed op de vrouwelijke hormonen, de menstruatie en de gezondheid van de huid.

(1) bij inname van 3000 mg teunisbloemolie per dag uit voeding of met aanvulling van een supplement

Bekijk de bijsluiter »
Nieuw bij Flinndal? Bekijk onze video

GLA: Gamma-linoleenzuur

GLA is de afkorting van gamma-linoleenzuur (in het Engels Gamma Linolenic Acid). Het is een meervoudig onverzadigd omega 6 vetzuur, dat in het lichaam gemaakt wordt uit linolzuur. GLA komt in de voeding maar weinig voor. Die aanmaak verloopt echter niet altijd even goed. 

Ook is het zo dat je het zelf kan maken uit linolzuur. Dit is ook een omega 6 vetzuur, dat rijkelijk vertegenwoordigd is in het Westerse eetpatroon. De omzetting van linolzuur naar GLA verloopt echter niet altijd even goed bij iedereen. Een tekort kan zo toch mogelijk zijn en daarom kan het zinvol zijn om een aanvulling op de voeding te gebruiken in de vorm van een supplement om aan 3000 mg per dag te komen. 

Gamma-linoleenzuur kan ook worden omgezet in andere onverzadigde vetzuren, zoals prostaglandines en leukotriënen. Dit zijn hormoonachtige stoffen die diverse processen in het lichaam reguleren. Zo helpen ze de hormoonhuishouding in balans te houden.


GLA in de voeding

Gamma-linoleenzuur komt niet in grote mate in onze voeding voor. Wel zijn bepaalde oliën, zoals borage- en teunisbloemolie, rijk aan dit vetzuur. Borage-olie komt uit de zaden van de Borago officinalis-plant, ook wel Bernagie of Komkommerkruid genoemd (dit omdat de blaadjes van de plant enigszins naar komkommer smaken). Het kruid kan ook gebruikt worden in de keuken, over salades. Ook teunisbloemolie is een plantaardige olie, afkomstig van de Teunisbloem, oftewel de “Oenothera”.

Het vetzuur in beide plantjes heeft een gunstige invloed op de hormoonhuishouding.


Voor wie?

De maandelijkse periode wordt door veel vrouwen als vervelend ervaren. Flinndal GLA Omega 6 bevat olie van twee planten, Teunisbloem en Borage, die de hormoonhuishouding ondersteunen tijdens de menstruatiecyclus. Deze gunstige invloed werkt ook door op je humeur. Flinndal GLA Omega 6 helpt je om de periode rond je menstruatie zo comfortabel mogelijk door te komen.

Kies voor kwaliteit

 • HACCP gecertificeerde productie
 • Geen onnodige toevoegingen
 • Veilig gedoseerd
 • Samengesteld o.b.v. wetenschappelijk onderzoek

De kwaliteit van Flinndal GLA Omega-6

Flinndal GLA Omega-6 is samengesteld uit oliën van koude persing. Deze term mag alleen worden gebruikt als tijdens het productieproces de temperatuur van de olie niet boven de 30 graden Celsius is uitgekomen. Dit is belangrijk, omdat meervoudig onverzadigde vetzuren gevoelig zijn voor oxidatie. Bij hogere temperaturen gaat de olie dan ook snel oxideren en kan deze ranzig worden.

Bij de productie van Flinndal GLA Omega-6 is geen sprake van oxidatie. Daarnaast is wat vitamine E toegevoegd aan de capsule, wat als antioxidant de olie ook nog eens helpt beschermen tegen oxidatie.

Bijsluiter GLA Omega-6

Hieronder staat vermeld welke ingrediënten er in dit product zitten en hoe je het product moet gebruiken. Lees deze informatie goed door.

Ingrediënten
Aanbevolen gebruik
Allergie-informatie
Bewaaradvies


GLA Omega-6
 
Ingrediënten en dosering
Flinndal GLA Omega-6 bevat per capsule van 743 mg:
Actief Bestandsdeel Hoeveelheid
Teunisbloemolie (koud geperst) 250 mg
     Waarvan GLA 22,5 mg
Borage-olie (koud geperst) 250 mg
     Waarvan GLA 50 mg
Vitamine E (41% ADH) 5 mg

Kijk op de tab Kwaliteit voor informatie over de kwaliteit en dosering.


Ingrediënten:

teunisbloemolie, borage-olie, vitamine E. Ingrediënten capsule: gelatine (rund), glycerol, water.

Voedingswaarden per capsule:
Energie in kcal 5,39 Kcal
Energie in kJ 22,25 KJ
Koolhydraten < 0,01 mg
Eiwitten 0 mg
Vetten 0,02 mg

Aanbevolen gebruik

Voor wie Dagdosering
Kinderen vanaf 12 jaar 1 tot 4 capsules per dag
Volwassenen 1 tot 4 capsules per dag

Aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden.
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
Raadpleeg voor gebruik een arts in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik, of bij ziekte.

Innemen

Bij voorkeur innemen voor of tijdens de maaltijd met een glas water.


Allergie-informatie
 • Glutenvrij
 • Lactosevrij
 • Bevat geen pinda, soja of vis
 • Niet geschikt voor vegetariërs en veganisten (bevat rundergelatine en glycerol)

Bewaaradvies
Onze producten zitten in speciale, luchtdichte zakjes. Op de achterkant van de verpakking staat hoe lang het product houdbaar is. Sluit het zakje steeds goed af, bescherm het tegen zonlicht en bewaar het beneden de 25 graden, om verkleuring of plakken te voorkomen. In de handige Flinndal bewaardoosjes kun je steeds voor een paar weken supplementen doen. Bewaar de rest gewoon in het zakje, zodat de supplementen niet zacht worden. Houd voedingssupplementen altijd buiten bereik van jonge kinderen.

Aanbevolen dosis niet overschrijden.
Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde voeding.
Buiten bereik van kinderen bewaren.  Laatste wijziging: 27 juni 2016.
Wat zijn essentiële vetzuren

Essentiële vetzuren kunnen we niet zelf aanmaken. We zijn qua inname dus afhankelijk van hetgeen we binnenkrijgen via de voeding. Er zijn twee essentiële vetzuren: alfa-linoleenzuur en linolzuur.

Linolzuur is een omega 6 vetzuur, dat in het lichaam omgezet kan worden in gamma-linoleenzuur en in zogenaamde prostaglandines. Dit zijn aan hormonen verwante stoffen die van belang zijn voor de hormoonbalans. Daarom kan het zinvol zijn om Flinndal GLA Omega-6 te gebruiken als aanvulling op de voeding, om de hormoonbalans gezond te houden.

Het vetzuur komt verder voor in plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, maïsolie en sojaolie, maar ook in margarine, halvarine en bak- en braadvetten.

Ook andere voedingsstoffen kunnen bij dragen aan een evenwichtige hormoonbalans. Denk bijvoorbeeld aan vitamine B5, B6 en zink. De genoemde B-vitaminen zitten vooral in groenten, graanproducten, aardappelen, vlees(waren), ei en zuivel. Zink vind je vooral in vlees(waren), brood, noten, kaas en schelpdieren.

Je kunt dus met een gezonde voeding zelf ook veel doen om je hormoonhuishouding in balans te houden.

Essentiële vetzuren effectief tegen PMS:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3033240/

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over Flinndal GLA Omega-6. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan door op het tabblad stel een vraag te klikken aan de linkerkant van deze pagina. Hier vind je ook alle vragen die zijn gesteld door andere klanten.

Dosering
1. Krijg ik niet al heel veel GLA binnen uit de voeding, die bevat toch ook omega 6 vetzuren?
Onze westerse voeding is inderdaad rijk aan verschillende soorten omega 6 vetzuren. GLA is echter een omega 6 vetzuur dat maar heel weinig in de voeding voorkomt, omdat het vooral in planten als de teunisbloem en de borage zit. Die staan nu eenmaal niet vaak op het menu. Je krijgt dus zeker niet te veel gammalinoleenzuur (GLA) binnen via Flinndal GLA.
Koude persing
1. Koude persing, wat betekent dat?
Flinndal GLA Omega-6 is samengesteld uit oliën van koude persing. Deze term mag alleen worden gebruikt als tijdens het productieproces de temperatuur van de olie niet boven de 30 graden Celsius is uitgekomen. Dit is belangrijk, omdat meervoudig onverzadigde vetzuren gevoelig zijn voor oxidatie. Bij hogere temperaturen gaat de olie dan ook snel oxideren en kan deze vies worden.

Bij de productie van Flinndal GLA Omega-6 is geen sprake van oxidatie. Daarnaast is wat vitamine E toegevoegd aan de capsule, wat als antioxidant de olie ook nog eens helpt beschermen tegen oxidatie.
Leeftijd
1. Vanaf welke leeftijd mag Flinndal GLA Omega-6 gebruikt worden?
Flinndal GLA Omega-6 is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen. De aanbevolen dosering is 1 tot 4 capsules per dag.
Combinatie van meerdere voedingssupplementen
1. Kan ik Flinndal GLA Omega-6 gebruiken in combinatie met andere Flinndal producten?
Ja, dat kan. Flinndal GLA Omega-6 is absoluut veilig in combinatie met de andere Flinndal producten. Ben je benieuwd of je in combinatie met jouw Flinndal producten teveel binnenkrijgt, dan kun je dit eenvoudig checken via de Flinndal Maximaal Veilig Module.
Inname
1. Ik heb moeite met het doorslikken van capsules. Kan je de capsule lekprikken en ergens doorheen mengen?
Ja, als je wilt kun je de capsules aan de uiteinden doorprikken met een scherp mesje, en de inhoud van de capsule door bijvoorbeeld een schaaltje yoghurt roeren.

Schrijf je ervaring over GLA Omega-6

08 december 2017 door: sylvia van der kroon
maand geprobeerd,weinig veranderingen te merken ,nu weer overgestapt op mijn oude vertrouwde OMEGA extra forte.
06 maart 2017 door: Anouk
Goed produkt.

Stel je vraag over GLA Omega-6

Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.