Bananenpannenkoekjes

Op zoek naar een lekker en gezond ontbijtje? Probeer dan eens deze bananenpannenkoekjes! Je maakt ze in een handomdraai en kunt allerlei toppings toevoegen, zoals fruit of noten. Lees het recept hieronder.
Ingrediënten
Goed voor ongeveer 10 kleine pannenkoekjes.
- 200 g havermoutmeel (gemalen havermout)
- 2 eieren
- 250 ml melk (of plantaardige melk)
- 1 rijpe banaan
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- Snufje zout
- 1 theelepel vanille-extract (optioneel)
- Olie of boter om te bakken
Zo maak je het
- Doe 200 g havermout in een blender en maal fijn.
- Prak de banaan fijn in een kom. Voeg de eieren en melk toe en klop goed door.
- Voeg het havermoutmeel, bakpoeder, kaneel en zout toe en meng tot een glad beslag. Laat het beslag 5 minuten rusten zodat het iets dikker wordt.
- Verhit een pan met een beetje olie of boter op middelhoog vuur.
- Giet kleine hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes ongeveer 2 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.
- Serveer met vers fruit, noten of een scheutje honing.
Havermout: goed voor je bloedsuikerspiegel
Havermoutmeel is een voedzaam alternatief voor gewone bloem. Het bevat veel vezels en langzame koolhydraten, wat helpt om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en je langer een vol gevoel geeft. Daarnaast bevat havermout beta-glucanen, een soort oplosbare vezels die goed zijn voor je hartgezondheid en je cholesterol kunnen verlagen.
Aanbevolen producten
Lees ook

Minder microplastics
Zeer klein en niet of slecht afbreekbaar; dat zijn microplastics. Niet goed voor het milieu en je gezondheid. Maar hoe kun je ze het best vermijden?
Lees meer Lees meer
Hoe zit het nou echt met eiwitten?
Eiwitten zijn niet weg te denken uit een gezond voedingspatroon. Het zijn namelijk belangrijke bouwstoffen voor je lichaam. Maar hoeveel eiwitten heb je nodig, waarom zijn ze zo belangrijk en is er verschil tussen plantaardig en dierlijk eiwit? In deze blog leggen we het uit.
Lees meer Lees meer
5 vragen over brandend maagzuur
Wat veroorzaakt brandend maagzuur en wat kun je eraan doen? In deze blog beantwoorden we 5 vragen over brandend maagzuur en delen we tips over hoe je het kan verminderen.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook


