Terug naar overzicht

Boost je libido. 7 bekende libidokillers

Boost je libido. 7 bekende libidokillers
Flinndal
28-11-2016
0 Reacties

Libido

Wie wil er nou geen spetterend seksleven? Het is fijn, zorgt voor intimiteit met je partner en versterkt je relatie. Hierbij staat natuurlijk wel voorop dat je zin moet hebben in seks. Voor sommige mensen is dit niet altijd vanzelfsprekend. Wanneer je merkt dat jouw seksbehoefte minder is geworden en je dit als vervelend ervaart is het belangrijk om te kijken naar de reden hiervan.


Hieronder vind je 7 veelvoorkomende redenen voor een verminderd libido. Ook leggen we uit hoe onze twee nieuwe producten Flinndal Libido Man en Flinndal Libido een goede ondersteuning kunnen zijn om het libido te stimuleren.1. Stress

Stress kan voortkomen uit een te drukke leefstijl met volgeboekte agenda’s, lange werkdagen, het huishouden of uit een vervelende gebeurtenis. Als deze vorm van stress te lang aanhoudt, kunnen gevoelens van irritatie, prikkelbaarheid of vermoeidheid ontstaan. Seks is dan wel het laatste waar je aan wilt denken.

Om stress te verminderen is het belangrijk dat je de tijd neemt om te ontspannen. Vind je dit lastig? Probeer dan deze 6 tips.

2. Slaapproblemen

Heb je moeite met inslapen? Of wordt je ’s nachts steeds wakker? Als slaapproblemen langere tijd aanhouden, kan dit zorgen voor vermoeidheid wat een belangrijke oorzaak is voor minder zin in seks. Er zijn gelukkig wel een aantal dingen die kunnen helpen bij het slapen. Lees onze 5 tips voor een goede nachtrust.

3. Somberheid

Somberheid zorgt er meestal voor dat je nergens zin in hebt. Logisch dat je dan ook geen zin hebt om te vrijen. Wanneer je even niet lekker in je vel zit, kun je hier met je partner over praten. Dit lucht vaak op en samen kun je kijken hoe je iets kunt doen om de gevoelens van somberheid te verminderen. Heb je lange tijd last van somberheid dan kun je ook langs je huisarts gaan voor advies.

4. Onzekerheid

Onzekerheid over je lichaam, je relatie of bedprestaties kunnen er voor zorgen dat je onbewust het vrijen vermijdt. Mannen kunnen bijvoorbeeld bang zijn dat ze geen erectie krijgen of behouden en vrouwen dat ze niet klaarkomen. Om van seks te genieten is het belangrijk dat je op je gemak bent bij je partner. Is er sprake van onzekerheid? Bespreek dit dan met elkaar, zodat je hier samen aan kunt werken.

5. Kinderen

Kinderen hebben een grote impact op je relatie. Ineens is er een nieuw familielid die veel aandacht vraagt, waardoor je minder aandacht hebt voor elkaar. Baby’s en jonge kinderen zorgen er vaak voor dat je minder goed slaapt en ook kost het zorgen voor kinderen veel energie. Dit kan er voor zorgen dat je geen energie meer hebt voor seks en lekker wilt gaan slapen.

Een eenvoudige oplossing is het regelen van een oppas. Breng de kinderen een dag of weekend bij opa of oma en besteed aandacht aan elkaar. Is dit toch lastig? Dan kun je seks ook inplannen zodat je zeker weet dat je er tijd voor vrij maakt.

6. Lichamelijke oorzaken

Lichamelijke oorzaken kunnen ook een reden zijn voor een verminderd libido. Pijn, erectieproblemen, een laag testosteronniveau, overgewicht, vermoeidheid of de overgang kunnen zorgen voor minder zin in seks. Is er sprake van een lichamelijke oorzaak? Dan kun je altijd langs je huisarts gaan voor advies.

7. Relatieproblemen

Om te genieten van seks is het belangrijk dat je relatie goed is. Veranderingen in de relatie kunnen ervoor zorgen dat je anders tegen je partner aan gaat kijken en minder zin in seks hebt. Denk bijvoorbeeld aan ruzie, minder aantrekkingskracht, vervelende gewoontes (roken, drinken, ongezond eten) of sleur. Geen seks hebben kan er namelijk ook voor zorgen dat je in een negatieve seksspiraal terecht komt waardoor seks langzaam uit de relatie verdwijnt.

Wanneer dit speelt, is het verstandig dit bespreekbaar te maken, zodat je hier samen een oplossing voor kunt zoeken.


Nieuw: Flinndal Libido Man en Flinndal Libido Vrouw

Op zoek naar een voedingssupplement om je libido te stimuleren? Flinndal heeft nu voor man én vrouw een product in het assortiment.

Libido Man

Flinndal Libido Man

Dit voedingssupplement bevat maca wat vanaf 1500 mg per dag een gunstige invloed heeft op het libido. Daarnaast bevat het zaagpalm. Dit is een plantaardig ingrediënt met een bevorderende invloed op het libido (vanaf 80 mg per dag) én het helpt de prostaat gezond te houden, net als pompoenzaad (vanaf 60 mg per dag).

Ook bevat Flinndal Libido Man zink wat van belang is voor de testosteronhuishouding en mangaan wat het energieniveau in het lichaam ondersteunt.

Libido Vrouw

Flinndal Libido Vrouw

Net als Flinndal Libido Man bevat Libido Vrouw maca wat vanaf 1500 mg per dag een gunstige invloed heeft op het libido. Daarnaast bevat dit product ginseng wat goed is voor de doorbloeding, duinboornbes wat vaginale droogheid tegen gaat en het mineraal zink.

Meer lezen over deze producten? Kijk op onze productpagina.


Vragen?

Heb je vragen over bovenstaand artikel of over Flinndal Libido Man of Vrouw? Onze voedingsdeskundigen zitten op werkdagen van 9:00 tot 17:00 klaar om al je vragen te beantwoorden. Mail je vraag naar [email protected] en wij geven binnen 1 werkdag antwoordAanbevolen producten

Menosol Pro
Menosol Pro
5 sterren
(2)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Multi 50+ Vrouw en Man
Multi 50+ Vrouw en Man
4,8 sterren
(10)
Vanaf € 41,66
Bekijk product
Ashwagandha KSM-66®
Ashwagandha KSM-66®
4,2 sterren
(33)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Arthorol Pro
Arthorol Pro
4,2 sterren
(37)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Foliumzuur (B11)
Foliumzuur (B11)
4,7 sterren
(7)
Vanaf € 8,03
Bekijk product
Prikkelbare Darm Syndroom
Prikkelbare Darm Syndroom
4,4 sterren
(40)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Multi 50+ Man
Multi 50+ Man
4,7 sterren
(113)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Multi 50+ Vrouw
Multi 50+ Vrouw
4,6 sterren
(153)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Blaasontsteking
Blaasontsteking
4,6 sterren
(16)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Vitamine D
Vitamine D
4,7 sterren
(131)
Vanaf € 6,95
Bekijk product

Lees ook

Collageen: het geheim achter een stralende huid

Collageen: het geheim achter een stralende huid

Collageen speelt een belangrijke rol in de gezondheid van onze huid. In deze blog leggen we uit wat collageen is en hoe het je huid helpt om soepel te blijven.

Lees meer Lees meer
Wat is astaxanthine?

Wat is astaxanthine?

Wat is astaxanthine? En waarom zou je het moeten overwegen als onderdeel van je dagelijkse routine? In deze blog duiken we dieper in de wereld van dit stofje.

Lees meer Lees meer
Visolie en zwangerschap: gezonde omega-3 vetten voor jou en je baby

Visolie en zwangerschap: gezonde omega-3 vetten voor jou en je baby

Het is belangrijk om tijdens je zwangerschap genoeg omega 3-vetzuren binnen te krijgen. In deze blog bespreken we de rol van omega-3 tijdens de zwangerschap.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Boost je libido. 7 bekende libidokillers "
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties