Filter op:
Herstel filters
Waarvoor
»
 • Toon meer
  Toon minder
Doelgroep
»
 • Toon meer
  Toon minder
Soort product
»
 • Toon meer
  Toon minder

Blaas, prostaat en libido

Flinndal biedt verschillende producten ter ondersteuning van de prostaat, blaas en libido.

Voor vrouwen geldt dat de blaas kwetsbaar is voor invloeden van buiten omdat de urinebuis bij vrouwen relatief kort is. De mannelijke prostaat kan met de jaren groter worden onder invloed van hormonen. Het is daarom belangrijk goed voor je prostaat te zorgen, door bijvoorbeeld  je plas niet te lang op te houden en voldoende te drinken.

Ook heeft Flinndal producten voor het libido van mannen en vrouwen. In Flinndal Libido Man en Libido Vrouw vind je bijvoorbeeld Maca, dat een gunstige invloed heeft op het libido.

Waarom
kiezen voor Flinndal?
 • HACCP gecertificeerde productie
 • Geen onnodige toevoegingen
 • Veilig gedoseerd
 • Samengesteld o.b.v. wetenschappelijk onderzoek
  Filteren  Wie wil er nou geen spetterend seksleven? Het is fijn, zorgt voor intimiteit met je partner en versterkt je relatie. Het libido speelt hierbij een grote rol, want dit geeft de behoefte aan seks aan.Wat het libido precies is, welke redenen zorgen voor een verminderd libido en welke voedingsstoffen hierbij ondersteuning kunnen bieden lees je op deze pagina.

  Inhoudsopgave  Wat is het libido?

  Libido is een term afkomstig uit het latijn die de behoefte aan of zin in seks aangeeft. Andere termen zijn geslachtsdrift, begeerte of seksdrive. Seksuologen gebruiken de term libido liever niet, maar kiezen voor de wat vriendelijkere term ‘seksueel verlangen’.

  In de regel krijgen mannen makkelijker en sneller zin in seks, maar dit verschilt uiteraard erg per persoon. Zo kunnen er mannen zijn met juist een laag libido en vrouwen met een hoog libido. Dit kan ook weer worden beïnvloed door vermoeidheid, stress, depressie of andere externe factoren.


  Wist je dat?

  Libido niet alleen staat voor zin in geslachtsgemeenschap. Het staat voor seksuele opwinding in het algemeen, zoals interesse in seksuele prikkels (erotische verhalen of video’s), zin hebben in seks of de behoefte om te masturberen. Belangrijk is dat het gekoppeld is aan plezier en niet alleen aan voortplanting.


  gevarieerd eten

  Waardoor wordt het libido beïnvloed?

  Het libido is afhankelijk van verschillende factoren en zal niet altijd hetzelfde zijn. Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op het libido.

  Leeftijd en hormonen

  Over het algemeen bereikt het libido zijn hoogtepunt tijdens de puberteit. Hoe ouder je wordt, hoe meer het libido afneemt. Dit proces wordt beïnvloed door hormonen. Voor mannen is het hormoon testosteron van belang en voor vrouwen de hormonen testosteron en oestrogeen. Bij het ouder worden neemt de productie van testosteron en oestrogeen af. Een verlaagd testosterongehalte heeft bij mannen en vrouwen meestal een verlaagde seksdrive tot gevolg. Voor vrouwen geldt bovendien dat de doorbloeding daar beneden wordt verminderd zodra de productie van oestrogeen terugloopt. Dit gebeurt tijdens de overgang. Zodra de doorbloeding minder wordt, wordt de vagina ook droger. Hierdoor worden de vaginawand en schaamlippen kwetsbaarder wat seks minder plezierig kan maken.

  Verliefdheid en nieuwigheid

  Wanneer je net verliefd bent, heb je vaak een enorme behoefte aan seks. Het is lekker en bevredigend, en je krijgt bevestiging van je partner dat hij/zij je opwindend vindt. Bovendien zijn hormonen en veroveringsdrang belangrijk voor de zin in seks en deze 2 factoren zijn bij verliefdheid volop aanwezig. Als je al een tijdje in een relatie zit en een hypotheek of kinderen samen hebt, dan is veroveren niet meer nodig. Het libido kan dan (tijdelijk) afnemen. Seks komt natuurlijk ook niet altijd vanzelf, je moet er moeite voor doen. Zoen elkaar, knuffel lekker of streel elkaar. Ook een enorme lachbui samen kan helpen om de zin in elkaar te versterken.


  Wanneer is er sprake van een verlaagd libido?

  Er is sprake van een lager libido als er minder behoefte is aan seks. Dit is dus persoonsafhankelijk. Mensen hebben wel de neiging om zich te vergelijken met anderen, maar wij raden dat af als het gaat om het libido. Het is niet iets wat je zomaar aan of uit kan zetten. Bovendien weet je nooit zeker of iemand de waarheid spreekt en ga je je vergelijken met een onrealistisch getal. Over het algemeen geldt dat jonge mensen die net in een relatie zitten (korter dan 2 jaar) gemiddeld 12 tot 13 keer seks hebben per maand. Bij een langdurige relatie van 5 jaar of langer is dit aantal gezakt naar tussen de 8 en 10 keer per maand. Dat komt op ongeveer 2 keer per week . Als je merkt dat jij al enige tijd onder dit gemiddelde zit en dit zelf ook vervelend vind, dan kun je spreken van een verlaagd libido. Is een lager getal prima voor jou en je partner, dan is er natuurlijk niks aan de hand en hoeft er niks te veranderen.


  Verschil tussen mannen en vrouwen

  De piek van het libido ligt bij mannen rond de 20 en bij vrouwen tussen de 30 en 40. Hierin is dus al een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen te zien. Verder geldt voor vrouwen dat het libido bij vrouwen meestal afhankelijk is van de gemoedstoestand. Het ‘zin hebben’ is afhankelijk van de sfeer en opbouw, dit wordt versterkt door het gevoel van intimiteit. Bij mannen speelt dit iets minder.


  gevarieerd eten

  7 veelvoorkomende redenen voor een verminderd libido en tips

  In een relatie is het fijn als het libido van beide partners ongeveer op een gelijk niveau ligt. Is dit niet het geval, dan kan dit zich uiten in spanning, ruzie of zelfs een relatiebreuk. Wanneer je merkt dat jouw seksbehoefte minder is geworden en je dit als vervelend ervaart is het belangrijk om te kijken naar de reden hiervan. Hieronder vind je 7 veelvoorkomende redenen voor een verminderd libido.

  Stress

  Stress kan voortkomen uit een te drukke leefstijl met volgeboekte agenda’s, lange werkdagen, het huishouden of uit een vervelende gebeurtenis. Als deze vorm van stress te lang aanhoudt, kunnen gevoelens van irritatie, prikkelbaarheid of vermoeidheid ontstaan. Seks is dan wel het laatste waar je aan wilt denken. Om stress te verminderen is het belangrijk dat je de tijd neemt om te ontspannen. Vind je dit lastig? Probeer dan deze 6 tips.

  Slaapproblemen

  Heb je moeite met inslapen? Of wordt je ’s nachts steeds wakker? Als slaapproblemen langere tijd aanhouden, kan dit zorgen voor vermoeidheid wat een belangrijke oorzaak is voor minder zin in seks. Er zijn gelukkig wel een aantal dingen die kunnen helpen bij het slapen. Lees onze 5 tips voor een goede nachtrust.

  Somberheid

  Somberheid zorgt er meestal voor dat je nergens zin in hebt. Logisch dat je dan ook geen zin hebt om te vrijen. Wanneer je even niet lekker in je vel zit, kun je hier met je partner over praten. Dit lucht vaak op en samen kun je kijken hoe je iets kunt doen om de gevoelens van somberheid te verminderen. Heb je lange tijd last van somberheid dan kun je ook langs je huisarts gaan voor advies.

  Onzekerheid

  Onzekerheid over je lichaam, je relatie of bedprestaties kunnen er voor zorgen dat je onbewust het vrijen vermijdt. Mannen kunnen bijvoorbeeld bang zijn dat ze geen erectie krijgen of behouden en vrouwen dat ze niet klaarkomen. Om van seks te genieten is het belangrijk dat je op je gemak bent bij je partner. Is er sprake van onzekerheid? Bespreek dit dan met elkaar, zodat je hier samen aan kunt werken..

  Kinderen

  Kinderen hebben een grote impact op je relatie. Ineens is er een nieuw familielid die veel aandacht vraagt, waardoor je minder aandacht hebt voor elkaar. Baby’s en jonge kinderen zorgen er vaak voor dat je minder goed slaapt en ook kost het zorgen voor kinderen veel energie. Hierdoor kan het zijn dat je minder energie hebt voor seks en lekker wilt gaan slapen. Een eenvoudige oplossing is het regelen van een oppas. Breng de kinderen een dag of weekend bij opa of oma en besteed aandacht aan elkaar. Is dit toch lastig? Dan kun je seks ook inplannen zodat je zeker weet dat je er tijd voor vrij maakt.

  Lichamelijke oorzaken

  Lichamelijke oorzaken kunnen ook een reden zijn voor een verminderd libido. Pijn, erectieproblemen, een laag testosteronniveau, overgewicht, vermoeidheid of de overgang kunnen zorgen voor minder zin in seks. Is er sprake van een lichamelijke oorzaak? Dan kun je altijd langs je huisarts gaan voor advies.

  Relatieproblemen

  Om te genieten van seks is het belangrijk dat je relatie goed is. Veranderingen in de relatie kunnen ervoor zorgen dat je anders tegen je partner aan gaat kijken en minder zin in seks hebt. Denk bijvoorbeeld aan ruzie, minder aantrekkingskracht, vervelende gewoontes (roken, drinken, ongezond eten) of sleur. Geen seks hebben kan er namelijk ook voor zorgen dat je in een negatieve seksspiraal terecht komt waardoor seks langzaam uit de relatie verdwijnt.

  Wanneer dit speelt, is het verstandig dit bespreekbaar te maken, zodat je hier samen een oplossing voor kunt zoeken.


  gevarieerd eten

  Voedingsstoffen die het libido kunnen ondersteunen

  Er zijn een aantal voedingsstoffen die het libido kunnen ondersteunen zoals maca, zink, ginseng en duindoornbes. Hieronder lees je meer over de werking van deze voedingsstoffen

  Maca voor mannen en vrouwen

  Maca heeft een gunstige invloed op het libido*. Het bevat verschillende stoffen die inwerken op de neurotransmitters die mede het seksuele functioneren bepalen. Daarnaast heeft maca ook een goede invloed op de vruchtbaarheid.

  Zink voor mannen en vrouwen

  Zink is van belang voor het libido. Het heeft namelijk een gunstige invloed op het testosterongehalte. Testosteron is een belangrijk mannelijk geslachtshormoon, dat onder andere een rol speelt bij het libido. Het klinkt misschien vreemd maar dit hormoon is zeker ook voor vrouwen van belang. Testosteron is namelijk het hormoon dat verantwoordelijk is voor de seksuele zin bij vrouwen. In de overgang vermindert niet alleen de productie van oestrogenen, maar ook die van testosteron.

  Zaagpalm voor mannen

  Zaagpalm is een plantaardig ingrediënt met een bevorderende invloed op het libido voor mannen*.

  Ginseng voor vrouwen

  Ginseng is goed voor de doorbloeding. Het heeft net als maca een goede invloed op het libido.

  Duindoornbes voor vrouwen

  De duindoornbes – de naam zegt het al - is in Nederland vooral in duingebieden te vinden. De besjes zijn rijk aan omega 7. Dit omega vetzuur is een belangrijke bouwstof van de slijmvliezen. Ook vormt het een beschermend laagje om de slijmvliezen van de genitaliën zodat deze – bijvoorbeeld als gevolg van de overgang - minder snel uitdrogen.

  Maca heeft vanaf 1500 mg per dag een gunstige invloed op het libido en een goede invloed op de vruchtbaarheid
  Zaagpalm heeft vanaf 100 mg per dag en gunstige invloed op het libido


  gevarieerd eten

  Flinndal producten voor het libido

  Flinndal heeft 2 producten voor het libido van mannen en vrouwen. In Flinndal Libido Man en Libido Vrouw vind je bijvoorbeeld maca, dat een gunstige invloed heeft op het libido. Lees meer over deze producten.

  Flinndal Libido Man

  Dit voedingssupplement bevat maca wat vanaf 1500 mg per dag een gunstige invloed heeft op het libido. Daarnaast bevat het zaagpalm. Dit is een plantaardig ingrediënt met een bevorderende invloed op het libido (vanaf 80 mg per dag) én het helpt de prostaat gezond te houden, net als pompoenzaad (vanaf 60 mg per dag). Ook bevat Flinndal Libido Man zink wat van belang is voor de testosteronhuishouding en mangaan wat het energieniveau in het lichaam ondersteunt.

  Flinndal Libido Vrouw

  Net als Flinndal Libido Man bevat dit voedingssupplement maca wat vanaf 1500 mg per dag een gunstige invloed heeft op het libido. Daarnaast bevat dit product ginseng wat goed is voor de doorbloeding, duinboornbes wat vaginale droogheid tegen gaat en het mineraal zink voor het testosterongehalte.


  gevarieerd eten

  Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

  Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.