Nieuw: Flinndal Antistress

Stress is een soort spanning of druk die je voelt tijdens bepaalde situaties of gedurende bepaalde periodes. Spanning hoeft niet perse slecht te zijn. In sommige situaties is een ‘gezonde spanning’ juist goed. Als spanning te lang aanhoudt is het niet gezond meer. Je lichaam heeft dan meer tijd nodig om te herstellen. Hoe kunnen de natuurlijke ingrediënten in Flinndal Antistress helpen en wat kun je zelf doen om te ontspannen?
Wat is spanning of stress?
Allereerst is het goed om wat achtergrond informatie te hebben over wat spanning of stress precies inhoudt. Spanning of stress is een verschijnsel dat ons vroeger hielp snel te reageren in noodsituaties: vluchten of vechten. Tegenwoordig komen we gelukkig zelden in dit soort noodsituaties terecht maar tijdens spanning of stress wordt dit verschijnsel wel weer actief. Het hormoon adrenaline en de stof cortisol worden beide getriggerd in periodes van spanning.
Wat gebeurt er tijdens spanning of stress:
- Je bloeddruk gaat omhoog
- Je hartslag stijgt
- De ademhaling wordt sneller omdat de longblaasjes verwijden
- Het bloed uit je gezicht trekt weg
- Je voelt een knoop in je maag
Gezonde spanning ervaren we allemaal. Denk aan spanning die je voelt tijdens een examen, sollicitatiegesprek of een presentatie. Deze spanning zorgt ervoor dat je extra alert bent of juist geconcentreerd kan werken. Wanneer deze spanning te lang aanhoudt kan je soms last krijgen van lichamelijke reacties zoals slapeloosheid, hoofdpijn of concentratieproblemen. Je kunt ook een gevoel van prikkelbaarheid of irritatie ervaren.
Flinndal Antistress
Teveel spanning kan erg vervelend zijn. De natuurlijke extracten in Flinndal Antistress kunnen je helpen rustig te blijven bij gevoelens van irritatie en helpen je om rustig om te gaan met de stress van een drukke leefstijl. De extracten zijn valeriaan, citroenmelisse en rhodiola. Hieronder leggen we kort uit hoe deze natuurlijke extracten kunnen helpen.
Valeriaan
Valeriaan draagt bij aan kalmte bij gevoelens van irritatie. Het helpt je rustig om te gaan met de stress van een drukke leefstijl en ondersteunt je mentale welzijn in stresssituaties. Het kruid draagt zo bij aan optimale rust.
Citroenmelisse
Citroenmelisse draagt bij aan ontspanning en helpt bovendien als antioxidant de lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.
Rhodolia Rosea
Rhodolia Rosea kan bijdragen aan de vermindering van het gevoel van vermoeidheid als gevolg van stress en een hoge werkdruk. Het draagt bovendien bij aan de normale bloedcirculatie die van belang is voor het goed presteren van de hersenen. Zo ondersteunt het een optimale mentale en cognitieve activiteit. Ook dit kruid is een antioxidant, die de lichaamscellen helpt beschermen tegen invloeden van buitenaf.
Deze natuurlijke ingrediënten hebben we samengevoegd in Flinndal Antistress.
Voor wie?
Flinndal Antistress is geschikt voor volwassenen (vanaf 18 jaar) die op zoek zijn naar een voedingssupplement dat helpt om spanning onder controle te houden en de mentale welzijn in stresssituaties te ondersteunen.
Wat kun je zelf doen tegen spanning of stress
Wanneer je teveel stress of spanning ervaart, is het belangrijk om voor voldoende ontspanning te zorgen. Dit kan door:
- Beweging zoals wandelen en
fietsen of een actievere work-out in de sportschool
- Een bezoek aan de sauna
- Mediteren, pilates of yoga
- Vaker nee te zeggen
- Met iemand de stress of spanning bespreken
- gezond en gevarieerd te eten
Voor iedereen werkt natuurlijk een andere manier van ontspannen, dit is een kwestie van uitproberen.
Vragen
Heb je vragen over Flinndal Antistress? Onze voedingsdeskundigen zitten klaar om je vragen te beantwoorden. Mail je vraag naar [email protected]
Aanbevolen producten
Lees ook

Minder microplastics
Zeer klein en niet of slecht afbreekbaar; dat zijn microplastics. Niet goed voor het milieu en je gezondheid. Maar hoe kun je ze het best vermijden?
Lees meer Lees meer
Hoe zit het nou echt met eiwitten?
Eiwitten zijn niet weg te denken uit een gezond voedingspatroon. Het zijn namelijk belangrijke bouwstoffen voor je lichaam. Maar hoeveel eiwitten heb je nodig, waarom zijn ze zo belangrijk en is er verschil tussen plantaardig en dierlijk eiwit? In deze blog leggen we het uit.
Lees meer Lees meer
5 vragen over brandend maagzuur
Wat veroorzaakt brandend maagzuur en wat kun je eraan doen? In deze blog beantwoorden we 5 vragen over brandend maagzuur en delen we tips over hoe je het kan verminderen.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook


