Nieuw: Flinndal Antistress


Antistress

Stress is een soort spanning of druk die je voelt tijdens bepaalde situaties of gedurende bepaalde periodes. Spanning hoeft niet perse slecht te zijn. In sommige situaties is een ‘gezonde spanning’ juist goed. Als spanning te lang aanhoudt is het niet gezond meer. Je lichaam heeft dan meer tijd nodig om te herstellen. Hoe kunnen de natuurlijke ingrediënten in Flinndal Antistress helpen en wat kun je zelf doen om te ontspannen?


Wat is spanning of stress?

Allereerst is het goed om wat achtergrond informatie te hebben over wat spanning of stress precies inhoudt. Spanning of stress is een verschijnsel dat ons vroeger hielp snel te reageren in noodsituaties: vluchten of vechten. Tegenwoordig komen we gelukkig zelden in dit soort noodsituaties terecht maar tijdens spanning of stress wordt dit verschijnsel wel weer actief. Het hormoon adrenaline en de stof cortisol worden beide getriggerd in periodes van spanning.

Wat gebeurt er tijdens spanning of stress:

 • Je bloeddruk gaat omhoog
 • Je hartslag stijgt
 • De ademhaling wordt sneller omdat de longblaasjes verwijden
 • Het bloed uit je gezicht trekt weg
 • Je voelt een knoop in je maag

Gezonde spanning ervaren we allemaal. Denk aan spanning die je voelt tijdens een examen, sollicitatiegesprek of een presentatie. Deze spanning zorgt ervoor dat je extra alert bent of juist geconcentreerd kan werken. Wanneer deze spanning te lang aanhoudt kan je soms last krijgen van lichamelijke reacties zoals slapeloosheid, hoofdpijn of concentratieproblemen. Je kunt ook een gevoel van prikkelbaarheid of irritatie ervaren.


Flinndal Antistress

Teveel spanning kan erg vervelend zijn. De natuurlijke extracten in Flinndal Antistress kunnen je helpen rustig te blijven bij gevoelens van irritatie en helpen je om rustig om te gaan met de stress van een drukke leefstijl. De extracten zijn valeriaan, citroenmelisse en rhodiola. Hieronder leggen we kort uit hoe deze natuurlijke extracten kunnen helpen.

Valeriaan

Valeriaan draagt bij aan kalmte bij gevoelens van irritatie. Het helpt je rustig om te gaan met de stress van een drukke leefstijl en ondersteunt je mentale welzijn in stresssituaties. Het kruid draagt zo bij aan optimale rust.

Citroenmelisse

Citroenmelisse draagt bij aan ontspanning en helpt bovendien als antioxidant de lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Rhodolia Rosea

Rhodolia Rosea kan bijdragen aan de vermindering van het gevoel van vermoeidheid als gevolg van stress en een hoge werkdruk. Het draagt bovendien bij aan de normale bloedcirculatie die van belang is voor het goed presteren van de hersenen. Zo ondersteunt het een optimale mentale en cognitieve activiteit. Ook dit kruid is een antioxidant, die de lichaamscellen helpt beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Deze natuurlijke ingrediënten hebben we samengevoegd in Flinndal Antistress.


Antistress

Voor wie?

Flinndal Antistress is geschikt voor volwassenen (vanaf 18 jaar) die op zoek zijn naar een voedingssupplement dat helpt om spanning onder controle te houden en de mentale welzijn in stresssituaties te ondersteunen.


Wat kun je zelf doen tegen spanning of stress

Wanneer je teveel stress of spanning ervaart, is het belangrijk om voor voldoende ontspanning te zorgen. Dit kan door:

 • Beweging zoals wandelen en fietsen of een actievere work-out in de sportschool
 • Een bezoek aan de sauna
 • Mediteren, pilates of yoga
 • Vaker nee te zeggen
 • Met iemand de stress of spanning bespreken
 • gezond en gevarieerd te eten

Voor iedereen werkt natuurlijk een andere manier van ontspannen, dit is een kwestie van uitproberen.


Vragen

Heb je vragen over Flinndal Antistress? Onze voedingsdeskundigen zitten klaar om je vragen te beantwoorden. Mail je vraag naar voedingsdeskundige@flinndal.nl


Lees ook:

Je hebt vast wel eens last gehad van een slechte eetlust door bijvoorbeeld zenuwen. Of de neiging naar chocola of snacks als je een baaldag hebt. Maar ook stress kan invloed hebben op je eetlust en spijsvertering. Hoe komt dit? Lees meer

Waarom de dagen zo volproppen met nuttige dingen? Lummelen is dé remedie om helemaal te ontspannen. Lees meer

Wat kun je doen om te ontspannen? Natuurlijk is er yoga, pilates en sauna. Maar zelf kun je ook ontspanningsoefeningen doen. Leer bijvoorbeeld mediteren. Lees meer

Geef een reactie op: Nieuw: Flinndal Antistress

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring