Nieuw: Flinndal Antistress

Nieuw: Flinndal Antistress
Flinndal
11-7-2016
0 Reacties

Antistress

Stress is een soort spanning of druk die je voelt tijdens bepaalde situaties of gedurende bepaalde periodes. Spanning hoeft niet perse slecht te zijn. In sommige situaties is een ‘gezonde spanning’ juist goed. Als spanning te lang aanhoudt is het niet gezond meer. Je lichaam heeft dan meer tijd nodig om te herstellen. Hoe kunnen de natuurlijke ingrediënten in Flinndal Antistress helpen en wat kun je zelf doen om te ontspannen?


Wat is spanning of stress?

Allereerst is het goed om wat achtergrond informatie te hebben over wat spanning of stress precies inhoudt. Spanning of stress is een verschijnsel dat ons vroeger hielp snel te reageren in noodsituaties: vluchten of vechten. Tegenwoordig komen we gelukkig zelden in dit soort noodsituaties terecht maar tijdens spanning of stress wordt dit verschijnsel wel weer actief. Het hormoon adrenaline en de stof cortisol worden beide getriggerd in periodes van spanning.

Wat gebeurt er tijdens spanning of stress:

 • Je bloeddruk gaat omhoog
 • Je hartslag stijgt
 • De ademhaling wordt sneller omdat de longblaasjes verwijden
 • Het bloed uit je gezicht trekt weg
 • Je voelt een knoop in je maag

Gezonde spanning ervaren we allemaal. Denk aan spanning die je voelt tijdens een examen, sollicitatiegesprek of een presentatie. Deze spanning zorgt ervoor dat je extra alert bent of juist geconcentreerd kan werken. Wanneer deze spanning te lang aanhoudt kan je soms last krijgen van lichamelijke reacties zoals slapeloosheid, hoofdpijn of concentratieproblemen. Je kunt ook een gevoel van prikkelbaarheid of irritatie ervaren.


Flinndal Antistress

Teveel spanning kan erg vervelend zijn. De natuurlijke extracten in Flinndal Antistress kunnen je helpen rustig te blijven bij gevoelens van irritatie en helpen je om rustig om te gaan met de stress van een drukke leefstijl. De extracten zijn valeriaan, citroenmelisse en rhodiola. Hieronder leggen we kort uit hoe deze natuurlijke extracten kunnen helpen.

Valeriaan

Valeriaan draagt bij aan kalmte bij gevoelens van irritatie. Het helpt je rustig om te gaan met de stress van een drukke leefstijl en ondersteunt je mentale welzijn in stresssituaties. Het kruid draagt zo bij aan optimale rust.

Citroenmelisse

Citroenmelisse draagt bij aan ontspanning en helpt bovendien als antioxidant de lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Rhodolia Rosea

Rhodolia Rosea kan bijdragen aan de vermindering van het gevoel van vermoeidheid als gevolg van stress en een hoge werkdruk. Het draagt bovendien bij aan de normale bloedcirculatie die van belang is voor het goed presteren van de hersenen. Zo ondersteunt het een optimale mentale en cognitieve activiteit. Ook dit kruid is een antioxidant, die de lichaamscellen helpt beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Deze natuurlijke ingrediënten hebben we samengevoegd in Flinndal Antistress.


Antistress

Voor wie?

Flinndal Antistress is geschikt voor volwassenen (vanaf 18 jaar) die op zoek zijn naar een voedingssupplement dat helpt om spanning onder controle te houden en de mentale welzijn in stresssituaties te ondersteunen.


Wat kun je zelf doen tegen spanning of stress

Wanneer je teveel stress of spanning ervaart, is het belangrijk om voor voldoende ontspanning te zorgen. Dit kan door:

 • Beweging zoals wandelen en fietsen of een actievere work-out in de sportschool
 • Een bezoek aan de sauna
 • Mediteren, pilates of yoga
 • Vaker nee te zeggen
 • Met iemand de stress of spanning bespreken
 • gezond en gevarieerd te eten

Voor iedereen werkt natuurlijk een andere manier van ontspannen, dit is een kwestie van uitproberen.


Vragen

Heb je vragen over Flinndal Antistress? Onze voedingsdeskundigen zitten klaar om je vragen te beantwoorden. Mail je vraag naar [email protected]

Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{ product.name }}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Vitamine D: een must in de winter!

Vitamine D wordt ook wel de zonnevitamine genoemd en is daarom extra belangrijk in de winter. Want dan moeten we de zon ontberen en maakt ons lichaam geen vitamine D aan. Waar zit het in en wie heeft extra nodig?

Lees meer Lees meer

Is geperst en gepureerd fruit net zo gezond als een stuk fruit?

Elke dag heb je twee stuks fruit nodig. Het is verleidelijk je dagelijkse portie fruit te persen of er een smoothie mee te maken. Het is makkelijk te consumeren en je kunt het meenemen voor onderweg. De fruitpolitie trekt hier toch even aan de bel.

Lees meer Lees meer

Recept: Hollandse bruine bonensoep

Zet deze Hollandse bruine bonensoep maar op de eetplanning van aankomende week. Dit gerecht zal zeker in de smaak vallen. Lekker, voedzaam en een makkelijke winterse, vegetarische maaltijd.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Nieuw: Flinndal Antistress"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties