Waarom 1 keer per week vis eten?

Waarom 1 keer per week vis eten?
Flinndal
19-2-2014
1 Reactie

Waarom moet je twee keer per week vis eten

De Gezondheidsraad adviseert om 1 keer per week vette vis te eten. Dit heeft alles te maken met de omega-3 vetzuren die (vooral in) vette vis voorkomen.

Welke omega-3 vetzuren zijn er
De meest bekende omega-3 vetzuren zijn ALA (alfa-linoleenzuur), EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). EPA en DHA komen bijna alleen voor in vis en ander zeevoedsel. Vissen maken deze stofjes niet zelf aan maar halen ze weer uit de algen die ze eten. Ons lichaam maakt zelf ook EPA en DHA aan uit ALA maar hoeveel dat precies is, is onbekend.

Het effect van EPA en DHA
In vette vis vind je de meeste omega-3 vetzuren, deze vetzuren worden daarom ook visvetzuren genoemd. We krijgen de meeste omega 3 vetzuren ook binnen via vette vis. Omega-3 vetzuren zijn onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren hebben een gunstige invloed op de gezondheid. De omega-3 vetzuren EPA en DHA hebben bij een inname vanaf 250 mg per dag een positieve invloed op de gezondheid. Zo zijn EPA en DHA goed voor het hart (vanaf 250 mg per dag). DHA ondersteunt ook de normale hersenfunctie, het is een belangrijk bestanddeel van hersenweefsel en het centrale zenuwstelsel. Hier vind je dan ook hoge concentraties. DHA vind je ook in het netvlies en is daarmee ook van belang voor een goed gezichtsvermogen (vanaf 250 mg DHA per dag).

Welke vis bevat de meeste Omega 3

Vette vis bevat veel omega 3. Vette vissen zijn zalm, paling, haring, sardines, forel of makreel. Gefrituurde vissen zoals kibbeling, lekkerbekjes of vissticks bevatten weinig EPA of DHA. Dat komt door de manier waarop ze zijn bereid. Vissen zoals tonijn, schol, schar of mosselen bevatten een gemiddelde hoeveelheid EPA en DHA. Probeer daarom minimaal één keer per week vis te eten, zodat je voldoende omega-3-vetzuren binnenkrijgt.

De meeste Nederlanders halen de aanbeveling voor vis niet. Voor die mensen is het belangrijk om vaker vis te kiezen. Het maakt niet uit of je verse vis gebruikt of vis uit de diepvries of uit blik.

Natuurlijk kun je ook altijd kiezen voor een voedingssupplement als extra aanvulling. Flinndal heeft Flinndal Omega 3 Forte, die per capsule precies de dagelijks aanbevolen hoeveelheid omega 3 bevat. Speciaal voor mensen die uit principe geen vis eten is er Omega 3 Plantaardig. Ook aan de kleintjes hebben we gedacht. Voor kinderen is er Omega-3 Junior met 195 mg Omega 3. Precies de hoeveelheid die ze zouden binnenkrijgen wanneer ze een kinderportie vis zouden eten.


Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{ product.name }}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Tags

VisOmega 3

Lees ook

Zo verhoog je jouw weerstand

Wil jij je weerstand verhogen of op peil houden? Wij vertellen jou op welke 5 gebieden er winst te behalen valt!

Lees meer Lees meer

Sport jezelf relaxed en gelukkig

Sporten is goed voor je spieren, je botten en het in balans houden van je gewicht. Tel daarbij op dat sport je gelukkiger en minder gestrest maakt en er is geen énkel excuus meer om niet regelmatig aan de bak te gaan!

Lees meer Lees meer

Verbeter de kwaliteit van je slaap

Een goede nachtrust is voor iedereen van belang. Dit is nodig om lichaam en geest te laten herstellen van alle gebeurtenissen en prikkels van de dag. Verbeter de kwaliteit van je slaap met Flinndal Nachtrust Forte.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Waarom 1 keer per week vis eten?"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Lien Wooning, geplaatst op 1-10-2014
Als iedereen twee maal per week vis zou eten. Lopen de ziekenhuizen leeg.