Terug naar overzicht

Top 6 supplementen tijdens de winter

Top 6 supplementen tijdens de winter
Pauline
20-12-2023
1 Reactie
supplementen in de winter

Naast voldoende beweging en gezonde voeding kunnen de juiste supplementen je helpen om de winter gezond en energiek door te komen! In deze blog bespreken we onze top 6 supplementen die jouw ondersteuning bieden tijdens de wintermaanden.

Onze aanbeveling

Hieronder lichten we onze top 6 voedingssupplementen uit voor de winter. Deze vitaminen, mineralen en plantenextracten zijn bijzonder effectief bij het ondersteunen van het immuunsysteem, waardoor je beter bestand bent tegen de kwaaltjes van het winterseizoen.

Top 6 supplementen voor tijdens de wintermaanden

1. Vitamine D

Op de eerste plaats staat vitamine D. Gedurende de winter is er simpelweg minder zonlicht, wat kan resulteren in een tekort aan vitamine D. Deze essentiële vitamine speelt een cruciale rol bij de ondersteuning van ons immuunsysteem en het handhaven van gezonde botten, tanden en spieren. Gebruik een vitamine D-supplement om tekorten te voorkomen.

2. Vitamine C

Vitamine C staat bekend om de positieve invloed op het immuunsysteem. Het zorgt mede voor een goede weerstand. Daarnaast draagt vitamine C ook bij aan de vermindering van vermoeidheid en bevordert het de opname van ijzer in het bloed. Naast supplementen kun je ook vitamine C halen uit verse groenten en fruit, zoals sinaasappels, kiwi's en paprika's.

3. Echinacea

Echinacea (purpurea) is een kruid dat al eeuwenlang bekend staat om de gunstige invloed op de natuurlijke weerstand. Het kan helpen om het immuunsysteem te versterken* en het lichaam te ondersteunen bij de bestrijding van winterkwaaltjes.

4. Zink

Zink is een belangrijk mineraal. Het speelt een cruciale rol bij verschillende belangrijke lichaamsfuncties, waaronder een goede werking van het immuunsysteem en de bescherming van lichaamscellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Zink wordt aangetroffen in kleine hoeveelheden in diverse voedingsmiddelen, waaronder vlees, kaas, graanproducten, noten, en schaal- en schelpdieren. Vul je voedingspatroon in de winter dus regelmatig aan met deze producten.

5. Magnesium

De stress van de feestdagen en het gebrek aan zonlicht kunnen invloed hebben op onze stemming en energieniveaus. Magnesiumsupplementen kunnen helpen bij het ontspannen van spieren, het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van stress. Bovendien helpt magnesium ons lichaam met de opname van vitamine D.

6. Probiotica

Een gezonde darmflora is essentieel voor een sterk immuunsysteem. Flinndal Probiotica bevat één miljard kolonievormende eenheden in acht verschillende bacteriestammen. Deze komen via de capsule in je darmen terecht.

Voel je energiek deze winter

Met de juiste aanvullingen, een gebalanceerd voedingspatroon en voldoende beweging help je je lichaam goed door de winter. Het toevoegen van deze supplementen aan je dagelijkse routine kan een waardevolle bijdrage leveren aan het ondersteunen van je immuunsysteem, het verbeteren van je energieniveaus en het behouden van een algeheel welzijn.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Aanbevolen producten

Probiotica Forte
Probiotica Forte
4,8 sterren
(33)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Calcium Magnesium
Calcium Magnesium
4,6 sterren
(176)
Vanaf € 8,95
Bekijk product
Huid, Haar & Nagels
Huid, Haar & Nagels
4,2 sterren
(61)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Glucosamine Chondroïtine MSM
Glucosamine Chondroïtine MSM
4,5 sterren
(53)
Vanaf € 18,95
Bekijk product
Arthorol Pro
Arthorol Pro
4,2 sterren
(38)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Vitamine D
Vitamine D
4,7 sterren
(131)
Vanaf € 6,95
Bekijk product
Vitamine D Forte
Vitamine D Forte
4,8 sterren
(122)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(74)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
NeumPure Skin Biotic Complex
20% Korting
NeumPure Skin Biotic Complex
4,8 sterren
(5)
Vanaf € 19,96
Bekijk product
Gut Vibes Gummies
Gut Vibes Gummies
5 sterren
(3)
Vanaf € 24,95
Bekijk product

Lees ook

Hoe zit het nou echt met koolhydraten?

Hoe zit het nou echt met koolhydraten?

Hoe zit het nou precies: zijn alle koolhydraten ongezond? En wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam als je koolhydraten eet?

Lees meer Lees meer
Eerste hulp bij zomerperikelen

Eerste hulp bij zomerperikelen

De zomer is voor veel mensen het favoriete seizoen. Maar als het erg warm is, kunnen typische zomerperikelen opspelen. Lees onze tips en hou ze buiten de deur!

Lees meer Lees meer
Salade van watermeloen met feta en pijnboompitten

Salade van watermeloen met feta en pijnboompitten

Deze zomerse salade met watermeloen maak je in 10 minuten. Het smaakt heerlijk op een warme dag als lunch of als bijgerecht op een barbecue!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Top 6 supplementen tijdens de winter"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Yvonne Kouwenberg, geplaatst op 21-12-2023
Kunnen jullie deze 6 belangrijke top supplementen niet samenvoegen in een tablet.
Antwoord van Klantenservice, gegeven op 3-1-2024
Geachte mevrouw Kouwenberg, Goed dat u dit bij ons nagaat! Het is helaas niet mogelijk om deze 6 supplementen te combineren in één tablet, dat had natuurlijk wel heel handig geweest. Om alle bestandsdelen in de juiste dosering samen te voegen, zou het niet mogelijk zijn om een tablet te ontwikkelen die klein genoeg blijft om door te slikken. Ook moeten de bacteriën van de Probiotica veilig en snel via een capsule in de darmen terecht komen. Wel zou u bijvoorbeeld de Flinndal Weerstand Complex kunnen gebruiken! Dit supplement bevat vitamine D, vitamine C, zink en echinacea, wat dus al 4 van de 6 supplementen zijn die in het artikel worden genoemd. Hopelijk heb ik u hiermee voldoende geïnformeerd! Vriendelijke groet, Maxime - Team Flinndal