Suikervrije tompoes
Koningsdag komt eraan. Dat betekent oranje tompoezen! Ga dit jaar voor de suikervrije variant.
Benodigdheden voor 2 tompoezen
4 plakjes roomboter diepvries bladerdeeg
200 ml melk
3 volle eetlepels custardpoeder
1 banaan
2 eetlepels rijststroop
1 afgestreken theelepel natuurlijke voedingskleurstof (te koop bij kookwinkels)
Verder nodig:
Spuitzak
Oven
De oven
In een pak diepvries bladerdeeg zitten 10 vellen. Ze zijn bevroren dus haal ze uit de verpakking en leg ze op het aanrecht om ze te laten ontdooien.
Je kunt dan de oven alvast voorverwarmen op ongeveer 220 graden. Leg bakpapier in de bakplaat of vet het in halvarine. Dat is handig want zo voorkom je dat het bladerdeeg aan de bakplaat blijft plakken.
Het bladerdeeg
Na ongeveer tien minuten zijn de vellen ontdooid. Snij ze doormidden zodat je rechthoekige vellen overhoudt. Prik er wat gaatjes in met je vork. Dit is nodig omdat het vocht dan gemakkelijk kan worden afgevoerd. Leg ze vervolgens op de bakplaat in de oven en bak ze ongeveer 20 tot 25 minuten.
Suikervrije room
Breng 150 ml melk langzaam aan de kook. Meng ondertussen de overige 50 ml melk en custard met elkaar. Blijf goed roeren. Als de 150 ml melk voldoende verwarmt is kan de custard bij de melk in het pannetje. Blijf roeren tot alle klontjes zijn verdwenen. Laat vervolgens het mengsel nog 3 minuten zachtjes pruttelen. Daarna mag het mengsel 10 minuten afkoelen. Zet het mengsel tot slot nog een kwartier in de koelkast. Schil vervolgens de banaan en snij deze in kleine plakjes. Mix het custardmengsel met de banaan samen tot een geheel.

Het glazuur
Gooi twee eetlepels rijststroop in een schaaltje. Rijststroop is een granenstroop. Ze ontstaan uit volle granen. Ze bevatten dus nog voldoende vitaminen en mineralen. Rijststroop kun je kopen bij natuurvoedingswinkels. Meng dit met een natuurlijke voedingskleurstof. Dit zijn kleurstoffen die in de natuur voorkomen. Je kunt ze meestal via internet kopen, of bij een winkel gespecialiseerd in keukenbenodigdheden.
De tompoes
Doe de suikervrije room in een spuitzak. Pak de velletjes bladerdeeg en spuit de room erop. Dek de room af met een ander velletje bladerdeeg. De tompoezen zijn nu bijna klaar. Maak ze af met het glazuur en de tompoes is helemaal af. Eet smakelijk!
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook

4 fascinerende weetjes over vitaminen
Vitaminen zijn essentiële voedingsstoffen die een cruciale rol spelen in het behoud van een goede gezondheid. Hoewel de meeste mensen wel weten dat vitaminen belangrijk zijn, zijn er enkele verrassende feiten die je misschien nog niet kent.
Lees meer Lees meer
Vitamine D en het immuunsysteem
In deze blog gaan we dieper in op de connectie tussen vitamine D en het immuunsysteem, waarom het zo belangrijk is, en hoe je ervoor kunt zorgen dat je voldoende van deze vitamine binnenkrijgt.
Lees meer Lees meer
Jouw gids voor een stralende huid en glanzend haar
De herfst en winter kunnen een uitdaging vormen voor je huid en haar. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om je huid en haar gezond en stralend te houden, zelfs tijdens de koudste maanden van het jaar!
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook

