Terug naar overzicht

Sport jezelf relaxed en gelukkig

Sport jezelf relaxed en gelukkig
Lisa
4-3-2020
0 Reacties

Sport jezelf relaxed en gelukkig

Sporten is goed voor je spieren, je botten en het in balans houden van je gewicht. Tel daarbij op dat sport je gelukkiger en minder gestrest maakt en er is geen énkel excuus meer om niet regelmatig aan de bak te gaan!


Het is allemaal een kwestie van hormonen. Stress zorgt ervoor dat we bepaalde hormonen produceren die maken dat ons lichaam onder spanning goed blijft functioneren. Op zich heel nuttig (biologisch gezien zijn deze hormonen bedoeld om ons in staat te stellen te vluchten voor gevaar!) maar deze hormonen voegen verder niks positiefs toe aan je lichaam. Als je te lang gestrest bent – en je elastiekje te lang op spanning blijft staan – is dat niet prettig voor je lichaam en geest. Sporten zorgt ervoor dat de schadelijke stresshormonen worden vervangen door andere, fijnere stofjes.


Serotonine

Door serotonine bijvoorbeeld. Serotonine is een neurotransmitter en dat betekent dat het signalen doorgeeft aan het lichaam. De neurotransmitter serotonine wordt aangemaakt in je hersenen en levert een bijdrage aan de rust en relaxtheid van je lichaam. Maakt je lichaam te weinig serotonine aan? Dan kun je dat merken aan je stemming en bijvoorbeeld aan een verminderde eetlust. Wat je dus wil, is dat je lichaam altijd voldoende serotonine op voorraad heeft.


Boost

Sporten en bewegen zijn natuurlijke serotonine-boosters! Het is één van de makkelijkste manieren om op natuurlijke wijze de aanmaak van neurotransmitters te stimuleren en er daarmee voor te zorgen dat je je minder gespannen voelt. Tijdens het sporten maak je dit stofje aan en ook na het sporten blijft het nog lang actief. Fijn dus! Sport regelmatig – bij voorkeur drie tot vijf keer per week een half uur tot maximaal een uur.


Rustig aan!

Je teveel uitsloven is trouwens niet verstandig. Elke dag een half uurtje op de hometrainer of een stukje wandelen is al heel goed! Zeer intensief sporten geeft ook stress op je lichaam en kan zorgen voor blessures. En daar word je zéker niet blijer van. Zoek een sport die je leuk vindt, bouw het rustig op, stel jezelf reële doelen, eet en drink goed voor en na het sporten en neem ook voldoende rust. Dan zal het resultaat – een goede conditie en gelukkiger gevoel – het beste zijn.

Flinndal Sport & Spieren

Flinndal Sport & Spieren bevat een uitgekiende samenstelling van ingrediënten die zich specifiek richten op het verbeteren van de sportprestaties. Het ondersteunt de energievoorziening in de spieren en helpt ook afvalstoffen af te voeren en spieren op te bouwen. Het verbetert zo het uithoudingsvermogen en de fysieke prestatie.

Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{ product.name }}
{{ product.name }}
{{ product.rating }}
({{ product.review_count }})
Vanaf € {{ product.price | money_eu }} € {{ product.ab_price | money_eu }}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Maak gebruik van het lekkere weer

Maak gebruik van het lekkere weer

Wat is het een heerlijk weertje! Het perfecte moment om erop uit te gaan. In de huidige situatie neemt dat beperkingen met zich mee. Maar het is niet onmogelijk! Wij helpen je graag met een aantal ideeën.

Lees meer Lees meer
Verse groente is minder vers dan je denkt

Verse groente is minder vers dan je denkt

Vers groenten en fruit de gezondste keuze? Blik, pot en diepvries doen vaak niet onder voor vers. Wij leggen het graag uit.

Lees meer Lees meer
Zorg goed voor jezelf

Zorg goed voor jezelf

Denk aan jezelf! Om goed te kunnen functioneren, moet je voor jezelf zorgen. Selfcare en selflove zijn belangrijker dan je misschien denkt. Wij zetten 20 manieren op een rijtje om jezelf weer op te laden.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Sport jezelf relaxed en gelukkig "
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties