Speltbrood en glutenintolerantie
Speltbrood is niet geschikt voor mensen met een glutenintolerantie. Wat velen niet weten is dat speltbrood wel heel gezond is.
Waarom wordt brood gemaakt van tarwe
Vroeger werd spelt al gebruikt om brood te maken. Maar tarwe heeft steeds meer terrein gewonnen. Dit komt doordat tarwe makkelijker te verbouwen is en minder kosten met zich mee brengt. Toch wordt speltbrood steeds populairder. Vroeger moest je naar een speciaalzaak, maar tegenwoordig is speltbrood ook verkrijgbaar bij de bakker en bij sommige supermarkten.
Speltbrood niet geschikt voor mensen met een glutenintolerantie
Soms wordt gedacht dat speltbrood wel gegeten kan worden door mensen met een glutenintolerantie, maar dit is niet waar. Spelt is een graansoort en bevat gluten. Iemand met een glutenintolerantie kan deze gluten niet goed verteren.
Brood zonder gluten
Speltbrood is dus niet geschikt voor mensen met een glutenintolerantie. Als je glutenintolerant bent, is het soms lastig om brood te vinden zonder gluten. Je kunt er dan voor kiezen om zelf brood te bakken met glutenvrij meel. Ben je geen keukenprins(es)? Vervang het brood dan door iets anders, bijvoorbeeld glutenvrije muesli, knäckebröd, crackers of rijstwafels.
Flinndal producten glutenvrij
Naast Flinndal Vezel Complex zijn alle producten van Flinndal glutenvrij. Ze zijn dus geschikt voor iedereen met een glutenallergie of –intolerantie. Als je op zoek bent naar een complete aanvulling op je voeding of extra ondersteuning voor je weerstand; zelfs met een glutenintolerantie kun je Flinndal producten gebruiken.
Aanbevolen producten
Lees ook

Recept: avocado-kokosijs
Het is hip om ijs in verrassende smaken te maken. Houd je van avocado en kokos? Dan is dit recept iets voor jou!
Lees meer Lees meer
De zomerse slaap uitdagingen
De zomer brengt allerlei slaap-uitdagingen met zich mee en een verstoorde nachtrust kan roet in het eten gooien. Hitte, licht, muggen, campinglawaai, jetlags... Herkenbaar?
Lees meer Lees meer
Vijf vragen over zoetstoffen
Zoetstoffen leveren wel de zoete smaak, maar niet de calorieën van suiker, of het negatieve effect op tanden of bloedsuiker. Hier zijn de 5 meest gestelde vragen én antwoorden over zoetstoffen.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook


