Salade van watermeloen met feta en pijnboompitten

Deze zomerse salade maak je in 10 minuten. Het smaakt heerlijk op een warme dag als lunch of als bijgerecht op een barbecue!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 kwart watermeloen
- ½ komkommer
- 1 sjalotje
- 150 gram feta
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Verse munt
Zo maak je het
- Snij het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes.
- Snij de komkommer in ongeveer even grote blokjes als de meloen.
- Snij het sjalotje in ringetjes.
- Meng de watermeloen met komkommer en het sjalotje.
- Besprenkel met een dressing van de olijfolie en de balsamicoazijn.
- Verkruimel de feta erboven.
- Roosteer de pijnboompitten even in een droge koekenpan en strooi ze over de salade.
- Garneer met wat verse munt.
Lycopeen in watermeloen
Waarom is het vruchtvlees van watermeloenen zo rood? Dat komt door lycopeen. Deze natuurlijke kleurstof is familie van bètacaroteen, dat wortelen oranje kleurt. Lycopeen is een antioxidant en zit ook in tomaten.
Kijken en kloppen
Hoe kies je voor een rijpe watermeloen? Kijk of de meloen er dof uitziet. Een glanzende meloen is nog niet rijp. Ook kloppen geeft veel duidelijkheid. Klinkt de meloen hol als je erop klopt? Dan heb je een rijp exemplaar te pakken!
Aanbevolen producten
Lees ook

Minder microplastics
Zeer klein en niet of slecht afbreekbaar; dat zijn microplastics. Niet goed voor het milieu en je gezondheid. Maar hoe kun je ze het best vermijden?
Lees meer Lees meer
Hoe zit het nou echt met eiwitten?
Eiwitten zijn niet weg te denken uit een gezond voedingspatroon. Het zijn namelijk belangrijke bouwstoffen voor je lichaam. Maar hoeveel eiwitten heb je nodig, waarom zijn ze zo belangrijk en is er verschil tussen plantaardig en dierlijk eiwit? In deze blog leggen we het uit.
Lees meer Lees meer
5 vragen over brandend maagzuur
Wat veroorzaakt brandend maagzuur en wat kun je eraan doen? In deze blog beantwoorden we 5 vragen over brandend maagzuur en delen we tips over hoe je het kan verminderen.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook


